Α’ Γερμανίας: Ξεσπάει η Μπάγερν

Πέραν της νίκης η Μπάγερν απόψε θα ψάξει και το ξέσπασμα κόντρα στην ουραγό Φορτούνα. Εξοδος κινδύνου για τη Ντόρτμουντ στο Μάιντζ.
Α’ Γερμανίας: Ξεσπάει η Μπάγερν

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της 12ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα με έξι σπουδαίες αναμετρήσεις. Απουσίες στη Χέρτα, ολοταχώς προς τον τίτλο η Ντόρτμουντ.

Ανάλυση

Μπάγερν – Φορτούνα

Την κατάλληλη στιγμή ήρθε η διακοπή για την Μπάγερν. Η ήττα στη Βεστφαλία από τη Ντόρτμουντ με 3-2 και μάλιστα με ανατροπή πόνεσε πάρα πολύ και την έφερε επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της και έντονη μουρμούρα. Στα πιτς παραμένουν Κομάν, Τολισό και Τιάγκο. Μεγάλο πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Χάμες. Τέσσερα σερί goal/goal. Τα τρία συνοδεύτηκαν από over. Η Φορτούνα έρχεται από τη μεγαλύτερη φετινή της νίκη με 4-1 κόντρα στη Χέρτα. Ότι ήθελε έκανε στο χορτάρι. Σκόρπισε την αντίπαλό της. Κυρίως μετά το 41’ που έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Λείπουν Σομπότκα και Χόφμαν. Τέσσερα σερί over. Εκτός έδρας δέχεται τρία γκολ κατά μέσο όρο στη φετινή σεζόν. Ένα νέο ξεκίνημα ψάχνουν οι Βαυαροί. Θα μπουν με το πόδι στο γκάζι και θα ξεσπάσουν στη σοφτ άμυνα των φιλοξενούμενων. Θα ποντάρω στο over 3,5 των τερμάτων της γηπεδούχου.

Αμέτρητες επιλογές και ειδικά στοιχήματα στη 12η αγωνιστική της Μπουνστεσλίγκα

Μάιντζ – Ντόρτμουντ

Η Μάιντζ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Φράιμπουργκ με 3-1 χτυπώντας υποδειγματικά στην κόντρα επίθεση. Τέταρτο διαδοχικό over. Δεύτερη κολλητή νίκη. Μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Μόνο μία ήττα στα έξι φετινά εντός έδρας παιχνίδια της. Λείπουν ο κίπερ Μίλερ και ο μέσος Μπακού. Η Ντόρτμουντ πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της χρονιάς με 3-2 κόντρα στην Μπάγερν με ανατροπή. Δεν ήταν μόνο το ότι ξέφυγε επτά βαθμούς από την πρωταθλήτρια στη μάχη του τίτλου είναι και ότι έδειξε πως μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια κερδίζοντάς την. Δύο διπλά και μία ισοπαλία έχει βγάλει στην έδρα της Μάιντζ. Τέσσερα σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» για τις δύο ομάδες στο συγκεκριμένο γήπεδο. Σημαντικότερη απουσία αυτή του Σμέλτσερ. Δεν μπορώ να ρισκάρω στο διπλό ενώ έχει μεσολαβήσει η διακοπή και οι Βεστφαλοί είχαν πολλούς διεθνείς που καταπονήθηκαν. Η Μάιντζ είναι σε άνοδο και πολύ ισχυρή παραδοσιακά στο σπίτι της. Η παράδοση με στέλνει στο εναλλακτικό σύνολο «2-3».

Χέρτα – Χοφενχάιμ

Αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν η Χέρτα στην έδρα της Φορτούνα. Ταπεινωτική ήττα με 4-1. Χειρότερη φετινή εμφάνιση. Πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την αποβολή του Μίτελστεντ στο 41’. Ο καλός αμυντικός θα απουσιάσει απόψε, όπως και οι Ρεκίκ, Σταρκ και Ντιλσορούν. Τρία σερί over. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Η Χοφενχάιμ είναι ομάδα που αν βρει ρυθμό σε σκοτώνει. Αυτό το έκανε στα τέσσερα τελευταία ματς κερδίζοντας κατά σειρά Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη, Λεβερκούζεν και Αουγκσμπουργκ. Σε αυτά σκόραρε 13 τέρματα. Εξι κολλητά over. Τα πέντε συνοδεύτηκαν από goal/goal. Θα λείψουν Χίμπνερ, Αμίρι και Γκρίλιτς. Μόνο over στις πέντε φετινές της εξόδους. Ακολουθεί οριακό ματς με τη Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη μου σκέψη ήταν το Χ2 λόγω των απουσιών της Χέρτα, αλλά με κράτησε αφενός το ότι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες άνοιξαν το διπλό σε αποδόσεις φαβορί και αφετέρου γιατί οι φιλοξενούμενοι έχουν κρίσιμο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ μεσοβδόμαδα. Ετσι θα στηριχτώ στα γκολ συνδυάζοντας το αμφίσκορο με το over.

