Α’ Ισπανίας: «Ντέρμπι μίσους» στην Καταλονία

Το ντέρμπι Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
IMG

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 15η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία.

Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Καταλονίας ανάμεσα σε Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ματς Βαλένθια – Σεβίλλη και Βιγαιρεάλ – Θέλτα. Το πρόγραμμα ανοίγει νωρίς το μεσημέρι με την Ατλέτικο να υποδέχεται την Αλαβές.

Ανάλυση

Aτλέτικο Mαδρίτης – Αλαβές

Στο 1-1 κόλλησε στην έδρα της Χιρόνα η Ατλέτικο Μαδρίτης την περασμένη αγωνιστική, με τις απουσίες στην άμυνα να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Δέχτηκε το γκολ από πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και τελικά ισοφάρισε στο 82′ με αυτογκόλ των γηπεδούχων. Η ομάδα του Σιμεόνε βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και σήμερα δε θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει βαθμούς, αφού και η Μπάρτσελόνα έχει το ντέρμπι με την Εσπανιόλ, ενώ μεσοβδόμαδα πάεο στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει τη Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά, σημαντική είναι η απουσία του στόπερ Γοδίν, ενώ εκτός επίσης βρίσκονται οι μπακ Χουανφράν και Φελίπε Λουίς, ο χαφ Κόκε και ο φορ Ντιέγκο Κόστα. Γκριεζμάν και Κάλινιτς θα ξεκινήσουν στην επίθεση των «ροχιμπλάνκος».

 

Από την άλλη μεριά, η Αλαβές έδειξε για άλλη μια φορά πως εντός έδρας είναι αρκετά ισχυρή, υποχρεώνοντας τη Σεβίλλη στην ισοπαλία 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37′ και στη συνέχεια έπαιξαν για να κρατήσουν το τρίποντο, όμως τελικά στο 78′ δέχθηκαν την ισοφάριση. Στην έδρα της είναι πανίσχυρη και το απέδειξε και κόντρα στη Σεβίλλη, την οποία υποχρέωσε σε ισοπαλία με 1-1. Στο κύπελλο, η ομάδα του Αμπελάρδο το πάλεψε αρκετά, όμως τελικά ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Χιρόνα και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς αποκελείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πλέον, θα συγκεντρωθεί πλήρως στο πρωτάθλημα, εκεί που είναι φανερό πως θα παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν πλήρεις, ενώ επανέρχονται και όσοι ξεκουράστηκαν στο μεσοβδόμαδο. Ροντρίγκεζ, Ιμπάι και Καγιέρι θα αποτελέσουν την τριπλέτα στην επίθεση.

Εκτίμηση: Η Ατλέτικο δε θέλει να σκέφτεται καμία απώλεια σήμερα απέναντι στην Αλαβές, όμως και πάλι έρχεται με απουσίες στην άμυνα. Πιστεύω ότι το αμφίσκορο είναι εφικτό. GG

Βαλένθια – Σεβίλλη

Την ήττα με 2-0 εκτός έδρας από τη Ρεάλ γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς με αυτογκόλ. Στη συνέχεια πίεσαν, όμως δέχτηκαν και δέυτερο γκολ προς το τέλος του ματς. Στο κύπελλο, η ομάδα του Μαρθελίνο επικράτησε με 1-0 επί της Έμπρο και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το σημερινό ματς είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τους γηπεδούχους, αφού έχουν χάσει πολύ έδαφος στο πρωτάθλημα που πρέπει να καλυφθεί. Στα αγωνιστικά, κανονικά στην αποστολή βρίσκονται ο φορ Ροντρίγκο και ο εξτρέμ Γκέδες, ενώ εκτός έμειναν ο φορ Γκαμεϊρό και ο στόπερ Μουρίγιο. Ροντρίγκο, και Σάντι Μίνα θα ξεκινήσουν στην επίθεση.

Από τη μεριά της, η Σεβίλλη το πάλεψε στην έδρα της Αλαβές, όμως έφυγε τελικά με το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο σκορ, στη συνέχεια πίεσαν πολύ και τελικά ισοφάρισαν στο 78′. Στο κύπελλο, κατέβηκε με κανονική ενδεκάδα, απέναντι στην αδύναμη Βιγιανοβένσε και τελικά επικράτησε δύσκολα με 1-0, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση. Την ερχόμενη Πέμπτη υποδέχεται την Κράσνονταρ για το Γιουρόπα Λιγκ, ένα ματς που πρέπει να το πάρει για να συνεχίσει στη διοργάνωση.
Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο χαφ Γκοναλόν, οι μπακ Βιντάλ και Χεσούς Νάβας και στόπερ Καρίκο. Αντρέ Σίλβα και Μπεν Γιεντέρ θα αποτελέσουν το δίδυμο στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση: Όπως είπαμε η Βαλένθια έχει χάσει πολύ έδαφος στο πρωτάθλημα και θέλει επειγόντως την επιστροφή στις νίκες. Η Σεβίλλη έχει και το Γιουρόπα να σκεφτεί. Θα πάμε με το συντηρητικό 1Χ & GG.

