Nations League B’: Κρίνεται η πρωτιά στην Ουαλία

Μεγάλη μάχη στο Κάρντιφ ανάμεσα στην Ουαλία και τη Δανία, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του τέταρτου ομίλου στο Β’ γκρουπ δυναμικότητας.
WALES

Δύο μεγάλες μάχες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του Nations League σε Σλοβακία και Ουαλία.

Ανάλυση

Σλοβακία – Ουκρανία

Ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα η Σλοβακία εδώ και αρκετό καιρό. Δεν παίζει κακή μπάλα, αλλά η άμυνά της την εκθέτει διαρκώς. Μετά τις ήττες από Ουκρανία και Τσεχία κατάφερε να χαμογελάσει κάπως παίρνοντας το 1-1 στην Ουκρανία. Πέντε αγώνες με σύνολο τερμάτων «2-3» στα έξι τελευταία. Χρειαζόταν άμεσα ένα ηλεκτροσόκ και αυτό ήρθε με την αλλαγή προπονητή. Ο Κόζακ έφυγε, ο Χάπαλ ανέβηκε από την U21 και θέλει να καθιερωθεί. Ψάχνει τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο και θα στηριχτεί αποκλειστικά σε λεγεωνάριους. Σκέψεις για 4-2-3-1 με τον Νέμεθ αιχμή του δόρατος στην επίθεση και από πίσω τους Μακ, Ρουσνάκ και Χάμσικ. Η Ουκρανία οδηγεί την κούρσα του ομίλου και δεν την κουνάει κανείς από την κορυφή. Εχει το απόλυτο στα τρία ματς με πιο πρόσφατο το 1-0 κόντρα στους Τσέχους με σκόρερ τον Μαλινόφσκι στο 43’. Εννιά αγώνες δίχως ήττα. Εφτασε τα δέκα ματς με σύνολο «2-3» στα 14 τελευταία. Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει τους Σλοβάκους με 1-0. Λείπουν Γιαρμολένκο, Μάρλος, Σίντορτσουκ και Ραντίτσκι. Με 4-1-4-1 και τον Γιάρεμτσουκ να σηκώνει το βάρος της επίθεσης. Η Σλοβακία θα ψάξει απεγνωσμένα να κάνει σεφτέ. Η Ουκρανία έχει πιο ισορροπημένο σύνολο, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. «Χ» ημίχρονο.

Στις λεπτομέρειες οι δύο μάχες σε Σλοβακία και Ουαλία. Πού θα καταλήξουν; 

Ουαλία – Δανία

Η Ουαλία ξεπέρασε τις ήττες από Δανία και Ισπανία κερδίζοντας στην έδρα των Ιρλανδών με 1-0. Σκόρερ του γκολ της νίκης ο Γουίλσον στο 58’. Ισορροπημένο ματς. Έδειχνε πως όποια σκοράρει πρώτη θα φτάσει στο τρίποντο. Πέντε no goal στα επτά τελευταία ματς. Λείπουν οι Ντέιβις, Μέφαμ και Τέιλορ. Με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρωτιά. Σημαντικό το ότι επιστρέφει ο ηγέτης Μπέιλ και θα παίξει στην κορυφή του 4-2-3-1 που αναμένεται να επιλέξει ο Γκιγκς. Η Δανία παίζει το τελευταίο της χαρτί απόψε για την πρωτιά του ομίλου. Μπορεί να βρίσκεται βέβαια στη δεύτερη θέση, αλλά ουσιαστικά κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια έχοντας ένα ματς λιγότερο από τη σημερινή της αντίπαλο. Με λίγα λόγια ακόμα και η ισοπαλία απόψε δεν θα τη χαλάσει αν κερδίσει το επόμενο ματς. Από την Ιρλανδία απέδρασε με το 0-0. Μέτριο ματς. Φοβισμένες και οι δύο. Ακολούθησε η φιλική νίκη επί της Αυστρίας με 2-0. Τρία ματς αήττητη χωρίς να δεχτεί γκολ. Εφτασε τα 11 under στα 12 τελευταία ματς. Λείπουν Κίερ, Κρίστιανσεν και Γιένσεν. Καθαρό 4-4-3 με τους Σίστο, Πόουλσεν και Γιόργκενσεν στην επίθεση. Περιμένω ένα ματς με μπόλικο ξύλο και δυνατές μονομαχίες. Το άγχος θα είναι μεγάλο, αφού η αναμέτρηση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά του ομίλου. Ματς υπομονής τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο. Θα επιλέξω την ισοπαλία του πρώτου μέρους.

Σε ενδιαφέρει