Μπενφίκα – Πόρτο: Η κορυφή χωράει μόνο μία

Μετά την χθεσινή γκέλα της Μπράγκα όποια εκ των Μπενφίκα και Πόρτο επικρατήσει σήμερα στη μεταξύ τους μάχη ανεβαίνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
ben

Στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας διεξάγεται απόψε το μεγάλο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής στην Πορτογαλία ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο.

Τα προγνωστικά μου

Μπενφίκα – Πόρτο: Goal/Goal (1.90)

Ανάλυση

Πείσμωσε από το εκτός έδρας 2-2 κόντρα στην Τσάβες η Μπενφίκα και με τον τρόπο που ήρθε δεχόμενη την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Ετσι αντέδρασε άμεσα επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκε με 2-0, έμεινε με δέκα παίκτες, ισοφαρίστηκε, αλλά μπόρεσε έστω και με παίκτη λιγότερο να πανηγυρίσει με τον Σεμέδο στο 74’. Παραδόξως εντός έδρας έχει 5 under στα 7 τελευταία. Ο κόουτς Ρουί Βιτόρια δεν έχει κερδίσει ποτέ την Πόρτο σε σύνολο 19 αγώνων. Απόψε δεν θα έχει στη διάθεσή τους αμυντικούς Κόντι και Ζαρντέλ. Καθαρό 4-3-3 κι απόψε με επιθετική τριπλέτα τους Σάλβιο, Ράφα Σίλβα και Σεφέροβιτς.

 

Η Πόρτο κατάφερε μετά την γκέλα τη σημερινής της αντιπάλου και της δικής της νίκης με 1-0 επί της Τοντέλα να την ξεπεράσει στην βαθμολογίας. Μάλιστα αν κερδίσει απόψε πατάει κορυφή μετά και την χθεσινή γκέλα της Μπράγκα. Η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά μετά και το μεσοβδόμαδο 1-0 επί της Γαλατά στο Τσάμπιονς Λιγκ με σκόρερ τον Μαρεγκά στο 49’. Εξι ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και πέντε διαδοχικά under. Τα τρία πιο πρόσφατα με no goal. Λείπουν Αμπουμπακάρ και Ερνάνι. Τεράστια η απουσία του πρώτου, που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση. Τη θέση του θα πάρει ο Μαρεγκά που μαζί με τον Κορόνα και τον Μπραχίμι θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπενφίκα (4-3-3)

Βλαχοδήμος

Αλμέιδα

Γκριμάλντο

Ντίας

Λέμα

Φερνάντες

Φέισα

Καρβάλιο

Σαλβιο

Ράφα Σίλβα

Σεφέροβιτς

Πόρτο (4-3-3)

Κασίγιας

Περέιρα

Τέλες

Φελίπε

Εντερ

Χερέρα

Περέιρα

Οταβίνιο

Μπαχίμι

Κορόνα

Μαρεγκά

Τεράστιο ντέρμπι ανάμεσα στα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η Μπενφίκα έχει σύμμαχο την έδρα, αλλά ο Ρούι δεν κερδίζει με τίποτα την Πόρτο. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι έρχονται από μεγάλο αήττητο σερί και παρά την απουσία του Αμπουμπακάρ σκορ βρίσκουν. Βλέποντας τους δύο προπονητές να έχουν την πρόθεση να παρατάξουν τις ομάδες με 4-3-3 θα επιλέξω το goal/goal, σε μια αναμέτρηση που λογικά θα περάσει κάποια στιγμή από το 1-1!

Σε ενδιαφέρει