Nations League B’: Στόχος η αποφυγή του… υποβιβασμού

Να αποφύγουν την τελευταία θέση του ομίλου θέλουν Τσεχία και Σλοβακία, που οδηγεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του Nations League.
Slovakia

Πέφτει η αυλαία απόψε στον πρώτο και τον τέταρτο όμιλο του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας στο Nations League.

Ανάλυση

Δανία – Ιρλανδία

Παντελώς αδιάφορη αναμέτρηση, με τους Δανούς να έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου και τους Ιρλανδούς να μην αποφεύγουν την τελευταία θέση. Το διπλό των Δανών στην Ουαλία με 2-1 εξασφάλισε την πρωτιά στην ομάδα του Χαρέιντε με τα γκολ των Γιόργκενσεν και Μπρέιθγουεϊτ. Τέσσερα ματς δίχως ήττα με μόλις ένα γκολ παθητικό. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια των γηπεδούχων είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν Κίερ, Μπόιλεσεν, Γιένσεν, Ντιλέινιο, Κρίστιανσεν και ο κίπερ Σμάιχελ. Θα υπάρξουν και 2-3 αλλαγές ακόμα. Η Ιρλανδία δεν θυμίζει τη μαχητική ομάδα που έχουμε συνηθίσει. Εμφανέστατο πρόβλημα στο γκολ και έντονος προβληματισμός. Πέντε ματς δίχως νίκη. Κόλλησε στο 0-0 εντός με τη Β. Ιρλανδία. Τέσσερα διαδοχικά under και τρία no goal. Λείπουν Ντόχερτι, Λονγκ και Ουίλιαμς. Τιμωρημένος είναι ο καλός μέσο Μακ Λιν. Στην αποστολή βρίσκονται μερικοί νεαροί παίκτες. Θεωρητικά ο άσος έχει το προβάδισμα. Εδρα, ποιότητα και μομέντουμ οδηγούν σε αυτόν. Το θέμα είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια αδιάφορη αναμέτρηση και το 1.60 απλώς δεν υπάρχει. Εναλλακτικά στο over ή τίποτα.

Μάχες σε Δανία και Τσεχία με αμέτρητες επιλογές και πληθώρα ειδικών 

Τσεχία – Σλοβακία

Σε τυπική διαδικασία μετατράπηκε η συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού η Ουκρανία έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και οι δύο σημερινοί αντίπαλοι ζουν στην σκιά της. Τσεχία και Σλοβακία ισοβαθμούν στους τρεις βαθμούς και σήμερα θα παλέψουν απλά για την αποφυγή της τελευταίας θέσης του ομίλου. Οι Τσέχοι πέτυχαν μεγάλη φιλική νίκη στην Πολωνία με 1-0 και σκόρερ τον Γιάνκτο. Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία. Εχουν να φέρουν ισοπαλία εδώ και 15 αγώνες. Δεν παίζουν Μπάρακ, Μπόριλ και Κόπιτς. Θα παραταχθούν με 4-2-3-1 έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Σικ. Η Σλοβακία άλλαξε προπονητή μετά την εντός έδρας ήττα από τους Τσέχους. Ο Κόζακ αποτέλεσε παρελθόν. Ο Χάπαλ ανέλαβε και το σημερινό ματς είναι ιδιαίτερο αφού αντιμετωπίζει την χώρα από την οποία κατάγεται. Μεγάλη νίκη για την ψυχολογία των παικτών η πρόσφατη με 4-1 κόντρα στους Ουκρανούς. Επαιξε μπαλάρα. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ. Δύο σε κάθε ημίχρονο. Οι Ρουσνάκ, Κούτσκα, Ζρέλακ και Μακ σκόραραν. Τρία σερί goal/goal. Δεν αλλάζει το 4-1-4-1 με τον Νέμετς να σηκώνει το βάρος της επίθεσης. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην προλαβαίνουν την πρώτη θέση, αλλά θέλουν σαν τρελές να αποφύγουν την τελευταία που οδηγεί στον υποβιβασμό τους από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Μόνο νίκη θέλουν οι Σλοβάκοι αλλιώς τελειώνει το παραμύθι. Θα ανοιχτούν μετατρέποντας σε ροντέο την αναμέτρηση. Πιθανό goal/goal.

Σε ενδιαφέρει