Ευρωλίγκα: Στο ΟΑΚΑ ξέρει τον… τρόπο!

Με όπλο τον κόσμο του και το καυτό ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει απαντήσεις μετά την ήττα από την Εφές και να βάλει από κάτω την Μπαρτσελόνα. Κόντρα στις πρώην Πασκουάλ και Σίνγκλετον.
Ευρωλίγκα: Στο ΟΑΚΑ ξέρει τον… τρόπο!

Με τέσσερις οριακές αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μεγάλα ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Μιλάνο.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα

Μπορεί να μην ενθουσίασε με το παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, αλλά κατάφερε να κάμψει για δεύτερο φορά φέτος την αντίσταση του Ολυμπιακού με 79-70. Συγκλονιστικός ο Παπάς που ξεπέρασε τους 20 πόντους και έβλεπε βαρέλι το στεφάνι. Υπήρξαν φήμες περί παραίτησης του Πασκουάλ λόγω κόντρας με τον Γιαννακόπουλο, αλλά διαψεύστηκε και από τις δύο πλευρές. Βέβαια ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έριξε το καρφάκι του λέγοντας πως ο Πασκουάλ ζήτησε το καλοκαίρι αυτούς τους παίκτες και οφείλει να τους κάνει να παίξουν καλύτερα. Φυσικά αυτό συνέβη κυρίως λόγω της κάκιστης εμφάνισης των «πρασίνων» στην Τουρκία κόντρα στην Εφές και της βαριάς ήττας με 78-62. Ιδιαίτερο ματς για τον Ισπανό τεχνικό που αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του. Η Μπάρτσα έχει ρεκόρ 5-2 και προέρχεται συνολικά από 9 νίκες στα 10 τελευταία ματς. Οπλο της το μομέντουμ και το φοβερό δίδυμο Ερτέλ – Πάνγκος στην περιφέρεια. Φυσικά το ματς έχει ξεχωριστεί σημασία για τον Σίνγκλετον που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ. Μαζί με τους Σεραφέν και Τόμιτς είναι παίκτες που στη ρακέτα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και πρέπει η Ελληνική ομάδα να βρει λύσεις ώστε να τους αναχαιτίσει. Οι έξι τελευταίες συγκρούσεις των δύο ομάδων βρήκαν νικήτρια την εκάστοτε γηπεδούχο. Τρεις κολλητές νίκες στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός εις βάρος των Καταλανών με διαφορές άνω των έξι πόντων. Στο χέρι του να τις κάνει τέσσερις. Ασος και από κοντά το over 159,5.

 

Κίμκι – Μπούντουτσνοστ

Μπορεί και χωρίς τον Σβεντ. Η Κίμκι παρά την απουσία του μεγάλου της αστέρα κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, έπαιξε καταπληκτική άμυνα και ηττήθηκε δύσκολα με 79-74. Ακολούθησε η νίκη με 85-77 επί της Άβτοντορ στη VTB. Ο Σβεντ επιστρέφει απόψε και η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό, αφού το ρεκόρ στο 1-6 δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμα να… μαζευτεί. Σε πολύ καλή κατάσταση οι Γκιλ και Τόμας. Μπορούν να βοηθήσουν εκτελεστικά. Η Μπούντουτσνοστ έχει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ με την αντίπαλό της. Η διαφορά είναι ότι αυτή ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις για τη συλλογή εμπειριών και είναι λογικό. Παίζει χωρίς άγχος. Ερχεται από την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στη διοργάνωση κάνοντας σεφτέ κόντρα στην Μπασκόνια με το εντυπωσιακό 99-84. Ακολούθησε η νίκη επί της Παρτιζάν με 75-71 στην Αδριατική. Τρίτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Ανεβασμένη η ψυχολογία της, αλλά δεν αρκεί για να κοιτάξει στα μάτια την ανώτερη Κίμκι. Πάντως το χάντικαπ των 11,5 πόντων είναι πονηρό και δεν θα μπλέξω. Το under 153,5 έχει λογική, αφού δύσκολα οι φιλοξενούμενοι θα ξεπεράσουν τους 73 πόντους.

