Γιουρόπα Λιγκ (5ος όμιλος): «Ακέφαλη» η Σπόρτινγκ

Να συνεχίσει με το απόλυτο στον όμιλο θέλει η Άρσεναλ κόντρα στην Σπόρτινγκ που θα παραταχθεί με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο.
Γιουρόπα Λιγκ (5ος όμιλος): «Ακέφαλη» η Σπόρτινγκ

Τέταρτη αγωνιστική στον πέμπτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με τις αναμετρήσεις Άρσεναλ – Σπόρτινγκ στο Έμιρεϊτς και Βόρσκλα – Κάραμπακ στο Μπουτόβσκι.

Ανάλυση

Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λ.

Κάνει πλάκα στον όμιλο η Άρσεναλ έχοντας το απόλυτο στα τρία ματς με τέρματα 8-2! Δεν έχει αντίπαλο. Δεδομένη η πρόκριση. Με νίκη απόψε εξασφαλίζει και την πρωτιά. Σημαντικό διπλό στην Πορτογαλία με 1-0 την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο με σκόρερ τον Γουέλμπεκ στο 77’. Είχε πολύ καιρό να βρεθεί σε τόσο εκρηκτική κατάσταση η αγγλική ομάδα μετρώντας 14 ματς αήττητη με 12 νίκες και 2 ισοπαλίες. Πιο πρόσφατο το εντός έδρας 1-1 με τη Λίβερπουλ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε με τον Λακαζέτ στο 82’. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία ματς. Λείπουν Μονρεάλ και Κονσιελνί. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Γουέλμπεκ στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Ιβόμπι, Ράμσεϊ και Μικιταριάν. Η Σπόρτινγκ χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ άμεσα και αυτό ήρθε με την απομάκρυνση του Πεσέιρο από τον πάγκο. Αμεσα τα αποτελέσματα κερδίζοντας εκτός της Σάντα Κλάρα με 2-1. Ψάχνει προπονητή. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή στην Πορτογαλία. Στο χέρι της και η δεύτερη θέση στον όμιλο. Στην Αγγλία έχει υποστεί πέντε ήττες σε έξι επισκέψεις. Λείπουν Ριστόφσκι, Ραφίνια, Στουράρο και Μπατάλια. Με 4-4-1-1 απόψε και τον Ντιαμπί σερ ρόλο περιφερειακού επιθετικού πίσω από τον Ντοστ. Σίγουρα η Άσεναλ είναι το φαβορί, αλλά κουβαλάει την κόπωση από το εξαντλητικό ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Απαγορευτικός ο άσος στο 1.30. Προς goal/goal ή πιο ειδικά στοιχήματα όπως το over στα κόρνερ.

Θα καταφέρει να κλειδώσει την πρωτιά του ομίλου από σήμερα η Άρσεναλ; 

[image 2]Βόρσκλα – Κάραμπακ

Οριακό ματς και άκρως σημαντικό για τις δύο ομάδες στην προσπάθεια που κάνουν να κλέψουν τη δεύτερη θέση από την Σπόρτινγκ. Η Βόρσκλα χαμογέλασε στον μεταξύ τους αγώνα πριν από δύο εβδομάδες επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Κούλατς μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα. Ετσι έκανε σεφτέ και άφησε στο απόλυτο μηδέν την Κάραμπακ. Απόψε η φιλοξενούμενη θέλει να την πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Εχει 0/3 ως τώρα και 0-6 γκολ. Ελάχιστες οι ελπίδες. Μόνο με διαδοχικά θαύματα μπορεί να ελπίζει. Τέσσερις σερί νίκες η Βόρσκλα σε όλες τις διοργανώσεις. Τα 5 από τα 7 πιο πρόσφατα ματς της Κάραμπακ είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Με 4-2-3-1 οι γηπεδούχοι έχοντας αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Κολομόετς. Με ένα άκρως επιθετικό 4-4-3 οι φιλοξενούμενοι και επιθετική τριπλέτα τους Ζουμπίρ, Εμεγκάρα και Μαντάτοφ. Στα όρια και απόψε ο νικητής. Από τη μία η έδρα. Από την άλλη η γνώση της Κάραμπακ πως αν δεν πάριε ούτε σήμερα κάτι μάλλον θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση άποντη. Βλέπω «Χ» ημίχρονο και under φυσικά.

Σε ενδιαφέρει