Σούπερ Λίγκα: Η ευκαιρία του Ολυμπιακού

Να εκμεταλλευτεί τις γκέλες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ θέλει απόψε ο Ολυμπιακός κερδίζοντας τον μαχητικό Άρη στο «Βικελίδης».
aris olympiakos

Τρεις οριακές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Ανάλυση

Άρης – Ολυμπιακός

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η αγωνιστική κοιλιά για τον Άρη. Κολλητές ήττες από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Κόντρα στην Ενωση πραγματοποίησε τη χειρότερη του εμφάνιση χάνοντας με το βαρύ 4-0.Μεσοβδόμαδα υποδέχτηκε με αλλαγές στο Κύπελλο τον αήττητο Σπάτων, αλλά επιβλήθηκε με 2-1. Τρίτο διαδοχικό over. Τέταρτο σερί ματς που δέχεται γκολ. Με νίκη πιάνει την πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Αγκάθι η απουσία του Βέλεθ. Δεδομένο το 4-2-3-1 με τους Γκάμα, Ντιγκινί και Γκαρσία πίσω από τον φουνταριστό Γιουνές. Κουτί έκατσαν στον Ολυμπιακό οι χθεσινές ισοπαλίες σε Περιστέρι και ΟΑΚΑ. Με νίκη ξεπερνάει ην ΑΕΚ και πλησιάζει στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα με 1-0, ενώ ακολούθησε η νίκη στο Κύπελλο επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα με 2-0. Ματς που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομία. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε διακοπή. Πέντε σερί under και εννιά στα δέκα πιο πρόσφατα ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Δέκα ματς αήττητος κόντρα στον Άρη με 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Φορτούνη κρυφό επιθετικός και μπροστά τον Χασάν. Ακραίοι ο Χριστοδουλόπουλος με τον Ποντένσε.

Εκτίμηση

Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει με τίποτα την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή. Ο θέμα είναι αν μπορεί. Ζορίζεται αρκετά και είναι ξεκάθαρο πως ακόμα δεν έχει ρολάρει. Παράλληλα εκτός έδρας δεν είναι το ίδιο παραγωγικός. Ο Άρης στο Βικελίδης δεν αστειεύεται και θέλει να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση. Το σίγουρα είναι πως θα πέσουν κορμιά. Προσωπικά θα ρισκάρω με την ισοπαλία του πρώτου ημιχρόνου περιμένοντας αναγνωριστικό ματς στο ξεκίνημα.   

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

Τέσσερις σερί ήττες για τον ΠΑΣ είναι πολλές. Έχει πολύ καιρό να βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Ο Πετράκης πρώτη φορά νιώθει τόσο μεγάλη πίεση. Άσχημα δεν παίζει, αλλά η άμυνα συνεχίζει να προβληματίζει έντονα. Επτά γκολ έχει δεχτεί στα τέσσερα τελευταία. Μεσοβδόμαδα ξέσπασε στο Κύπελλο κόντρα στη Θύελλα με 5-0. Μονόδρομος η νίκη σήμερα. Στο αντίστοιχο περσινό ματς κόλλησε στο 1-1 με τη Λαμία. Θα παραταχθεί με ένα αρκετά επιθετικό 4-4-2 έχοντας μπροστά τους Μυστακίδη και Αθανασιάδη. Η φιλοξενούμενοι διανύουν την καλύτερή τους φάση στη σεζόν. Κολλητές νίκες στο πρωτάθλημα με 2-1 επί της Λάριας και 3-2 κόντρα στον Λεβαδειακό. Ακολούθησε το 1-1 του Κυπέλου με αντίπαλο τον Βόλο, σε ένα ματς που έκανε ροτέισον. Σημαντική η απώλεια του Μπλάζιτς στο κέντρο. Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Μπαράλες μοναδικό προωθημένο.

Εκτίμηση

Τα Γιάννενα ψάχνουν απεγνωσμένα τη νίκη που θα τα βάλει στον σωστό δρόμο και θα τους δώσει την βαθμολογική ανάσα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Η Λαμία έχει χτίσει μια σχετική διαφορά από την ουρά και λειτουργεί λίγο πιο άνετα. Θα ποντάρω στην εμπειρία των γηπεδούχων. Ασος.

ΟΦΗ – Απ. Σμύρνης

Ολοένα και καλύτερος παρουσιάζεται ο ΟΦΗ αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά το 0-0 στην έδρα της Λάρισας. Είχε προηγηθεί το 1-0 επί του Ολυμπιακού, ενώ ακολούθησε η άνετη νίκη στο Κύπελλο κόντρα στη Νίκη Βόλου με 3-0. Τρίτος σερί αγώνας που δεν δέχεται γκολ. Παράλληλα έφτασε τα έξι no goal στα επτά τελευταία ματς. Δεν υπολογίζονται Μεγιάδο και Παπαστεργιανός. Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Βουό αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Ο Απόλλωνας παραμένει ουραγός και καταϊδρωμένος. Μοναδική ομάδα χωρίς πόντο στο φετινό πρωτάθλημα. Μόνο ήττες, αλλά μετά την αλλαγή προπονητή δείχνει πολύ μεγαλύτερη διάθεση και μαχητικότητα. Οριακή ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο κέρδισε τον Απόλλωνα Παραλιμνίου με 5-0. Έψαχνε το ξέσπασμα και έπαιξε πολύ σοβαρά. Πέντε no goal στα έξι τελευταία. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Ακόστα στην κορυφή και πίσω του τον Σικαμπάλα. Στα άκρα θα ξεκινήσουν οι Μπεντινέλι και Τριάδης.

Εκτίμηση

Αρκετά προσεκτικός ο ΟΦΗ το τελευταίο διάστημα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Ο Απόλλωνας πάντα αγωνίζεται με πρώτο μέλημα να μην εκτεθεί. Παράλληλα δείχνει σημάδια ανάκαμψης το τελευταίο διάστημα και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Ματς υπομονής. Θα συνδυάσω το under με το no goal.

Σε ενδιαφέρει