Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μ.: Η ασταμάτητη και η… διαβασμένη

Η Ντόρτμουντ μπορεί να σαρώνει τα πάντα στον διάβα της αυτή την περίοδο, αλλά βρίσκει απέναντί της μια ομάδα που ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και είναι μανούλα στο να το… καταστρέφει.
Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μ.: Η ασταμάτητη και η… διαβασμένη

Τα δύο αφεντικά του πρώτου ομίλου συγκρούονται απόψε στο Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ για την τρίτη αγωνιστική με φόντο την πρωτιά.

Τα προγνωστικά μου

Ντόρτμουντ – Ατλ.Μαδρίτης: Goal/Goal (1.80)

Ανάλυση

Θυμίζει μέρες Κλοπ η φετινή Ντόρτμουντ. Κάνει τρομερά πράγματα στο χορτάρι. Βγάζει ενέργεια και εντυπωσιακούς αυτοματισμούς. Οδηγεί δικαίως την κούρσα στην Μπουντεσλίγκα μετά και τη νέα τεσσάρα στην έδρα της Στουτγάρδης. Έχει κουραστεί να σκοράρει ο Αλκάθερ, στα καλύτερά του και ο Ρόις. Αήττητη στη φετινή σεζόν σε σύνολο 11 αγώνων, ενώ τρέχει ένα σερί πέντε διαδοχικών over. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 ο Φαβρ ποντάροντας στη φόρμα του Αλκάθερ για τη θέση του φουνταριστού παρότι ο Ισπανός έχει κάποιες ενοχλήσεις. Πίσω του θα κινούνται οι Ρόις, Πούλισιτς και Λάρσεν.

 

Έχασε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στην τριάδα της Πριμέρα η Ατλέτικο, αφού έμεινε στο 1-1 εκτός με τη Βιγιαρεάλ παρότι προηγήθηκε στο 51’ με τον ακραίο αμυντικό Λουίς. Παραμένει, πάντως, σε πολύ καλό φεγγάρι έχοντας συμπληρώσει οχτώ ματς δίχως ήττα. Σο τελευταία της παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ επιβλήθηκε στο Μετροπολιτάνο της Μπριζ με 3-1, αλλά αρκετά πιο δύσκολα. Τρία under στα τέσσερα τελευταία ματς. Ο Σιμεόνε καταλήγει σε ένα κλασικό 4-4-2 με τον Γκριζμάν και τον Κορέα στην κορυφή της επίθεσης. Θέση διεκδικεί και ο Κόστα, που είναι ΟΚ. Από τα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής θα βγαίνουν οι Σαούλ και Κόκε.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντόρτμουντ (4-2-3-1)

Μπίρκι

Πίστσεκ

Ντιαλό

Ζαγκαντού

Χακίμι

Βίτσελ

Ντιλέινι

Λάρσεν

Ρόις

Πούλισιτς

Αλκάθερ

Ατλ.Μαδρίτης (4-4-2)

Όμπλακ

Χουανφράν

Λούκας

Γκοδίν

Λουίς

Λεμάρ

Κόκε

Ρόντρι

Σαούλ

Κορέα

Γκριζμάν

Εκτίμηση

Αυτή την περίοδο η Ντόρτμουντ πραγματικά τρομάζει. Εχει βρει ρυθμό και δείχνει ασταμάτητη. Το θέμα είναι πως δεν έχει τεθεί αντιμέτωπη με κάποια ομάδα που ξέρει να περιμένει και έχει τεράστια εμπειρία στο να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Τέτοια είναι η Ατλέτικο. Μονόδρομος το goal/goal. Δεν πρόκειται να μπλέξω με σημείο.

Σε ενδιαφέρει