Α’ Αργεντινής: Και η Ρασίνγκ το… βιολί της!

Πού θα φτάσει το τρένο της Ρασίνγκ; Η Μπόκα απόψε απειλεί το αήττητο της πρωτοπόρου.
racingclub

Mε πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η 8η αγωνιστική της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή.

Ξεχωρίζει με διαφορά το τοπικό ντέρμπι του Μπουένος Άιρες μεταξύ της εκπληκτικής -μέχρι στιγμής- Ρασίνγκ εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς, ενώ ακολουθούν τα Mπάνφιλντ – Σαν Λορέντζο και Ατλέτικο Τουκουμάν – Λανούς. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Ανάλυση

Πρώτο χρονικά ματς είναι το Μπάνφιλντ – Σαν Λορέντζο. Ο αποκλεισμός από το Σουνταμερικάνα με 3-1 συνολικό σκορ από τη Χουστίτσια, συνοδεύτηκε με την ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική με 1-1 κόντρα στην Σαν Μαρτίν Τουκουμάν εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 36′, στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν και τελικά ισοφάρισαν στο 88′! Αυτή ήταν η τρίτη σερί αγωνιστική που η ομάδα του ΦΑλτσιόνι μένει μακριά από τις νίκες (0-1-2). Σήμερα, ο έμπειρος κόουτς θα μείνει εκτός για λόγους υγείας και τη θέση του θα πάρει ο βοηθός του, Μπατάλια, ενώ δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Από την άλλη μεριά, η εντός έδρας αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής εναντίον της Ατλέτικο Τουκουμάν δεν ξεκίνησε καν λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, οπότε το τελευταίο ματς της Σαν Λορέντζο ήταν το 3-2 επί της Πατρονάτο, με το νικητήριο γκολ να έρχεται στο 89′. Αυτή ήταν και η πρώτη φετινή νίκη για την ομάδα του Μπιάτζιο, η οποία μάλιστα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Σουνταμερικάνα (3-3 με τη Νασιονάλ, όμως έχασε λόγω των εκτός έδρας γκολ). Τουλάχιστον, στο κύπελλο πήρε την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης (3-1 την Εστουδιάντες), δίνοντας επιτέλους λίγη χαρά στον κόσμο της. Για σήμερα, αμφίβολος είναι ο φορ Μπλάντι, ενώ θα απουσιάζουν σίγουρα ο μπακ Κολοτσίνι και ο χαφ Ποβλέτε.

Mατσάρα στο Μπουένος Άιρες! Θα καταφέρει η Ρασίνγκ να κρατήσει το αήττητο απέναντι στην πρωταθλήτρια;

Εκτίμηση

Όπως παρουσιάζονται οι ομάδες, ο πρώτος λόγος δίνεται στη γηπεδούχο, όμως θεωρώ ότι στις επιλογές των γκολ κάτι έχει γίνει λάθος. Η κάκιστη άμυνα της Σαν Λορέντζο μπορεί να κάνει το… θαύμα! Οver 2,5

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Ατλέτικο Τουκουμάν – Λανούς. To εκτός έδρας ματς τη περασμένης αγωνιστικής απέναντι στη Σαν Λορέντζο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω δυνατής βροχόπτωσης, οπότε η τελευταία αναμέτρηση της Ατλέτικο Τουκουμάν στο πρωτάθλημα είναι η εύκολη εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν με 3-1. Αυτό ήταν το 6ο σερί ματς που δε χάνει (4-2-0), με την επιθετική της γραμμή να πετάει… φωτιές, έχοντας 13 τέρματα στο ίδιο διάστημα. Μοναδικό ψεγάδι, αποτελεί ο αποκλεισμός από το Λιμπερταδόρες, ο οποίος συνοδεύτηκε με τη συντριβή 4-0 από την Γκρέμιο στον επαναληπτικό. Χάνει το σημερινό ματς ο εξτρέμ Νοΐρ.

Η Λανούς από την άλλη, έχει πιάσει… πάτο! Την περασμένη αγωνιστική γνώρισε την εντός έδρας συντριβή με 1-5 από τη Ρίβερ Πλέιτ, σε ένα ματς που ήξερε από την αρχή ότι θα περνούσε δύσκολες καταστάσεις. Αυτή ήταν η πέμπτη σερί ήττα για την ομάδα του Σουλβεδία, η οποία όλο και πλησιάζει προς την τελευταία τετράδα της ειδικής βαθμολογίας. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να αφομιωθεί η φιλοσοφία του νέου, σχετικά, κόουτς όμως κάτι πρέπει να δείξει στα επόμενα ματς, ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδραφος. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει τουλάχιστον ο μπακ Ερέρα.

Εκτίμηση

Σίγουρα η Ατλέτικο Τουκουμάν κουβαλάει την απογοήτευση της τεσσάρας από την Γκρέμιο, όμως έχει δείξει ότι εντός των συνόρων και ειδικά εντός έδρας δύσκολα κοντράρεται. Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάσταση της Λανούς. 1 & Over 1,5

Oλοκληρώνουμε με το ντέρμπι του Μπουένος Άιρες Ρασίνγκ Κλουμπ – Μπόκα Τζούνιορς. Με… σπαμένα φρένα πάει η Ρασίνγκ Κλουμπ! Την περασμένη αγωνιστική με την εκτός έδρας νίκη 0-2 επί της Αρχεντίνος Τζ. έφτασε στο έκτο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα (6-1-0), παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.
Δεν… σταματάει πουθενά! Έφτασε σε έκτο διαδοχικό τρίποντο (6-1-0 φέτος) παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η επίθεσή της παραμένει συνεπής (13 γκολ), ενώ η αμυντική γραμμή αδιαπέραστη, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της για έξι συνεχόμενα παιχνίδια. Αν και υπάρχει πολλή διαδρομή ακόμα, η πίστη για τον φετινό τίτλο είναι μεγάλη και το πρώτο μεγάλο τεστ θα δοθεί απόψε απέναντι στην πρωταθλήτρια συντοπίτισσα. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο τραυματίας μπακ Ντονάτι και ο τιμωρημένος στόπερ Ορμπάν.

Από τη μεριά της, η Μπόκα Τζούνιορς πέρασε στα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες, μένοντας στο 1-1 εκτός έδρας με την Κρουζέιρο, έχοντας επικρατήσει με 2-0 στο «Μπομπονέρα». Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Σελότο είχε προηγουμένως επιστρέψει στις νίκες απένατι στην Κολόν με 3-1, βγάζοντας αντίδραση μετά τα απανωτά… χαστούκια από Ρίβερ (0-2 στο πρωτάθλημα) και Χιμνάσια (0-1 στο κύπελλο). Οι πρωταθλητές μπορεί να σκοράρουν σχετικά εύκολα φέτος, όμως εκτός έδρας δυσκολεύονται αρκετά και το σημερινό αποτελεί ένα πραγματικά δύσκολο ματς για αυτούς. Εκτός παραμένουν ο βασικός γκολκίπερ Ανδράδα και οφορ Μπενεντέτο. Τουλάχιστον επιστρέφει ο φορ Άμπιλα

Εκτίμηση

Η Ρασίνγκ είναι συγκεντρωμένη πλέον μόνο στο πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες εμφανίσεις της. Η Μπόκα δε δείχνει σιγουριά στα εκτός, ενώ κουβαλάει και κούραση από το ματς στο Μπέλο Οριζόντε. 1

Σε ενδιαφέρει