Άγιαξ – Μπενφίκα: Ποιος θα ακολουθήσει την Μπάγερν;

Οι δύο κολλητές μάχες του Άγιαξ με την Μπενφίκα δεν αποκλείεται να κρίνουν στο μεγαλύτερο βαθμό ποια από τις δύο ομάδες θα ακολουθήσει την Μπάγερν στους «16».
ajax benfica

Για την τρίτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ συγκρούονται απόψε ο Άγιαξ με την Μπενφίκα Στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα του Άμστερνταμ.

Τα προγνωστικά μου

Άγιαξ – Μπενφίκα: 1 (2.00)

Ανάλυση

Η αντεπίθεση του Άγιαξ στο πρωτάθλημα Ολλανδίας καλά κρατεί. Μετά την πεντάρα στην Άλκμααρ ήρθε και μια τεσσάρα στην έδρα της Χέρενφεν για να δέσει το γλυκό. Στους πέντε βαθμούς η απόστασή του από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν. Αήττητος στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ με αποκορύφωμα το σπαθάτο 1-1 στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν. Η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά. Τα δύο κολλητά ματς με την Μπενφίκα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την τύχη του στη διοργάνωση. Επτά over στα εννιά τελευταία παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Τεν Χαγκ δεν θα αλλάξει το 4-3-3 με τον Τάντιτς, τον Ντόλμπεργκ και τον Ζίγιεχ  στην επίθεση.

 

Δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος η Μπενφίκα και έτσι μπόρεσαν να ξεκουραστούν πολλοί διεθνείς. Επαιξε στο Κύπελλο με εναλλακτική ενδεκάδα επικρατώντας της Σερτανένσε με 3-0. Στα 15 φετινά της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει υποστεί μόνο μια ήττα από την Μπάγερν στην πρεμιέρα τν ομίλων. Ακολούθησε το 3-2 του ΟΑΚΑ εις βάρος της ΑΕΚ, σε μια μάχη με έντονες συγκινήσεις. Προηγήθηκε με 2-0, έμεινε με δέκα παίκτες, ισοφαρίστηκε, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισε ένα μεγάλο τρίποντο με τέρμα του Σεμέδο. Θα παραταχθεί ε 4-3-3 και επιθετική τριπλέτα τους Σίλβα, Σάλβιο και Σεφέροβιτς. Τιμωρημένος ο αμυντικός Ντίας.

Πιθανές ενδεκάδες

Άγιαξ (4-2-3-1)

Ονάνα

Ταλιαφίκο

Βέμπερ

Ντε Λιγκτ

Μαζαραουί

Σιονε

Ντε Γιονγκ

Μπλιντ

Ζίγιεχ

Τάντιτς

Ντόλμπεργκ

Μπενφίκα (4-3-3)

Βλαχοδήμος

Γκριμάλντο

Λέμα

Κόντι

Αλμέιδα

Φερνάντες

Φέισα

Καρβάλιο

Σάλβιο

Σίλβα

Σεφέροβιτς

Εκτίμηση

Μεγάλη μάχη για τον όμιλο της ΑΕΚ. Έτσι όπως οδεύει ο όμιλος μια από τις δύο θα ακολουθήσει την Μπάγερν στην επόμενη φάση. Τρομερή ενέργεια και έντονη επιθετικότητα βγάζει ο Αίαντας στο σπίτι του. Στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα και πάλι. Ο έντονος ενθουσιασμός μπορεί να λυγίσει την σθεναρή αντίσταση την έμπειρης Μπενφίκα. Ο άσος στα επίπεδα του διπλασιασμού κρίνεται value. Από κοντά και το πιο υποψιασμένο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει