Γιουρόπα Λιγκ (Ζ’ όμιλος): Ντεμπούτο Κουμπάουερ στη Ραπίντ

Με νέο τεχνικό, τον Κουμπάουερ, θα παραταχθεί απόψε η Ραπίντ στο κατάμεστο Άιμπροξ κόντρα στη Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ.
rangers rapid

Η δεύτερη αγωνιστική του έβδομου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ περιλαμβάνει απόψε τις οριακές μάχες Σπαρτάκ – Βιγιαρεάλ και Ρέιντζερς – Ραπίντ.

Ανάλυση

Ρέιντζερς – Ραπίντ Βιέννης

Κάποια στιγμή θα.. έσκαγε η Ρέιντζερς. Δίκαιη ήττα από τη Λίβινγκστον με 1-0. Εβγαλε κούραση. Λογικό αφού το ρόστερ της δεν είναι τόσο μεγάλο για να αντέξει σε σερί απαιτητικών αγώνων σε Σκωτία και Ευρώπη. Ο Τζέραρντ προσπάθησε να κάνει το σχετικό ροτέισον, αλλά δεν αρκεί. Στην πρεμιέρα του Γιουρόπα έφυγε με το σπαθάτο 2-2 από την έδρα της Βιγιαρεάλ ισοφαρίζοντας δύο φορές με τους Άρφιλντ και Λάφερτι. Τέσσερα over στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Μοναδική σοβαρή απουσία ο μέσος Μέρφι, που θα λείψει καιρό. Κλασικό 4-2-3-1 απόψε με τον Μορέλος στην κορυφή και από πίσω τους Καντέγιας, Χαλιντέι και Κεντ. Η Ραπίντ ηττήθηκε από τη Σεντ Πόλτεν με 2-0 εντός έδρας και αυτομάτως η διοίκησε αποφάσισε να απομακρύνει το κόουτς Τζούριτσιν. Ανέλαβε άμεσα ο Κουμπάουερ, προπονητής με φιλοδοξίες που αγωνίστηκε στο σύλλογο για πέντε χρόνια. Μία μόνο νίκη έχουν οι φιλοξενούμενοι στα έξ τελευταία παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα και το Γιουρόπα, αυτή της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων με 2-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας. Αν κάνουν απόψε το 2/2 ανεβαίνουν καβάλα στ’ άλογο της πρόκρισης. Τέσσερις σερί αγώνες με σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπουν οι αμυντικοί Τούρνβαλντ και Χόφμαν. Με γεμάτο κέντρο απόψε και 4-5-1 στην Σκωτία. Το βάρος στην επίθεση θα σηκώσει ο Άλαρ.

Ξεκάθαρο παιχνίδι έδρας. Η Ρέιντζερς και ο Τζέραρντ θέλουν όσο τίποτα άλλο την υπέρβαση στην Ευρώπη. Αν δεν είχε αλλάξει προπονητή η Ραπίντ θα ήταν από τα δυνατότερα σημεία μου ο άσος. Τώρα θα τον επιλέξω μεν, αλλά όχι με τα… μπούνια.

Την πρώτη της νίκη στον όμιλο ψάχνει η Ρέιντζερς του Τζέραρντ. Θα τα καταφέρει; 

[image 2]Σπαρτάκ Μόσχας – Βιγιαρεάλ

Πολύ κακή εμφάνιση για την Σπαρτάκ στην πρεμιέρα κόντρα στη Ραπίντ και δίκαιη ήττα με 2-0. Δεν μπήκε ποτέ στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Σε πτώση και στο πρωτάθλημα, όπου έχει οπισθοχωρήσει στην πέμπτη θέση μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ροστόφ με 1-0. Ουσιαστικά στην τελευταία εξάδα αγώνων της σε όλες τις διοργανώσεις έχει κερδίσει μόνο την Τσέρνο στο Κύπελλο με 1-0. Παράλληλα έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά under. Θα παραταχθεί απόψε χωρίς τους αμυντικούς Κουτσέποφ , Ζιγκό καθώς και τον τιμωρημένος ηγετικό φορ Λουίς Αντριάνο. Με 4-3-3 απόψε και τους Λομοβίτσκι, Ζε Λουίς και Τασάεφ στην επίθεση. Κάτι δεν πάει καλά στη Βιγιαρεάλ. Εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Βαγιαδολίδ με 1-0. Εφερε αναστάτωση. Δύο μόνο νίκες έχει στη σεζόν και αυτές σημειώθηκαν εκτός έδρας. Αδυνατεί να παίξει μπάλα όταν καλείται να κάνει η ίδια παιχνίδι. Εξι no goal στα επτά τελευταία ματς. Την πρώτη αγωνιστική των ομίλων έμεινε στο 2-2 εντός με τη Ρέιντζερς, σε ένα ματς που προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Μπάκα, αλλά και στο 69’ με 2-1. Τελικά ισοφαρίστηκε αμφότερες. Ο Καγιέχα ρίχνει το βάρος στο πρωτάθλημα και σκέφτεται περισσότερο το ματς με την Εσπανιόλ που ακολουθεί. Ετσι αναμένεται να κάνει ροτέισον απόψε παίζοντας ένα καθαρό 4-4-2 με Σανσόνε και Εκαμπί να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Ξεκάθαρο πρόβλημα ψυχολογίας στις δύο ομάδες. Η Σπαρτάκ δείχνει να θέλει περισσότερο το σημερινό ματς, αλλά η Βιγιαρεάλ λειτουργεί καλύτερη στις εξόδους της όπου σκοράρει με σχετική ευκολία. Από 1-1 ξεκινάει η αναμέτρηση. Αυξημένες πιθανότητες στο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει