Χάθηκε η άσπρη… βούλα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο μακρινό 1977 στα γήπεδα της Αγγλίας και πραγματικά μου έκανε τρομερή εντύπωση ψάχνοντας στο χρονοντούλαπο της ποδοσφαιρικής ιστορίας.
Χάθηκε η άσπρη… βούλα

Πρόκειται για ποδοσφαιρικό παραλογισμό. Για ένα από τα περιστατικά που λένε πως δεν μπορεί να συνέβησαν. Κι όμως τον Απρίλιο του 1977 στην αναμέτρηση της Ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι για την Πρέμιερ Λιγκ στο Baseball Ground συνέβη ένα εντυπωσιακό περιστατικό που έκανε την αναμέτρηση να διακοπεί για περισσότερα από 30 λεπτά.

Ο Γκέμιλ κερδίζει πέναλτι για λογαριασμό της Ντέρμπι, αλλά λόγω της κακοκαιρίας και των διαδοχικών αγώνων το χορτάρι είναι πολύ καταπονημένο και η άσπρη βούλα έχει εξαφανιστεί.

 

Ο διαιτητής της αναμέτρησης και οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν απεγνωσμένα να βρουν την λευκή βούλα, αλλά μάταια. Τότε ο κίπερ της Σίτι, Κόριγκαν έκανε έντεκα βήματα από την εστία για να βρει που περίπου μπορεί να είναι η γραμμή, αλλά ο διαιτητής τιμώρησε με κίτρινη κάρτα την κίνησή του.

Τελικά ο Μπόμπι Σμιθ, που ήταν ο συντηρητής του γηπέδου πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο κουβαλώντας ένα μέτρο και έναν κουβά με χρώμα. Μέτρησε τα 11 μέτρα και στάμπαρε το σημείο με το λευκό χρώμα. Ετσι μετά από λίγη ώρα που αυτό στέγνωσε, ο Ντέιλι εκτέλεσε το πέναλτι και έγραψε το 3-0 για τα «κριάρια». Για την ιστορία η αναμέτρηση βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 4-0 μπροστά σε 30.000 θεατές.

Σε ενδιαφέρει