Σάλκε – Γαλατασαράι: Μπορεί να κριθεί η πρόκριση

Αν επικρατήσουν οι Γερμανοί, τότε θα αποκτήσουν μεγάλο προβάδισμα για τη δεύτερη θέση.
Σάλκε – Γαλατασαράι: Μπορεί να κριθεί η πρόκριση

H αναμέτρηση Σάλκε – Γαλατασαράι διεξάγεται απόψε στο πλαίσιο της 4η αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για άκρως σημαντικό ματς και για τις δύο, αφού οι Γερμανοί αν δεν ηττηθούν αποκτούν το… πάνω χέρι όσον αφορά την πρόκρισή τους στους «16», ενώ αν τα καταφέρουν οι Τούρκοι τότε παραμένουν ζωντανοί στον ίδιο στόχο.

Τα προγνωστικά μου

Σάλκε – Γαλατασαράι : 1 & Over 1,5 (1,87)

Aνάλυση

Από την πολύ σημαντική νίκη με 3-1 εντός έδρας επί του Αννόβερο προέρχεται η Σάλκε. Έτσι, οι «βασιλικοί μπλε» έφτασαν τους 10 βαθμούς, όμως ακόμα βρίσκονται πάρα πολύ χαμηλά για τα δεδομένα και τους στόχους που έχουν θέσει από την αρχή της σεζόν. Όπως και να ‘χει όμως, η βελτίωση που δείχνουν τον τελευταίο καιρό μόνο ενθαρρυντική μπορεί να είναι και υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Τεντέσκο τα πάει αρκετά καλύτερα, καθώς παραμένει αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές. Στο τελευταίο ματς στην έδρα της σημερινής αντιπάλου πήρε το ισόπαλο 0-0 και πλέον έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού βρίσκεται στο +1 από τους Τούρκους και σήμερα έχει την ευκαιρία να αυξήσει αυτήν τη διαφορά.

Στα αγωνιστικά, παραμένουν εκτός οι αμυντικοί Οκτσίπκα και Ρίτερ και ο χαφ Γκάις, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μέσου Μπενταλέμπ. Με 3-5-2 θα παρατάξει την ομάδα του ο Τεντέσκο, ξεκινώντας στην επίθεση το δίδυμο των Εμπολό και Ουτ.

 

Από την άλλη μεριά, άσχημα είναι τα πράγματα για τη Γαλατασαράι τον τελευταίο καιρό, καθώς παραμένει μακριά από τις νίκες σε επίσημα ματς από τις αρχές του περασμένου μήνα. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος έμεινε στο 2-2 απέναντι στη Μπεσίκτας σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στο -4 από την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δεν κατάφερε να επικρατήσει επί της αποψινής της αντιπάλου στην Κωνσταντινούπολη και αυτό το 0-0 τώρα την υποχρεώνει να παίξει για τους τρεις βαθμούς στη Γερμανία, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά, ο έμπειρος Τούρκος κόουτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Ναγκατόμο, τον χαφ Φερνάντο, τον μεσοεπιθετικό Ακμάμπα και τον φορ Ντερντιγιόκ. Γκουμούς, Ροντρίγκεζ και Ονιεκούρου θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Σάλκε (3-5-2)

Φέρμαν
Σανέ
Νάλντο
Νάστασιτς
Καλιγκιούρι
Ρούντι
Σοπφ
Σερντάρ
ΜακΚένι
Εμπολό
Ουτ

Γαλατασαράι (4-3-3)

Μουσλέρα
Λίνες
Μαϊκόν
Καμπάκ
Μπαϊράμ
Ντονκ
Εντιαγέ
Μπελαντά
Γκουμούς
Ροντρίγκεζ
Ονιεκούρου

Εκτίμηση

Κάτι δείχνει να… κινείται στη Σάλκε τον τελευταίο καιρό και στο πρωτάθλημα, οπότε αυτή η βελτίωση θα της δώσει ώθηση και στο αποψινό. Η Γαλατά δεν τα πάει καλά γενικά, όμως και όταν έρχεται η στιγμή να πάιξει εκτός έδρας στην Ευρώπη παραδοσιακά δυσκολεύεται. Πάμε με την έδρα. 1 & Over 1,5

Σε ενδιαφέρει