Ομόνοια – Απόλλων Λεμεσού: Με ανεβασμένη ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα Λεμεσού ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Κύπρο.
MAR

Εξαιρετικά αμφίρροπο ματς για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Κύπρο.

Η Ομόνοια που υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη της ήττα, φιλοξενεί τον Απόλλωνα Λεμεσού που πάει… τρένο με 3/3 και μάλιστα προέρχεται από εντυπωσιακή ισοπαλία κόντρα στη Μαρσέιγ.

Τα προγνωστικά μου

Ομόνοια – Απόλλων Λεμεσού: GG (1.72)

Ανάλυση

Σε ντέρμπι όπως ήταν αυτό κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, δεν φτάνει μόνο ένα ημίχρονο και η Ομόνοια πρέπει να το κατάλαβε αυτό, αφού ηττήθηκε με 1 – 0 εκτός έδρας. Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την Ομόνοια, με όλα τα παιχνίδια της να καταλήγουν στο βαθύ Under, αφού ήταν Under 1,5. Ο προπονητής της ομάδας, ο Ισπανός Ολίβα, ζήτησε διάρκεια, δηλαδή αυτό που δεν είχε η ομάδα του στο προηγούμενο ματς. Σημαντικές απουσίες για το σημερινό οι Χριστοφή και Ενρίκες που αγωνίζονται αμφότεροι στη μεσαία γραμμή. Η Ομόνοια έχει να κερδίσει σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος τον Απόλλωνα από το 2012-13.

Ποιος θα επικρατήσει στο ντέρμπι της Κύπρου

Τρομερή υπερπροσπάθεια και νέα υπέρβαση από τον Απόλλωνα Λεμεσού σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ έμεινε πίσω στο σκορ από τη Μαρσέιγ με 0 – 2, αλλά παίζοντας σαν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε και με γκολ στις καθυστερήσεις του ματς, ισοφάρισε σε 2 – 2, παίρνοντας έναν βαθμό από ένα χαμένο ματς και κόντρα σε έναν αντίπαλο με σπουδαίο όνομα. Στο πρωτάθλημα δεν είχε φυσικά κανένα πρόβλημα να επικρατήσει της ΕΝΠ με σκορ 5 – 0 και έκανε το 3/3 στη φετινή Λίγκα. Πολύ σημαντική απουσία για το σημερινό, αυτή του βασικού αμυντικού Γιούστε.

Εκτίμηση

Μπορεί ο Απόλλωνας να έχει καλύτερη ομάδα, αλλά έχει καταναλώσει πολλές από τις δυνάμεις του στο ματς της Πέμπτης. Για αυτό το λόγο, θεωρώ ότι η Ομόνοια θα μπορέσει να βρει τις ευκαιρίες για το γκολ. Ταυτόχρονα, όμως και ο Απόλλωνας μπορεί να βρει δίχτυα βάσει της ποιότητάς του. Στατιστικά κιόλας δεν γίνεται όλα τα ματς της Ομόνοιας να μένουν στο Under 1,5. GG.

Σε ενδιαφέρει