Αουγκσμπουργκ – Φρανκφούρτη

Κοίταξε στα μάτια τη Χοφενχάιμ εκτός έδρας η Άουγκσμπουργκ, πάλεψε μέχρι τέλους τουλάχιστον για τον βαθμό, αλλά τελικά υπέκυψε με 2-1. Κρατάει την εμφάνιση. Τρίτο σερί goal/goal και over. Εξι over στα επτά τελευταία. Λείπει ο Μόραβεκ από τη μεσαία γραμμή. Αισθάνεται ενοχλήσεις ο πρώτος σκόρερ Φινγκμπόκασον. Αήττητη την τελευταία πενταετία εντός κόντρα στην Φρανκφούρτη με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενοι διανύουν την καλύτερή τους φάση καθαρίζοντας με κολλητές τριάρες Στουτγάρδη εκτός και Σάλκε εντός έδρας. Πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία. Η επίθεση πετάει φωτιές. Δεύτερη καλύτερη του πρωταθλήματος. Ανέβηκαν στην πρώτη τετράδα και κοιτάζουν πάλι ψηλά. Μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζουν τη Μαρσέιγ στο Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως δεν πρόκειται να κρατήσει δυνάμεις, αφού ήδη έχει πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Νοκ άουτ οι Σαλσίδο, Τσάντλερ και Τορό. Ματς που αναμφίβολα θα έχει γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις εκατέρωθεν. Σε χαμηλά επίπεδα το goal/goal. Αξίζει μόνο συνδυαστικά με το over.

Βόλφσμπουργκ – Λειψία

Πεσμένη η φετινή Βόλφσμπουργκ. Μεμονωμένα θετικά ξεσπάσματα και τίποτα παραπέρα. Ηττες στα δύο τελευταία με Ντόρτμουντ στο 1-0 και Αννόβερο στο 2-1. Τρία over στα τέσσερα τελευταία. Πολλά σκαμπανεβάσματα. Στην έδρα της έχει μόνο μία νίκη σε έξι αγώνες. Λείπουν οι Τισεράντ στην άμυνα και Καμάτσο στο κέντρο. Φοβερή και τρομερή η Λειψία το τελευταίο διάστημα. Προσαρμόστηκε στις διπλές αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ με αποτέλεσμα να αποδίδει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Κέρδισε τα δύο τελευταία με 3-0 κόντρα σε Χέρτα και Λεβερκούζεν. Συμπλήρωσε δέκα αγώνες αήττητη. Κρατάει απαραβίαστη την εστία της στα πέντε τελευταία. Το μυαλό βρίσκεται συνάμα και στο μεσοβδόμαδο ματς με τη Σάλτσμπουργκ όπου παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση. Νοκ άουτ οι Σαράτσι και Φόρσμπεργκ.  Το μομέντουμ δείχνει διπλό, αλλά η ποιότητα της Βόλφσμπουργκ δεν είναι τόσο κακή όσο μαρτυρούν οι εμφανίσεις της. Πέρσι στο αντίστοιχο ματς οι δύο τους έμειναν στο 1-1. Αν δεν μεσολαβούσε η διακοπή θα πήγαινα στο διπλό. Με τις υπάρχουσες συνθήκες θα τις αφήσω να … σφαχτούν.

Σάλκε – Νυρεμβέργη

Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο 3-1 κόντρα στο Αννόβερο η Σάλκε και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 στην Φρανκφούρτη από την τοπική ομάδα. Πέντε no goal στα έξι τελευταία ματς. Βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Απαγορεύονται τα λάθη. Μάλιστα απόψε αντιμετωπίζει μια ομάδα με την οποία ισοβαθμεί. Ο Τεντέσκο δεν κάθεται καθόλου άνετα στην καρέκλα του. Μάλιστα απόψε έχει να αντιμετωπίσει και τις σοβαρές απουσίες των Εμπολό, Μακ Κένι και Μεντίλ. Παράλληλα ακολουθεί και ένα σπουδαίο ματς κόντρα στην Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο αν το κερδίσει προκρίνεται. Η Νυρεμβέργη έχει πέντε αγώνες δίχως τρίποντο και οδεύει ολοταχώς προς την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Αυτή την στιγμή απέχει μόλις έναν βαθμό από την επικίνδυνη ζώνη. Εχει δεχτεί σε αυτά τα πέντε ματς 14 γκολ. Πιο πρόσφατο το εις βάρος της 0-2 από την Στουτγάρδη. Τρία goal/goal στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Εκτός ακόμα δεν έχει τρίποντο στην φετινή σεζόν. Δεν παίζουν οι βασικοί Λέβεν, Βαλεντίνι και Ισαάκ, ένας σε κάθε γραμμή. Ευκαιρία για τη Σάλκε να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις. Δεν βλέπεται στις εξόδους της η Νυρεμβέργη. Θα ποντάρω μεν στον άσο, αλλά για να ανεβάσω την απόδοση θα κολλήσω δίπλα και το under 3,5. Με λίγα λόγια περιμένω επαγγελματική νίκη των γηπεδούχων.

Σε ενδιαφέρει