Νάπολι – Έμπολι: Στο βάθος υπάρχει η Παρί!

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Νάπολι και την Έμπολι ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής στη Σέριε Α.
gettyimages

Σέντρα για την 11η αγωνιστική της Σέριε Α με τη Νάπολι να φαίνεται ότι θα έχει εύκολο έργο κόντρα στην Έμπολι, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να παρατάξει μια ομάδα με αρκετές αλλαγές, αφού την Τρίτη θα φιλοξενήσει την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ και έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ρίξει τους Παριζιάνους στα σχοινιά.

Τα προγνωστικά μου

Νάπολι – Έμπολι: GG (2.06)

Ανάλυση

Ήταν καλύτερη στο εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στη Ρόμα η Νάπολι, αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να την οδηγήσει και στη νίκη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, μόλις στο 14’ έμεινε πίσω στο σκορ με τέρμα του Στεφάν Ελ Σαράουι και στη συνέχεια αφού έχασε πολλές ευκαιρίες και τη σταμάτησε 2 – 3 φορές το VAR, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1 – 1) στο 90’ με σκόρερ τον Μέρτενς. Ήταν δίκαιη εξέλιξη όπως είχε πάει το ματς. Τώρα είναι στο – 6 από τη Γιουβέντους, σε ισοβαθμία με την Ίντερ που πέρασε… αέρα από την έδρα της Λάτσιο, αλλά έχει μπροστά της μια σπουδαία πρόκληση, σε μια αναμέτρηση που όλη η ποδοσφαιρική υφήλιος, πλην των οπαδών της Παρί, θα είναι μαζί της. Φιλοξενεί την Τρίτη την Παρί για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ κι αν νικήσει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό αφήνει τους νεόπλουτους Γάλλους εκτός ομίλων. Θα έχει αλλαγές, όσο κι αν ο Αντσελότι προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους για σήμερα.

Θα μπορέσει η Νάπολι να βγάλει από το μυαλό της την Παρί και να επικρατήσει της Έμπολι; 

Άρχισε πολύ δυναμικά το ματς κόντρα στη Γιουβέντους, ίσως τόσο πολύ που δεν το περίμενε ούτε η ίδια η Έμπολι. Στο 28’ ο Καπούτο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, αναγκάζοντας τη «Βέκια Σινιόρα» να μπει σε διαδικασία σπριντ προκειμένου να φτάσει στην ανατροπή του σκορ. Η εμφάνισή της δεν τη βοηθούσε και ιδιαίτερα για να φτάσει στο ζητούμενο. Τη λύση για τη Γιούβε έδωσε αρχικά ο Μπενασέρ με πέναλτι στο 54’ με τον Κριστιάνο να κάνει το 1 – 1, ενώ ο ίδιος ο Πορτογάλος άφησε τους πάντες άφωνους με την γκολάρα του στο 70’. Κάπως έτσι, η Έμπολι ηττήθηκε από τον… Κριστιάνο με 1 – 2, κερδίζοντας όμως τις καλές εντυπώσεις. Αυτό όμως δεν φτάνει από μόνο του. Η ομάδα από την Τοσκάνη δεν έχει κερδίσει από την πρεμιέρα και είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πιθανές ενδεκάδες

Νάπολι (4 – 4 – 2)

Καρνέζης

Μαλκουίτ

Μαξίμοβιτς

Κουλιμπαλί

Χισάι

Καγεχόν

Ρογκ

Ντιαβαρά

Ζιελίνσκι

Μίλικ

Μέρτενς

Έμπολι (4 – 3 – 2 – 1)

Προβεντέλ

Ντι Λορέντζο

Σιλβέστρε

Μαϊέτα

Αντονέλι

Άκουα

Μπενασέρ

Τραορέ

Κρούνιτς

Ζάιτς

Καπούτο

Εκτίμηση

Προφανώς δεν υπάρχει η παραμικρή αξία στον άσο, ειδικά όταν η Νάπολι έχει άλλα στο μυαλό της. Αντίθετα, η Έμπολι δημιουργεί καταστάσεις και από την άλλη η Νάπολι δεν είναι απόλυτα συνεπής αμυντικά. GG.

Σε ενδιαφέρει