Άρης – ΠΑΟΚ: Ένα ντέρμπι που έλειψε

Έπειτα από χρόνια η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς ενός ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ
thumbnail   aris paok

Παραπάνω από τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που το «Κλ. Βικελίδης» φιλοξένησε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Σήμερα, λοιπόν, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, η Θεσσαλονίκη χωρίζεται στη μέση για τους δύο μεγάλους μονομάχους, με τους γηπεδούχους να θέλουν να δηλώσουν «παρών» και τους φιλοξενούμενους να αποδείξουν την ανωτερότητά τους εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι δύο αναμετρήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και στην Τούμπα για το Κύπελλο, μένοντας στο 1 – 1.

Τα προγνωστικά μου:

Άρης – ΠΑΟΚ: 2 – 3 ΓΚΟΛ (2.00)

Ανάλυση

Έχει ποιότητα, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν έχει την απαιτούμενη χημεία για να κάνει στα απαιτητικά ματς το κάτι παραπάνω. Στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 1 – 0, μένοντας για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο μηδέν επιθετικά, ενώ και εντός έδρας δυσκολεύεται στο γκολ, αφού και με τον Λεβαδειακό και με τον Αστέρα Τρίπολης βρήκε τέρμα μέσω πέναλτι και μάλιστα με τους Αρκάδες αυτό συνέβη στο 87’. Οι πολύ παίκτες που έχουν μαζευτεί μεσοεπιθετικά αναγκάζουν τον Πάκο Ερέρα σε πολλές σκέψεις κάθε φορά για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και λίγο χάνεται η… μπάλα. Η προετοιμασία κατά την περίοδο της διακοπής δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, αφού υπήρχαν αρκετά θέματα τραυματισμών, με τον βασικό σέντερ μπακ, Δεληζήση να μένει εκτός. Ο βασικός κίπερ Κουέστα θα παίξει με νάρθηκα στο δάχτυλο, ο Μάβραϊ ήταν άρρωστος, ο Μπρούνο Γκάμα είχε υποστεί θλάση, ενώ ο Μπάσα αν παίξει, θα έρθει από τον πάγκο. Ο Σιώπης θα πάρει τη θέση του βασικού αμυντικού χαφ, με τον Ματίγια να είναι το φαβορί για τη θέση του «8». Δύο ερωτηματικά στην ενδεκάδα με τους Βαλεριάνο, Μενέντες να παλεύουν για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μαρτίνες και τον Ντιγκίνι για τη θέση πίσω από τον Γιουνές.

 

Σε εκπληκτική κατάσταση ο ΠΑΟΚ που χτυπάει σε όλες τις διοργανώσεις. Επικράτησε εκτός έδρας του Ολυμπιακού, παρά τη φτωχή του εμφάνιση (0 – 1), πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της ΜΠΑΤΕ (1 – 4) και είναι φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο τελευταίο πριν από τη διακοπή, είχε επικρατήσει χωρίς να εντυπωσιάσει του Απόλλωνα Σμύνρης με 2 – 0. Φυσικά, είχε προηγηθεί όλων αυτών η νίκη επί της ΑΕΚ στην Τούμπα με 2 – 0. Είναι στην 1η θέση (μαζί με τον Ατρόμητο) και είναι στο +3 από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Η διακοπή θα του κάνει καλό, αφού πολλοί παίκτες ήταν στα όριά τους και ήθελαν ανάσες, με τους Λημνιό και Πέλκα να αγωνίζονται σε ματς για εθνική ομάδα. Πολύ σημαντική απουσία για το αποψινό ο Μαουρίσιο που είναι το αναντικατάστατο «8» της ομάδας ενώ ο Πέλκας είναι στην αποστολή, αλλά έχει κάνει μόλις μία προπόνηση. Λογικά, δίπλα στον Κάνιας θα βρεθεί ο Βέρνμπλουμ που είναι το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού, ενώ ο Μπίσεσβαρ θα είναι το «10», πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Στην αποστολή και ο Ουάρντα, που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Λουτσέσκου.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρης (4 – 2 – 3 – 1)

Κουέστα

Τζανακάκης

Μάβραϊ

Βέλεθ

Μενέντες

Σιώπης

Ματίγια

Μπρούνο Γκάμα

Μαρτίνες

Ματέο Γκαρσία

Γιουνές

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Βαρέλα

Κρέσπο

Βιεϊρίνια

Βέρνμπλουμ

Κάνιας

Ζαμπά

Μπίσεσβαρ

Λημνιός

Πρίγιοβιτς

Εκτίμηση

Σαφώς και αποφεύγουμε τα σημεία σε ένα παιχνίδι τέτοιου είδους με ιδιαιτερότητες. Πάμε στο εύρος των γκολ και συγκεκριμένα στα 2 – 3. Ο Άρης θα δοκιμαστεί πάρα πολύ σε ένα τέτοιο παιχνίδι με την ποιότητα του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά, ενώ και ο ΠΑΟΚ πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει μια τόσο εχθρική έδρα και ενδεχομένως να επηρεαστεί. Το συνηθισμένο εύρος γκολ καλύπτει τα περισσότερα πιθανά αποτελέσματα αυτού του ματς.

Σε ενδιαφέρει