Mπόκα Τζ. – Παλμέιρας: Προσεκτικά για το πρώτο βήμα

Πρώτο ματς για τα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες να ειναι προσεκτικές ενόψει της ρεβάνς στο Σάο Πάουλο.
Mπόκα Τζ. – Παλμέιρας: Προσεκτικά για το πρώτο βήμα

Ο πρώτος αγώνας για την ημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Παλμέιρας διεξάγεται απόψε στο «Μπομπονέρα» του Μπουένος Άιρες.

Οι γηπεδούχοι δε θέλουν να την… πατήσουν όπως το έπαθε εχθές η μισητή Ρίβερ από τη Γκρέμιο και θα ρίξουν το βάρος στο να κρατήσουν αρχικά το μηδέν στα μετόπισθεν. Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και επιθυμούν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους κάνει τη ζωή πιο… εύκολη στη ρεβάνς του Σάο Πάουλο.

Tα προγνωστικά μου

Mπόκα Τζούνιορς – Παλμέιρας : 2-3 goals (2,10)

Ανάλυση

Με αρκετά εναλλακτικό σχήμα, η Μπόκα Τζούνιορς δεν κατάφερε να επικρατήσει επί της Ροζάριο Σεντράλ, μένοντας στο 0-0 εντός έδρας. Από ένα ημίχρονο υπεροχής είχαν οι δύο ομάδες, καθιστώντας το τελικό αποτέλεσμα απολύτως δίκαιο. Έτσι, η ομάδα του Σελότο έμεινε στο -5 από την κορυφή, όμως αυτό λίγη σημασία έχει αφού πλέον μπροστά της υπάρχει η ευκαιρία του Λιμπερταδόρες. Στον προηγούμενο γύρο, η πρωταθλήτρια Αργεντινής απέκλεισε την Κρουζέιρο με συνολικό σκορ 3-1 και απόψε θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την παρουσία της στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά, στον πάγκο θα μείνει ο νεοφερμένος γκολκίπερ Λάμπε, καθώς κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Ρόσι, ενώ τραυματίας παραμένει ο τρίτος της… παρέας Αντράντα. Με 4-3-3 θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι με τους Ζάρατε, Παβόν και Αμπίλα στην γραμμή κρούσης.

Aπό τη μεριά της, η Παλμέιρας συνεχίζει… αθόρυβα την εξαιρετική της πορεία τον τελευταίο καιρό, έχοντας πάρει τη νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της, ενώ δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία εννιά! Στο τελευταίο χρονικά ματς της επικράτησε με 2-1 επί της Σεαρά, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, έχοντας θέσει τις βάσεις για την κατάκτησή του. Τα πιο σημαντικά, όμως,  έρχονται σήμερα για την ομάδα του Φελίπε Σκολάρι, αφού έχει δείξει πως πρώτος στόχος της αποτελεί το Λιμπερταδόρες. Δύσκολο το ματς στο «Μπομπονέρα», όμως αν οι φιλοξενούμενοι συνεχίσουν να έχουν την εξαιρετική και -πάνω απ’ όλα- ουσιαστική εικόνα του τελευταίου διμήνου, τότε δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Στα αγωνιστικά, δεν ταξίδεψαν στο Μπουένος Άιρες ο μπακ Ρότσα, ο φορ Τζην και ο φορ Αρτούρ. Ο Γουίλιαν θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα άκρα τους Ντουντού και Μπόρχα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπόκα Τζούνιορς (4-3-3)

Ρόσι
Χάρα
Ισκιέρδος
Μαγκαγιάν
Ολάσα
Πέρες
Μπάριος
Νάντες
Ζάρατε
Παβόν
Αμπίλα

Παλμέιρας (4-3-3)

Βέβερτον
Μάικ
Κάρλος
Ντρασένα
Μπαρμπόσα
Σάντος
Ενρίκε
Μοΐσες
Ντουντού
Γουίλιαν
Μπόρχα

Εκτίμηση

Βάση της εικόνας των δύο ομάδων, η Παλμέιρας είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο. Θεωρώ ότι, όπως και να ‘χει, το σκορ δεν πρόκειται να ανοίξει πολύ, οπότε πάμε σε ένα λογικό εύρος. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει