Ντόρτμουντ – Μπάγερν: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Μπουνστεσλίγκα είναι γεγονός, με τη Ντόρτμουντ να υποδέχεται την Μπάγερν στο κατάμεστο Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ.
dortmund bayern

Μάχη αποδείξεων απόψε στη Βεστφαλία, με τη Ντόρτμουντ να έχει την ευκαιρία να ξεφύγει στη μάχη του τίτλου και την Μπάγερν να πλησιάσει στον πόντο.

Τα προγνωστικά μου

Ντόρτμουντ – Μπάγερν: 1Χ (1.80)

Ανάλυση

Κρας τεστ για την Ντόρτμουντ αποτελεί το σημερινό ματς, αφού οι Βεστφαλοί με νίκη αφήνουν πίσω τη μεγάλη τους αντίπαλο επτά ολόκληρους βαθμούς και αποδεικνύουν πως μπορούν να κόψουν πρώτοι το νήμα του τίτλου στο τέλος της διαδρομής. Μεγάλο διπλό επί της Βόλφσμπουργκ με 1-0 την περασμένη αγωνιστική. Ασταμάτητη στην Μπουντεσλίγκα όπου σαρώνει τα πάντα στον διάβα της. Μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία μετά από 10 αγώνες με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Καλύτερη επίθεση με 30 γκολ. Μεσοβδόμαδα έδειξε αποπροσανατολισμένη στην Ισπανία και ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φάνηκε να έχει το μυαλό της περισσότερο στη σημερινή ντερμπάρα. Δεν μπήκε ποτέ νοητά στην αναμέτρηση. Λείπει ο Σμέλτσερ. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Αλκάθερ στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Σάντσο, Ρόις και Λάρσεν.

 

Η Μπάγερν βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο και γνωρίζει πολύ καλά πως το σημερινό ματς είναι must win. Σε αντίθετη περίπτωση θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Το κακό είναι πως δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή της σε υψηλά επίπεδα. Κόλλησε στο 1-1 εντός με την Φράιμπουργκ. Μάλιστα προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε στο τέλος. Άλλες χρονιές αυτό δεν πρόκειται να συνέβαινε. Δέχεται γκολ εδώ και έξι αγώνες. Τρία σερί goal/goal. Εκτός αποδίδει καλύτερα μετρώντας 4 νίκες σε 5 ματς και σκοράρει δύο γκολ κατά μέσο όρο. Τρία διπλά έχει βγάλει στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στο Ντόρτμουντ. Μεσοβδόμαδα κέρδισε την ΑΕΚ με 2-0 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αγχώθηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Κόβατς βλέποντας την Ελληνική ομάδα να παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Τελικά τη βοήθησε ο διαιτητής δίνοντας πέναλτι και ο ηγέτης Λεβαντόφσκι. Λείπουν Ρόμπεν, Τιάγκο, Κομάν και Τολισό. Με 4-1-4-1 απόψε έχοντας στην κορυφή τον «Λέβα». Από τα άκρα θα βγαίνουν Γκνάμπρι και Ριμπερί.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντόρτμουντ (4-2-3-1)

Μπίρκι

Πίστσεκ

Ακάνζι

Ζαγκαντού

Χακίμι

Ντιλέινι

Βίτσελ

Σάντσο

Ρόιζ

Λάρσεν

Αλκάθερ

Μπάγερν (4-1-4-1)

Νόιερ

Κίμιχ

Ζίλε

Χούμελς

Αλάμπα

Μαρτίνεθ

Γκνάμπρι

Μίλερ

Ροντρίγκες

Ριμπερί

Λεβαντόφσκι

Εκτίμηση

Δεν νοείται να δίνεται φαβορί η Μπάγερν ακόμα και σήμερα, σε ένα ματς με μια τρομερή Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα και με τον Κόβατς να δείχνει πως όταν δεν του πάει ένα ματς δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο. Δεν μπορώ να μην επιλέξω το 1Χ στα επίπεδα του 1.80. Για τους πιο εγκρατείς υπάρχει το combo goal/goal και over. Εγώ τάσσομαι με την πλευρά των Βεστφαλών που αν μη τι άλλο παίζουν πολύ καλύτερη μπάλα από την πρωταθλήτρια.

Σε ενδιαφέρει