ΤΣΣΚΑ – Ζαλγκίρις

Ασταμάτητη η ΤΣΣΚΑ. Δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Σαρώνει τα πάντα στον διάβα της καταφέρνοντας με τις πάμπολλες επιθετικές λύσεις να ανεβάζει την παραγωγικότητάς της πάντα πάνω απόν τους 90 πόντους. Στο Μόναχο επιβλήθηκε με 93-79 και παρέμεινε στην κορυφή της Ευρωλίγκας. Παρόμοια η κατάσταση και στη VTB. Περίπατος με 119-88 επί της Τσμόκι. Σε εξαιρετική κατάσταση πέραν των συνηθισμένων υπόπτων βρίσκονται οι Κλάιμπουργκ, Χίγκινς και Χάινς. Η Ζαλγκίρις συνέχισε το… ανάποδο βιολί της. Ρεκόρ 3-4 με μόνο ήττες εντός και νίκες εκτός έδρας. Δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα χάνοντας στην παράταση με 88-85. Ακολούθησε το 102-61 επί της Σιαουλιάι στη Λιθουανία. Αγκάθι η άμυνα στη φετινή διοργάνωση επιτρέποντας 81,5 πόντους κατά μέσο όρο. Οδηγός το περσινό τεράστιο διπλό στη Ρωσία κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο με 79-77. Ακόμα μία περίπτωση πονηρού χάντικαπ. Οι 10,5 πόντοι σε ένα ματς ρυθμούς κρίνονται απαγορευμένοι στα δικά μου μάτια. Σκέφτομαι το under 168,5 περιμένοντας από τη Ζαλγκίρις να μην ξεπεράσει τους 75!

Μιλάνο – Μπασκόνια

Στα καλύτερά της η Μιλάνο, η οποία παίζει πολύ γρήγορο μπάσκετ, έχει πολλές επιθετικές λύσεις με μπροστάρη τον Τζέιμς και προέρχεται από έξι νίκες στα επτά τελευταία. Η ήττα ήρθε από την ΤΣΣΚΑ δύσκολα. Εκτοτε επιβλήθηκε των Ρέτζιο, Νταρουσάφακα και Βενέτσια. Πολύ απαιτητικά τα δύο τελευταία. Με τους Τούρκους πήρε το διπλό με 98-92 σε ένα ματς που κρίθηκε αποκλειστικά στην επίθεση, ενώ κόντρα στη Βενέτσια για το πρωτάθλημα προηγήθηκε αρχικά με μια διαφορά 15 πόντων, αλλά χαλάρωσε και το έκανε ντέρμπι. Τελικά έφτασε στο διπλό με 84-81. Μοιρασμένη η παράδοση με την Μπασκόνια. Από επτά νίκες για κάθε ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι βγάζουν κούραση το τελευταίο διάστημα χάνοντας κατά σειρά από Φενέρ, Ανδόρα και Μπούντουτσνοστ. Κόντρα στους Μαυροβούνιους έπαιξαν άμυνα με τα μάτια χάνοντας με το βαρύ 99-84. Χρύσωσε το χάπι στο πρωτάθλημα επιστρέφοντας στις νίκες επί της Γκραν Κανάρια με 91-76. Τα τρία τελευταία παιχνίδια της είχαν πάνω από 165 πόντους συνολικά. Δικαιολογημένα το line βρίσκεται στα τσιμπημένα επίπεδα των 167,5 πόντων. Η λογική λέει πως αμφότερες θα ξεπεράσουν τους 80 πόντους. Προβάδισμα νίκης λόγος έδρας στη Μιλάνο και λογικό over.  

Σε ενδιαφέρει