Βραζιλία – Αργεντινή: Ψάχνεται η «αλμπισελέστε»

Με υπηρεσιακό προπονητή αι αρκετές αλλαγές στο ρόστερ καλείται να αντιμετωπίσει απόψε η Αργεντινή την αγριεμένη Βραζιλία.
argentini vrazilia

Από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι του πλανήτη το οποίο θα διεξαχθεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Τα προγνωστικά μου

Βραζιλία – Αργεντινή: 1 & Undr 3,5 (2.15)

Ανάλυση

Κερδίζει από συνήθεια στα φιλικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η Βραζιλία. Κατά σειρά καθάρισε ΗΠΑ, Ελ Σαλβαδόρ και Σαουδική Αραβία με 2-0, 5-0 και 2-0 αντίστοιχα. Στο πιο πρόσφατο τα γκολ πέτυχαν ο Ζεσούς και ο Σάντρο. Μόνο μία ήττα έχει υποστεί στα 19 τελευταία παιχνίδια της, αυτή από το Βέλγιο που σήμανε τον αποκλεισμό στο Μουντιάλ. Συμπλήρωσε έξι no goal στα επτά τελευταία ματς. Μάλιστα και στα έξι ήταν αυτή που κράτησε απαραβίαστη την εστία της. No Goal ήταν και οι τρεις από τις τέσσερις πιο πρόσφατες συγκρούσεις της με την Αργεντινή. Δεν υπάρχει διάθεση για εναλλακτικά σχήματα και πρόσωπα σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Θα παραταχθεί με 4-3-2-1 ουσιαστικά έχοντας τον Φιρμίνο στην κορυφή της επίθεσης αι από πίσω τους Νεϊμάρ και Κουτίνιο.

 

Η Αργεντινή καλείται να βρει τα πατήματά της και να βαδίσει στον δρόμο που… περπατάει στα τελευταία φιλικά κερδίζοντας με 3-0 τη Γουατεμάλα, με 4-0 το Ιράκ και φέρνοντας ενδιάμεσα ένα σβηστό 0-0 με την Κολομβία. Ουσιαστικά χτίζει χαρακτήρα και ψυχολογία. Σημαντικό ότι μετά από καιρό κρατάει για τρία διαδοχικά ματς απαραβίαστη την εστία της. Στον πάγκο συνεχίζει ως υπηρεσιακός ο Σκαλόνι, ο οποίος δήλωσε πως σε σχέση με το τελευταίο φιλικό θα προβεί σε αρκετές αλλαγές. Μετράει πέντε over στα έξι τελευταία ματς. Απόψε θα παραταχθεί με ένα καθαρό 4-3-3 έχοντας ως επιθετική τριπλέτα του Ικάρντι, Κορέα και Σάλβιο.

Πιθανές ενδεκάδες

Βραζιλία (4-3-2-1)

Αλισον

Ντανίλο

Μαρκίνιος

Μιράντα

Φελίπε

Κασεμίρο

Αρτούρ

Αουγκούστο

Κουτίνιο

Νεϊμάρ

Φιρμίνο

Αργεντινή (4-3-3)

Ρομέρο

Ταλιαφίκο

Πετσέγια

Οταμέντι

Σαράβια

Σέλσο

Μπατάγλια

Παρέδες

Κορέα

Σάλβιο

Ικάρντι

Εκτίμηση

Ξεκάθαρα η Βραζιλία είναι πιο ισορροπημένη ομάδα και οι παίκτες γνωρίζονται πολύ καλύτερα. Ακόμα ψάχνεται η Αργεντινή και το ότι έκανε κάποιες πειστικές νίκες σε φιλικά οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία των αντιπάλων. Μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ο Μέσι στην αποστολή, δηλαδή ο παίκτης που μπορεί με μια του ενέργεια να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης. Σίγουρα, όμως, σε ένα από τα παραδοσιακότερα ντέρμπι του πλανήτη ο άσος δεν μπορεί να βρίσκεται στα επίπεδα του 1.65. Είμαι αναγκασμένος να τον κυνηγήσω συνδυαστικά με το under 3,5. Κάπου μεταξύ 1-0, 2-0 ή 2-1 το βλέπω το ματσάκι.

Σε ενδιαφέρει