Άστον Βίλα – Μπέρμιγχαμ: Ντέρμπι με ομάδες σε διαφορετικό μομέντουμ!

Το μεγάλο τοπικό ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ
JS

Το καλύτερο για το τέλος στην Τσάμπιονσιπ!

Το μεγάλο τοπικό ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ ανάμεσα στην Άστον Βίλα και την ομώνυμη ομάδα ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

Σέντρα στις 14:00.

Τα προγνωστικά μου

Άστον Βίλα – Μπέρμιγχαμ: 1 (1.88)

Ανάλυση

Η αλλαγή προπονητή στην περίπτωση της Άστον Βίλα έχει λειτουργήσει θετικά. Όχι ευεργετικά, αλλά σίγουρα παρουσιάζει πολύ καλύτερο πρόσωπο επί των λίγων ημερών Σμιθ, παρά επί Στιβ Μπρους που η κατάσταση είχε φτάσει σε ένα… τέλμα. Πριν από τη διακοπή πραγματοποίησε την καλύτερή της φετινή εμφάνιση βάσει και του αντιπάλου που είχε απέναντί της, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Ντέρμπι Κάουντι με 3 – 0. Έτσι έβαλε τέλος και σε αρνητικό σερί 3 ηττών μακριά από το σπίτι της. Βέβαια, το αποτέλεσμα είναι πλασματικό, αφού διαμορφώθηκε από το 74’ έως το 84’. Ήταν, βέβαια, καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και άξιζε τη νίκη. Με τα θετικά αποτελέσματα έχουν επιστρέψει οι συζητήσεις για άνοδο μέσω των πλέι – οφ, απέχοντας αυτή τη στιγμή 7 βαθμούς από την 6η προνομιούχο θέση. Εκτός ο Μπιάρνασον, αμφίβολοι οι Τέιλορ (βασικός αριστερός μπακ), Τσέστερ (βασικός σέντερ μπακ), ΜακΓκίν (κορυφαίος βασικός της μέσος).

Σούπερ τοπικό ντέρμπι στην Τσάμπιονσιπ! Άστον Βίλα ή Μπέρμιγχαμ; 

Τρελό ματς το τελευταίο πριν από τη διακοπή για την Μπέρμιγχαμ εντός έδρας κόντρα στη Χαλ και τελικό αποτέλεσμα 3 – 3, που πρέπει να την αφήνει ικανοποιημένη έτσι όπως τα κατάφερε. Προηγήθηκε 2 – 0, από το 50’ έως το 73’ δέχθηκε τρία γκολ και τελικά ισοφάρισε στο 84’, διαμορφώνοντας τελικό αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τσε Άνταμς που πέτυχε και τα τρία γκολ για την Μπέρμιγχαμ και σε αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι η ομάδα του παραμένει αήττητη εντός έδρας. Βέβαια, όταν στα 9 ματς έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις τα 3, αυτό το «αήττητο» δεν σημαίνει και πολλά βαθμολογικά. Ίσα – ίσα που μάλλον προβληματισμένη πρέπει να την αφήνει. Την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Γκάρι Μονκ ηττήθηκε στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι (3 – 1) και είχε απότομα τέλος σε ένα αήττητο 11 αγώνων (5 – 6 – 0). Εκτός ο Γκάρντνερ που είναι δανεικός από την Άστον Βίλα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Εκτίμηση

Η Άστον Βίλα έχει αρχίσει και πείθει, τη στιγμή που η Μπέρμιγχαμ δείχνει να έχει ξεφουσκώσει μετά το τρελό σερί των προηγούμενων μηνών. Άσος.

Σε ενδιαφέρει