ΑΕΚ – Άγιαξ: Πλέον μιλάμε για… θαύμα

Εν μέσω μιας τρελής εβδομάδας και με την ίδια την ομάδα να «τελειώνει» τρεις βασικούς παίκτες, η ΑΕΚ ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τον Άγιαξ.
aek ajax

Προτελευταία αγωνιστική για την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ ίσως την πιο εντυπωσιακή ομάδα του ομίλου, τον Άγιαξ.

Στόχος της είναι να ξεφύγει από μηδέν που έχει αυτή τη στιγμή στον 5ο όμιλο, τη στιγμή που από την Κυριακή κατόπιν απόφασης της διοίκησης «τέλειωσε» τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές.

Σέντρα στις 19:55.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ – Άγιαξ: 2 & Over 1,5 (2.02)

Ανάλυση

Όχι απλά έχει μπει σε περίοδο κρίσης, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η χρονιά είναι ήδη χαμένη, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στον Νοέμβριο. Μετά την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό και την ήττα από τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ ηττήθηκε και από τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο με 2 – 1. Δεν έκανε ευκαιρίες, δεν ήταν καλή ανασταλτικά και απόλυτα δίκαια έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι, ενώ θα μπορούσε η νίκη των γηπεδούχων να είναι και ευρύτερη. Αυτό το -12 από την πρώτη εξόργισε τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας που με δική του απόφαση «τέλειωσε» τους Λαμπρόπουλο, Μπακασέτα και Σιμόες, καθώς δεν συμφωνούν για την ανανέωση των συμβολαίων τους. Εννοείται, λοιπόν, ότι αυτοί οι τρεις που είναι όλοι βασικοί θα μείνουν εκτός, ενώ το ευχάριστο για την ίδια είναι ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Λιβάγια, που πάντως είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Έχει ακόμα κίνητρο, αφού πρέπει σήμερα να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπενφίκα που παίζει στο Μόναχο και μετά θα έχει τελικό στη Λισσαβόνα, ώστε να πάρει εκείνη την 3η θέση. Βέβαια, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι άγνωστο τι αντίδραση θα υπάρξει. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο κόσμος δεν είχε τρελή ζήτηση για τα εισιτήρια. Μετρημένα κουκιά πλέον η ενδεκάδα, με τους Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς να είναι τα σέντερ μπακ, ο Γκάλο στην πλευρά του Μπακάκη και Γαλανόπουλος, Αλεφ θα καλύψουν την απώλεια του Σιμόες.

 

Κανένα πρόβλημα για τον Άγιαξ να φτάσει σε ακόμα μία νίκη, πόσω μάλλον όταν απέναντί του ήταν η ουραγός του ολλανδικού πρωταθλήματος, Μπρέντα, της οποίας επιβλήθηκε 3 – 0. Έτσι, παραμένει το – 5 από την κορυφή και την Αϊντχόφεν που δεν χάνει βαθμούς με τίποτα. Σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι εντυπωσιακή και έχει δείξει ότι αν μη τι άλλο έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο και από την Μπάγερν και από την Μπενφίκα. Κόντρα στους Πορτογάλους στη Λισσαβόνα πήρε τον βαθμό και παραμένει στο +4 από τους «αετούς», άρα με νίκη σήμερα είναι στην επόμενη φάση. Ωστόσο, για το αποψινό ματς υπάρχουν απουσίες και μάλιστα σημαντικές. Ο σκόρερ δύο τερμάτων στο πρώτο ματς, Ταλιαφίκο είναι εκτός με τιμωρία, ενώ στην Ελλάδα δεν ταξίδεψε ούτε ο Ζίγιεκ που έχει πρόβλημα τραυματισμού. Κανονικά στην αποστολή ο Φαν ντε Μπέικ που τραυματίστηκε στο τελευταίο, αλλά είναι κανονικά στη διάθεση του Τεν Χαχ.

Πιθανές ενδεκάδες

AEK (4 – 2 – 3 – 1)

Μπάρκας

Μπακάκης

Τσιγκρίνσκι

Τσόσιτς

Χουλτ

Άλεφ

Γαλανόπουλος

Γκάλο

Λιβάγια

Μπογέ

Πόνσε

Άγιαξ (4 – 3 – 3)

Ονάνα

Μαζραουί

Ντε Λιχτ

Βέμπερ

Μπλιντ

Ντε Γιονγκ

Φαν ντε Μπέικ

Σένε

Νέρες

Ντόλμπεργκ

Τάντιτς

Εκτίμηση

Όπως έχει έρθει η κατάσταση, πολύ δύσκολα η ΑΕΚ θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο σε αυτό τον Άγιαξ. Σε μια στιγμή μάλιστα που οι Ολλανδοί θέλουν νίκη για την πρόκριση και η ΑΕΚ παίζουν χωρίς τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές. 2 & Over 1,5

Σε ενδιαφέρει