Βιγιαρεάλ – Θέλτα

Aν και το πάλεψε αρκετά μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα την περασμένη αγωνιστική η Βιγιαρεάλ τελικά ηττήθηκε με 2-0. Γενικά είχε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες στην αρχή του παιχνιδιού (και δοκάρι), όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 35′. Στην επάνάληψη πίεσε, όμως στο τέλος μίλησε η κλάση του Μέσι, ο οποίος με καταπληκτική κάθετη μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον πιτσιρικά Αλένια να χρηστεί σκόρερ. Στο κύπελλο διέλυσε με 8-0 την Αλμερία και πήρε την πρόκριση και μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. Σήμερα, η ομάδα του Καγιέχα θέλει οπωσδήποτε νίκη, καθώς έχει βρεθεί στα πολύ χαμηλά της βαθμολογίας και επιθυμεί να βγει από εκεί πέρα. Επιστρέφει ο αμυντικός Άλβαρο Γκονζάλεζ, όμως εκτός μένουν ο -επίσης- αμυντικός Γιάμπριχ και ο χαφ Ιτούρα. Ο Τζέραρντ Μορένο θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση του «κίτρινου υποβρυχίου».

Η Θέλτα, από τη μεριά της, επικράτησε με 2-0 επί της Ουέσκα εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτό ήταν και το πρώτο τρίποντο της ομάδας με τον Καρντόσο στον πάγκο σε ένα ματς που δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλο, όμως ήταν σίγουρα πιο ουσιαστική. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τη συνέχεα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στην έδρα της Σοσιεδάδ. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι χαφ Γιάνσεν και Λομπότκα. Ο Μάξι Γκόμες είναι ο επικρατέστερος για την κορυφή της επίθεσης.

Εκτίμηση: Μεγαλύτερη ανάγκη για νίκη έχει η Βιγιαρεάλ και έρχεται με ψυχολογία μετά το 8-0 στο κύπελλο, όμως δεν ξέρω αν θέλω να μπλέξω σε αυτό το ματς. ΝΟ ΒΕΤ

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα

Καθόλου καλή εμφάνιση δεν έκανε στην έδρα της Χετάφε την περασμένη αγωνιστική η Εσπανιόλ και έτσι η ήττα με 3-0 ήρθε αρκετά δίκαια. Στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κρατηθεί στην ισοπαλία, όμως μετά το 55′ που δέχτηκε το πρώτο γκολ κατέρρευσε και μέχρι το 80′ έφαγε άλλα δύο. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα και θέλει άμεσα να επιστρέψει στις νίκες για να μη χάσει επαφή με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στο κύπελλο, η ομάδα του Ρούμπι πήρε δύσκολη πρόκριση με 1-0 επί της Κάντιθ, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου ματς. Έτσι, πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της Καταλονίας όπου θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο στόπερ Νάλντο, όπως και ο φορ Γκαρσία δίνοντας στον προπονητή τους μια πλήρη αποστολή. Σέρτζιο Γκαρσία, Μπόρχα Ιγκλέσιας και Πέρες θα αποτελέσουν την τριπλέτα της επίθεσης των γηπεδούχων.

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη μεριά, αν και δεν ήταν καθόλου καλή απέναντι στη Βιγιαρεάλ εντός έδρας, τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 και έτσι πέρασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Αφού γλίτωσε από δοκάρi στην αρχή του ματς, στη συνέχεια ισορρόπησε και στο 35′ άνοιξε το σκορ με τον Πικέ. Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ, όμως στο 87′ μίλησε η κλάση του Μέσι, ο οποίος με καταπληκτική κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον νεαρό φορ Αλένια, ο οποίος τελείωσε το ματς για τη Μπάρτσα. Στο κύπελλο, η ομάδα του Βαλβέρδε πήρε άνετη νίκη με 4-1 επί της Λεονέσα και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σήμερα, οι «μπλαουγκράνα» πάνε στην έδρα της μισητής Εσπανιόλ για να πάρουν τη νίκη που θα τους κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκτός παραμένει ο στόπερ Ουμτιτί, όπως και οι χαφ Άρτουρ και Ραφίνια και ο μπακ Σέρτζι Ρομπέρτο, ενώ νέο πρόβλημα για τον έμπειρο κόουτς αποτελεί ο φορ Μάλκομ. Αμφίβολος είναι ο Σουάρες με το Βαλβέρδε να τον περιμένει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν προλάβει ο Ουρουγουανός θα συνθέσει το επιθετικό δίδυμο με το Μέσι.

Εκτίμηση: Aυτή είναι η ευκαιρία που έψαχνε για ανάκαμψη με μια μεγάλη νίκη η Εσπανιόλ. Κακά τα ψέματα, η Μπάρτσα δεν πατάει πολύ καλά, δείχνοντας εξαιρετική αστάθεια από αγωνιστική σε αγωνιστική. Η κόντρα έχει νόημα.

Σε ενδιαφέρει