Α’ Ισπανίας: Ώρα αντίδρασης για Ατλέτικο

Η τεσσάρα στη Βεστφαλία από τη Ντόρτμουντ πλήρωσε τον εγωισμό των παικτών του Σιμεόνε που απόψε θα ψάξουν την αντίδραση κόντρα στη Σοσιεδάδ.
Α’ Ισπανίας: Ώρα αντίδρασης για Ατλέτικο

Πέντε οριακά ματς περιέχει το σημερινό πρόγραμμα της δέκατης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ξεχωρίζουν τα Μπιλμπάο – Βαλένθια και Ατλέτικο – Σοσιεδάδ.

Ανάλυση

Χιρόνα – Βαγιεκάνο

Κρατιέται έστω και οριακά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού η Χιρόνα και το πρόσφατο 0-0 στην έδρα της Σοσιεδάδ κρίνεται άκρως θετικό. Εξι αγώνες δίχως νίκη. Λειτουργεί πολύ καλύτερα εκτός έδρας αφού δεν έχει άγχος. Τρεις ήττες έχει υποστεί στα πέντε φετινά εντός έδρας παιχνίδια της. Goal/goal τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα. Λείπουν Γκρανέλ και Ιραϊθόθ. Η Βαγιεκάνο χαροπαλεύει και αδυνατεί μέχρι τώρα να ξεκολλήσει από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Στον τελευταίο της αγώνα υποδέχτηκε την Μπιλμπάο μένοντας στο 1-1. Προηγήθηκε στο 22’ με τον Πότσο, αλλά δεν άντεξε. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία ματς. Εξι αγώνες δίχως τρίποντο. Μόνο την ουραγό Ουέσκα έχει κερδίσει ως ώρα στη σεζόν. Αμφότερες οι δύο ομάδες αγωνίζονται με ένα τράστιο βάρος στην πλάτη τους. Η πίεση είναι μεγάλη. Η Χιρόνα εντός έδρας δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ματς που είναι στα μέτρα της. Η Βαγιεκάνο οδεύει από αμφίσκορο σε αμφίσκορο. Αναμέτρηση που λόγω της κακής άμυνά τους δείχνει να ξεκινάει από 1-1!

 

Μπιλμπάο – Βαλένθια

Κολλημένη στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας η Μπιλμπάο. Μπορεί να μην παίζει άσχημα, αλλά η άμυνα την προδίδει διαρκώς. Η εστία της έχει παραβιαστεί και στις εννιά αυτές αγωνιστικές. Τα οχτώ από αυτά τα ματς ήταν goal/goal. Εξι ισοπαλίες και δύο ήττες στα τελευταία ματς. Θέλει να επιστρέψει στις νίκες απόψε. Λείπουν Λέκι και Μπενιάτ. Εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια στο Σαν Μαμές κόντρα στη Βαλένθια με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες σε επτά αγώνες. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην χάνουν, αλλά δεν κερδίζουν κιόλας τελευταία. Τέσσερις σερί ισοπαλίες και εννιά διαδοχικά under ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Μεσοβδόμαδα έφυγε από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις με το 1-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ παρότι άνοιξε το σκορ. Στα πιτς Γκέδες και Σάντι Μίνα. Εκτός έδρας έχει να ηττηθεί από την πρεμιέρα και το εις βάρος της 2-0 κόντρα στην Εσπανιόλ. Ματς που μπορεί να πάει οπουδήποτε. Η Μπιλμπάο αδυνατεί να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, αλλά έχει σύμμαχο την παράδοση, ενώ η Βαλένθια είναι ανώτερη ποιοτικά, αλλά κουρασμένη ελέω Τσάμπιονς Λιγκ. Μέση λύση το «2-3» γκολ.

Θέλτα – Έιμπαρ

Ένα νέο ξεκίνημα αναζητούσε η Θέλτα κόντρα στην Αλαβές, αλλά έμεινε με την όρεξη χάνοντας εντός έδρας με 1-0. Ισορροπημένο ματς, άτυχη στην τελική προσπάθεια. Δεύτερο κολλητό εντός. Μονόδρομος η νίκη. Εξι ματς δίχως νίκη. Τα πέντε εξ αυτών ήταν goal/goal. Δύο σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στην Έιμπαρ χωρίς να δεχτεί γκολ. Θέλει να τριτώσεις το… καλό. Εκτός μάχης οι Γένσεν και Γκόμες. Η Έιμπαρ δείχνει να ανεβάζει ρυθμούς παραμένοντας αήττητη στα δύο τελευταία. Αρχικά κέρδισε εκτός της Χιρόνα με 3-2 και εν συνεχεία έμεινε στο 1-1 εντός με την Μπιλμπάο. Τρίτο σερί goal/goal. Μόνο σε έναν από τους εννιά φετινούς της αγώνες κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Ευκαιρία για τη Θέλτα να επιστρέψει στις νίκες και να βάλει τέλος στον κατήφορο Δεν παίζει κακή μπάλα, αλλά δεν ανταμείβεται. Τον αέρα της Έιμπαρ τον έχει πάρει και σε αποδόσεις άνω του 2.00 είμαι διατεθειμένος να την στηρίξω.

Λεβάντε – Λεγκανές

Η Λεβάντε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έρχεται από την μπόμπα τα χρονιάς επικρατώντας της Ρεάλ στο Μπερναμπέου με 2-1. Οι Μοράλες και Μάρτι τα γκολ πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο. Πιέστηκε πολύ στη συνέχεια, αλλά άντεξε. Τρίτη σερί νίκη και βαθμολογική αναρρίχηση. Το 3-1-4-2 που επιλέγει ο Πάκο Λόπες της ταιριάζει γάντι. Εξι goal/goal στα οχτώ τελευταία ματς. Νοκ άουτ οι Βούκσεβιτς και Κόκε. Η Λεγκανές είναι μια ομάδα ικανή για ζημιές, αλλά λειτουργεί καλύτερα από θέση αουτσάιντερ. Εχει μερικά σημαντικά αποτελέσματα ως τώρα κερδίζοντας εντός την Μπαρτσελόνα με 2-1 και τσιμπώντας το 1-1 στο Μεστάγια την περασμένη αγωνιστική από τη Βαλένθια. Ο Γκουμπάου στο 63’ άνοιξε το σκορ, αλλά ισοφαρίστηκε πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία στις πέντε φετινές της εξόδους. Τρία σερί under. Λείπουν Μουνιόθ, Αρνάιθ, Μπουστίνζα και Σιμανόφσκι. Το μομέντουμ δείχνει Λεβάντε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να διαχειριστεί την σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ. Ο βαθμός στο Μεστάγια δίνει ώθηση στη Λεγκανές. Προς «Χ» ημίχρονο και ότι βρέξει ας κατεβάσει στη συνέχεια.

Ατλ. Μαδρίτης – Σοσιεδάδ

Από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση προέρχεται η Ατλέτικο χάνοντας με 4-0 από τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία. Δεν μας έχει συνηθίσει να εκτίθεται τόσο πολύ ανασταλτικά. Εβγαλε κούραση. Είχε προηγηθεί το 1-1 εκτός με τη Βιγιαρεάλ για την Πριμέρα. Αήττητη στο Μετροπολιτάνο φέτος με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Δύο μόλις γκολ έχει δεχτεί. Λείπουν Χουανφράν και Σάβιτς. Ενοχλήσεις ο Κόστα. Η Σοσιεδάδ δεν κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό εξάποντο στα δύο ματς με Μπιλμπάο και Χιρόνα. Πήρε το θεωρητικά πιο δύσκολο στην έδρα της πρώτης με 3-1 και κόλλησε εντός με τη Χιρόνα σο 0-0. Καλύτερη στο χορτάρι, αλλά επιπόλαιη. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια της έχει υποστεί μόνο μια ήττα. Εξι goal/goal στις εννιά φετινές της υποχρεώσεις μέχρι τώρα. Εκτός οι Ζαλντούα, Κόντσα, Μερκελάνζ και Μερίνο. Στις πέντε τελευταίες συγκρούσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας έχουν σημειωθεί ισάριθμοι άσοι. Περιμένω την αντίδραση της ομάδας του Σιμεόνε μετά τη μεσοδβόμαδη τεσσάρα. Πέντε σερί νίκες μετράει στη Μαδρίτη κόντρα τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Ασος σε σχετικά χαμηλή απόδοση!

Σε ενδιαφέρει