Κύπελλο Ισπανίας: Η διοργάνωση των αναπληρωματικών

Οι περισσότερες ομάδες αναμένεται να παραταχθούν με πολλές αλλαγές απόψε στο Κύπελλο Ισπανίας, ενώ η Ρεάλ θα έχει νέο κόουτς.
solari

Φάση των «32» στο Κύπελλο Ισπανίας με τους αγώνες να είναι διπλοί. Θα ακολουθήσουν ρεβάνς. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Ανάλυση

Κόρδοβα – Χετάφε

Η Κόρδοβα αγωνίζεται στη Σεγούντα και κατάφερε να φύγει από τη Χιχόν με το 0-0 στον τελευταίο της αγώνα. Δίκαιο αποτέλεσμα. Εδειξε να παίζει αποκλειστικά γι’ αυτό. Παράμεινε τρία ματς δίχως νίκη. Απέκλεισε ην Ελτσε με 4-1 στον προηγούμενο γύρο. Απόψε αναμένεται να παραταχθεί με πολλές αλλαγές. Σκέφτονται περισσότερο το ματς με την Εξτρεμαδούρα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα οι ποδοσφαιριστές. Η Χετάφε δίνει μεγάλη μάχη στην Πριμέρα και φλερτάρει έντονα με την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Πολύ σημαντικές νίκες επί της Βαγιεκάνο με 2-1 και της Μπέτις με 2-0. Στο ζενίθ η ψυχολογία. Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά θα γίνει προσπάθεια να μην επηρεαστεί αγωνιστικά. Τα εξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Περιμένω και απόψε να κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα η αναμέτρηση γι’ αυτό και θα κρατήσω γερά τη συγκεκριμένη επιλογή.

Η Ρεάλ άλλαξε προπονητή και ψάχνει ένα ξέσπασμα. Θα το βρει κόντρα στην μικρούλα Μελίγια; 

Αλαβές – Χιρόνα

Η Αλαβές πραγματοποιεί ονειρική σεζόν και δεν είναι τυχαίο ότι μετά από δέκα αγωνιστικές βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την κορυφή στην Πριμέρα. Τρεις κολλητές νίκες κόντρα σε Ρεάλ, Θελτα και Βιγιαρεάλ. Και οι τρεις ήρθαν στο γκολ. Εξαιρετική αμυντικά. Οδηγεί σχεδόν όλα τα παιχνίδια της στο όριο και τη λεπτομέρεια. Εντός έδρας παραμένει αήττητη στον θεσμό του Κυπέλλου εδώ και επτά αγώνες. Καθαρό 4-4-2 απόψε με Γκουιντέτι και Μπαστόν στην επίθεση. Ο Αμπελάρδο υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το Κύπελλο, αλλά θα παίξει με αρκετές αλλαγές. Η Χιρόνα επιβλήθηκε με 2-1 της Χιρόνα χάρη σε δύο γκολ του Πόρτου. Επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγώνες. Ακολουθεί η δύσκολη έξοδος στο Μεστάγια κόντρα στη Βαλένθια. Πέντε goal/goal στα επτά τελευταία ματς. Με 3-4-2-1 απόψε και τον Λοσάνο μοναδικό προωθημένο. Μεγάλο αγκάθι οι απουσίες των Πόρτου, Χουάνπε, Γκρανέιγ, Γκαρθία, Μοχίκα και Στουάνι. Οσες αλλαγές και να κάνει η Αλαβές το μομέντουμ και οι απουσίες της Χιρόνα δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο. Και αυτός είναι ολοταχώς προς τον άσο.

Μαγιόρκα – Βαγιαδολίδ

Η Μαγιόρκα προσπαθεί να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της Σεγούντα, αφού αυτή που την καίει είναι η άνοδος στην Πριμέρα. Στο ντέρμπι των νησιωτών με τη Λας Πάλμας παραχώρησε ισοπαλία 2-2. Τέταρτο goal/goal στα πέντε τελευταία ματς. Εκτός οι πολύτιμοι Βάλιεντ, Ρουίθ και Εστουπινιάν. Ακολουθεί ματς εκτός με την Οβιέδο. Επτά ματς έχει δώσει φέτος εντός έδρας και έχει χάσει μόνο από ην Αλμπαθέτε. Η Βαγιαδολίδ εντυπωσιάζει στην Πριμέρα ούσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Μετά από ένα σερί τεσσάρων νικών κόλλησε στο 1-1 εντός με την Εσπανιόλ. Αυτό ήταν το τέταρτο διαδοχικό under για τους φιλοξενούμενους. Ακολουθεί ματς με τη Ρεάλ και είναι λογικό απόψε να παραταχθεί με πολλούς αναπληρωματικούς. Εμειναν εκτός Ολίβας, Καλέρο, Μίτσελ, Νάτσο, Βίγια, Κέκο, Αλκαράθ, Τσοπ και Ουνάλ. Καθαρό 4-4-2 απόψε με Σουάρες και Σαλασάρ στην επίθεση. Με τόσες αλλαγές που θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι είναι ξεκάθαρο πως σε αποδόσεις αουτσάιντερ υπάρχει αξία στον άσο με την απαιτούμενη κάλυψη φυσικά.

Μελίγια – Ρεάλ

Στην τρίτη κατηγορία αγωνίζεται η Μελίγια και οδεύει ολοταχώς προς η Σεγούντα ούσα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ερχεται από εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς τέρματα κόντρα στην Ζουμίγια. Παράλληλα έφτασε τα τέσσερα no goal τα πέντε τελευταία ματς. Ο κατήφορος της Ρεάλ δεν λέει να σταματήσει. Διασυρμός στο Καμπ Νόου από την άνευ Μέσι Μπαρτσελόνα με 5-1. Επιεικώς απαράδεκτη. Άμυνα για γέλια. Τέλος ο Λοπετέγι. Η διοίκηση έβλεπε να έρχεται ολοταχώς η ήττα και κράτησε το ισπανό κόουτς στο μεγάλο ντέρμπι για να μην εκθέσει τον επόμενο κόουτς. Στον πάγκο θα κάτσει ο Λοπετέγι, ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του Κόντε. Μόνο μία νίκη στα επτά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Καθαρό No Bet. Η απομάκρυνση του Λοπετέγι λογικά θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά δεν ποντάρω σε αστείες αποδόσεις σε μια «άρρωστη» ομάδα.

Σε ενδιαφέρει