Νations League C: Όλα τα… λεφτά στη Γλασκώβη!

Σκωτία και Ισραήλ κοντράρονται στον «τελικό» ανόδου της Γλασκώβης.
Νations League C: Όλα τα… λεφτά στη Γλασκώβη!

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η Λιγκ Γ του Nations League.

Πιο συγκεκριμένα, στον 1ο όμιλο δεσπόζει ο «τελικός» ανόδου μεταξύ Σκωτίας και Ισραήλ, ενώ στον 4ο όμιλο η Σερβία κρατάει στα χέρια της την πρωτιά υποδεχόμενη την ήδη υποβιβασμένη Λιθουανία. Στο άλλο ματς η Ρουμανία πάει στην έδρα του Μαυροβουνίου με σκοπό αρχικά τη νίκη και με την ελπίδα οι Λιθουανοί να κόψουν βαθμούς από τους πρωτοπόρους Σέρβους.

Ανάλυση

Σκωτία – Ισραήλ

Από το σπουδαίο διπλό με 4-0 μέσα στην Αλβανία προέρχεται η Σκωτία. Έτσι, η ομάδα του Άλεξ Μακλίς έφτασε στους 6 βαθμούς το Ισραήλ, όμως λόγω της ήττα στον πρώτο γύρο υστερεί σε αυτήν την ισοβαθμία. Το σημερινό ματς αποτελεί… τελικό για την πρωτιά του ομίλου, αφού με νίκη οι Σκωτσέζοι θα τερματίσουν στην κορυφή, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τη Λιγκ Β. Στα αγωνιστικά, εκτό θα μείνουν ο μπακ Τιερνέι, ο γκολκίπερ Γκόρντον, ο φορ Νέισμιθ και ο αμυντικός Μάλγκριου, ενώ ντεμπούτο στην αποστολή αναμένεται να κάνει ο μέσος Φλεκ.

Από τη μεριά του, το Ισραήλ μπορεί να μην είχε επίσημο ματς την περασμένη εβδομάδα, όμως έπαιξε φιλικο με τη Γουατεμάλα, την οποία συνέτριψε με 7-0! Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των Ισραηλινών, δείχνοντας πως είναι έτοιμοι για το αποψινό κρίσιμο ματς. Σήμερα, η ομάδα του Χέρτσονγκ έχει το… πάνω χέρι, καθώς ακόμα και με ισοπαλία θα είναι αυτή που θα παραμείνει στην κορυφή και θα προβιβασθεί στην υψηλότερη Λίγκα. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο μέσος Γκολάσα, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί ο έμπειρος Ζάχαβι.

 

Εκτίμηση: Mέσα στην έδρα τους οι Σκωτσέζοι φυσικά και έχουν το πάνω χέρι, όμως το ματς δε θα είναι πολύ εύκολο. Περιμένω νίκη των γηπεδούχων, αλλά και γκολ των φιλοξενούμενων. 1 & GG

Σερβία – Λιθουανία

Aήττητη παρέμεινε η Σερβία στον όμιλό της, καθώς την περασμένη αγωνιστική επιβλήθηκε με 2-1 επί του Μαυροβουνίου εντός έδρας. Έτσι, η ομάδα του Κρστάιτς βρίσκεται στην κορυφή με +2 από τη Ρουμανία και απόψε χρειάζεται τη νίκη για να καθαρίσει με την πρωτιά και την άνοδο. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει στην αποστολή ο αμυντικός Ρόντιτς, ενώ απουσιάζουν οι Ντιμίτροβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κρίστισιτς και Κόστιτς.

Από τη μεριά της, η Λιθουανία δεν έχει να παίξει για τίποτα απόψε, καθώς με 5/5 ήττες μέχρι τώρα βρίσκεται στον πάτο του ομίλου και έχει ήδη υποβιβαστεί στην Λιγκ Δ. Στο τελευταίο της ματς, η ομάδα του Γιανκάουσκας ηττήθηκε με 3-0 από την ανώτερη Ρουμανία στο Βουκουρέστι και σήμερα με τους Σέρβους να… καίγονται δεν έχει ελπίδες για κάτι καλό. Τιμωρημένος είναι ο χαφ Νοβικόβας.

Εκτίμηση: Δεν τίθεται λόγος για το ποια ομάδα είναι το φαβορί, ενώ και το κίνητρο βρίσκεται με τη μεριά των γηπεδούχων. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε σε τόσο χαμηλές αποδόσεις. ΝΟ ΒΕΤ

Μαυροβούνιο – Ρουμανία

Από την ήττα με 2-1 στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στη Σερβία εκτός έδρας προέρχεται το Μαυροβούνιο. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Τουμπάκοβιτς έμεινε ουιαστικά εκτός της διεκδίκησης της πρώτης θέσης και σήμερα θα προσπαθήσει να μην ηττηθεί η αν το κάνει αυτό να γίνει με το πολύ ένα γκολ διαφορά για να μην κινδυνεύει με υποβιβασμό μέσω της χειρότερης τρίτης των ομίλων. Εκτός παραμένουν οι Στέφαν Γιόβετιτς, Σάβιτς και Βούκσεβιτς.

Από τη μεριά της, η Ρουμανία επικράτησε με 3-0 επί της ουραγού Λιθουανίας εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική και παρέμεινε αήττητη (2-3-0), όμως βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Σερβία. Έτσι, σήμερα η ομάδα του Κόντρα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη μέσα στο Μαυροβούνιο και παράλληλα να γίνει ένα… θαυμα στο Βελιγράδι και να μην κερδίσει η Σερβία τη Λιθουανία για να είναι αυτή που θα τερματίσει την κορυφή! Στα αγωνιστικά, επιστρέφει από τιμωρία ο χαφ Μάριν, ενώ εκτός έμειναν ο στόπερ Τάμας και ο μπακ Μπενζάρ.

Εκτίμηση: Περιμένω αμφίρροπο ματς με πολλή δύναμη και… ξύλο! Δύσκολη η πρόβλεψη της έκβασής του, αλλά θεωρώ ότι το σκορ θα μείνει σε λογικά επίπεδα. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει