Γιουρόπα Λιγκ (12ος όμιλος): Χωρίς περιθώριο στην Ουγγαρία ο ΠΑΟΚ!

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη κόντρα στη Βίντι ταξίδεψε στην Ουγγαρία ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να... ρεφάρει την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Τούμπα.
Γιουρόπα Λιγκ (12ος όμιλος): Χωρίς περιθώριο στην Ουγγαρία ο ΠΑΟΚ!

Τη νίκη που θα τον επαναφέρει σε τροχιά πρόκρισης θέλει ο ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία επί της Βίντι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική από τους Ούγγρους μέσα στην Τούμπα και θέλουν να αποδείξουν ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν απλά συγκυριακό.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τσέλσι θα έχει εύκολο έργο στη Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Ανάλυση

Βίντι – ΠΑΟΚ

Το σοκ από την ξαφνική απόφαση του Λάζοβιτς να βάλει τέλος στην καριέρα του, φαίνεται ότι σιγά – σιγά ξεπερνιέται στη Βίντι, αφού έχει μπει σε μια ανοδική τροχιά, μετρώντας 4 νίκες σε 5 ματς και άλλη μία ισοπαλία και άρα παραμένει αήττητη από τις 20/10. Στην τελευταία της αναμέτρηση επικράτησε της Πάξι με το επιβλητικό 4 – 0 και τώρα είναι στο -8 από την κορυφή και τη Φερεντσβάρος, έχοντας όμως και ματς λιγότερο. Για το Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί όλοι να την είχαν ξεγραμμένη μετά τις δύο ήττες της, αλλά φώναξε ότι είναι ακόμα ζωντανή με το σπουδαίο «διπλό» στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Μόλις στο 12’ ο Χούζτι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 45’ ο Στόπιρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους Ούγγρους να κρατούν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος και χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι συγκριτικά με αυτό της Θεσσαλονίκης, αφού μόνο ο Σκέποβιτς, ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, αναμένεται να πάρει θέση στο βασικό σχήμα.

 

Κάποια στιγμή θα έκανε την γκέλα και στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και την έκανε εκεί που ίσως δεν την περίμενε κανένας για πολλούς λόγους. Τελικά, στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, μπορεί να προηγήθηκε λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Κρέσπο, χωρίς να έχει απειλήσει στο παραμικρό μέχρι τότε, αλλά μάλλον εφησυχάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ατρόμητος τον ισοφάρισε με έναν… Ούγγρο, τον Ουγκράι, με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 1 – 1. Μπορεί, λοιπόν, στα αποτελέσματά του στην Ελλάδα να μην φαίνεται αυτό, όμως ο ΠΑΟΚ δεν πατάει πολύ γερά βάσει απόδοσης και το «καμπανάκι» είχε χτυπήσει και στο εντός έδρας ματς με τη Βίντι, όπου και ηττήθηκε 2 – 0 στην Τούμπα, χωρίς να καταφέρει σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει ουσιαστικά. Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ θα δώσει σήμερα το 9ο φετινό του ματς και μόνο σε ένα έχει κρατήσει το μηδέν, αυτό στη Μόσχα κόντρα στη Σπάρτακ, έχοντας δεχθεί συνολικά 11 γκολ. Πάντως, οι Θεσσαλονικείς παραδέχονται ότι στην Τούμπα υποτίμησαν τη Βίντι, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, να παραδέχεται δηλαδή μια ομάδα την κακή της νοοτροπία. Ξαφνική απώλεια εν όψει του σημερινού ο Βιεϊρίνια, που τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση. Τη θέση του θα πάρει ο Τόσκα, ενώ φανέλα βασικού διεκδικεί και ο Σάκχοφ και ο Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα.

Πιθανές ενδεκάδες

Βίντι (4 – 3 – 1 – 2)

Κόβατσικ

Φιόλα

Γιουχάζ

Βινίσιους

Στόπιρα

Νέγκο

Χάτζιτς

Πάτκαϊ

Μιλάνοφ

Χούζτι

Σκέποβιτς

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Κρέσπο

Βαρέλα

Τόσκα

Βέρνμπλουμ

Σάκχοφ

Λημνιός

Ελ Καντουρί

Ζαμπά

Πρίγιοβιτς

Εκτίμηση

Θα συμφωνήσω με την πλευρά του ΠΑΟΚ ότι στο πρώτο ματς υπήρξε υποτίμηση του αντιπάλου και έως ένα σημείο αλαζονεία λόγω των συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων. Πιθανότατα αυτή η σφαλιάρα να διορθώσει τα πράγματα και η ομάδα του Λουτσέσκου να πάρει το διπλό κόντρα σε μία έτσι κι αλλιώς κατώτερη ποιοτικά ομάδα.

[image 2]

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Τσέλσι

Είναι και με τη βούλα πρωταθλήτρια Λευκορωσίας η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για ακόμα μια φορά στην ιστορία της. Με τη νίκη επί της Νέμαν με 1 – 0 έφτασε στη 13η συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου και 15η συνολικά στην ιστορία της. Το γκολ σημειώθηκε αργά στο ματς (88’), αλλά ούτως ή άλλως και η ισοπαλία της έκανε. Έχει παίξει 43 επίσημα ματς αυτή τη σεζόν που για την ίδια άρχισε τον Φλεβάρη και έχει σκοράρει στα 39. Είναι γερά στο κόλπο της πρόκρισης, αφού έχει νικήσει στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα της Βίντι, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί ήττα και μάλιστα βαριά εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ. Εννοείται ότι κόντρα στην Τσέλσι, αγοράζει όσο – όσο τον βαθμό, για ευνόητους λόγους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τους «Έλληνες», Μπάγκα και Σίγκνεβιτς (πρώην Ατρόμητου και Πλατανιά) να αναμένονται βασικοί.

Και το αήττητο σερί καλά κρατεί στη φετινή Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι. Μπορεί οι αλλαγές του Ιταλού τεχνικού στο στυλ παιχνιδιού να ήταν ριζικές, αλλά η ομάδα του έχει 13 νίκες και 3 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις, οπότε υπάρχουν μόνο χαμόγελα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στο τελευταίο επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας με 3 – 1, με τα ευχάριστα νέα να έρχονται από τον Μοράτα ο οποίος κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, δείχνοντας ότι αφήνει πίσω του τις κακές μέρες, γεγονός που πιστώνεται επίσης στον Σάρι. Η Τσέλσι είναι πλέον στη 2η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και ο στόχος της 4άδας είναι φυσικά εφικτός εφόσον συνεχίσει το ίδιο μομέντουμ. Δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερος σχολιασμός για το Γιουρόπα Λιγκ, αφού αυτή τη στιγμή και στα τρία ματς που έχει δώσει, δείχνει να παίζει σε ρυθμούς προπόνησης, έχοντας φτάσει στο 3/3 και φυσικά δεν τίθεται οποιαδήποτε κουβέντα για πρόκριση. Δεν παίζει βασικός ο Αζάρ, εκτός ο Μοράτα, εκτός ο Φάμπρεγας, όπως και οι Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίς και Μάρκος Αλόνσο.

Εκτίμηση

Δεν έχει λόγο η Τσέλσι να πατήσει το… γκάζι και αναμένεται γενικότερα ένα ευχάριστο ματς, με την ΜΠΑΤΕ να ψάχνει ό,τι καλύτερο μπορεί χωρίς όμως να έχει και πίεση. Πάμε στο GG, αφού οι γηπεδούχοι είναι μια ομάδα που σπανιότατα μένουν στο μηδέν και κόντρα στην Τσέλσι των πολλών απουσιών, μπορούν να σκοράρουν.

Σε ενδιαφέρει