Γιουρόπα Λιγκ (Θ’ όμιλος): Με αμυντικά θέματα η Μπεσίκτας

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου, η Μπεσίκτας έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή κόντρα στη Μάλμε, ενώ η Σάρπσμποργκ φιλοξενεί την Γκενκ.
malmo besiktas

Με νίκες άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ οι Μπεσίκτας και Γκεντ στο πλαίσιο του 9ου ομίλου και θέλουν να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο.

Οι Τούρκοι έχουν δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στη Σουηδία κόντρα στη Μάλμε, ενώ η Γκεντ φαίνεται στα χαρτιά να έχει πιο βατό έργο στην έδρα της Σάρπσμποργκ.

Σέντρα και στις δύο αναμετρήσεις στις 22:00.

Ανάλυση

Μάλμε – Μπεσίκτας

Συνεχόμενες γκέλες προέκυψαν για τη Μάλμε, έπειτα από μια περίοδο που πήγαινε… τρένο. Συγκεκριμένα, μετά την ήττα από τη Νόρκεπινγκ με σκορ 3 – 1, έμεινε στο 0 – 0 κόντρα στη Σούντσβαλ και μάλιστα εντός έδρας. Όπως ήταν αναμενόμενο είχε την κατοχή, είχε ευκαιρίες, αλλά οι επιθετικοί της ήταν σε κακό βράδυ, αφού δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Πλέον, η έξοδός της στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος για την επόμενη σεζόν, μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται και το ματς με τη Χάκεν αποκτά μεγάλη σημασία. Για το Γιουρόπα Λιγκ ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Γκενκ στο Βέλγιο με 2 – 0. Στο 37’ και το 71’ σημειώθηκαν τα γκολ της αναμέτρησης.

Δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο την πρώτη αγωνιστική η Μπεσίκτας κόντρα στη Σάρπσμποργκ, αλλά αφού πάτησε γκάζι και βρήκε το πρώτο γκολ, πήρε πολύ εύκολα τη νίκη με σκορ 3 – 1. Είναι το φαβορί του ομίλου και αυτό φρόντισε να αποδείξει με το… καλημέρα. Για το πρωτάθλημα η Μπεσίκτας επικράτησε της Καϊσέρισπορ με σκορ 2 – 0, επίσης μέσα στην έδρα της και μπορεί να κερδίσει έτσι χρόνο για να βελτιώσει λίγο την απόδοσή της η οποία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Μεγάλο πρόβλημα είναι η ανασταλτική της λειτουργία, αφού σπάνια κρατάει το μηδέν. Παρ’ όλα αυτά, είναι μόλις στο – 1 από τη Γαλατά που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε ό,τι αφορά τα πλάνα της ενδεκάδας είναι ακόμα άγνωστο τι έχει στο μυαλό του ο Γκιουνές και όλα θα φανούν μόνο όταν θα την ανακοινώσει ο Τούρκος. Εκτός είναι σίγουρα πάντως οι Αντριάνο, Ζενγκίν ενώ αμφίβολοι είναι οι Πέπε και Κουαρέσμα.

Εκτίμηση

Σπάνια δεν δέχεται γκολ η Μπεσίκτας, ενώ και η Μάλμε δεν είναι για πολλά φέτος. Θα επιλέξουμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

[image 2]

Σάρπσμποργκ – Γκενκ

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η Σάρπσμποργκ στο πρωτάθλημα. Έκτη συνεχόμενη ήττα την Κυριακή που μας πέρασε, με τη Στρόμσγκοντσετ να επικρατεί με 0 – 1 και να τη βυθίζει ακόμα περισσότερο σε προβληματισμό για το αν τελικά της έκανε καλό σε αγωνιστικό επίπεδο το γεγονός ότι βρίσκεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έκανε τρομερή υπέρβαση για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα, αφού απέκλεισε Σεντ Γκάλεν, Ριέκα και Μακάμπι Τελ Αβίβ και φυσικά και στις τρεις περιπτώσεις ήταν αουτσάιντερ. Φυσικά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα, οι Νορβηγοί απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και το ίδιο φρόντισαν να δηλώσουν και πριν από την αποψινή αναμέτρηση. Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Το εντελώς αντίθετο ισχύει για την Γκενκ, που κατακτά τη μία νίκη μετά την άλλη. Τελευταίο της θύμα η Ζούλτε Βάρεγκεμ, της οποίας επικράτησε με το ευρύ 4 – 0 και παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή και την Μπριζ. Αυτή ήταν η 15η νίκη της στη σεζόν σε 17 επίσημα, μετρώντας και άλλες δύο ισοπαλίες, παραμένοντας φυσικά αήττητη σε μια εκπληκτική χρονιά για την ίδια όπως εξελίσσεται μέχρι τώρα. Έχει δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή, αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γάνδη. Άνετη επικράτηση στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επιβλήθηκε της Μάλμε 2 – 0, σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Δεν έχει κάποια σπουδαία απουσία η ομάδα από το Βέλγιο, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει ροτέισον.

Εκτίμηση

Πολύ χαμηλό το διπλό από μόνο του. Λόγω του ότι οι Νορβηγοί θα παίξουν και ελεύθερα, αφού περισσότερο διασκεδάζουν, παρά αγωνίζονται, θα το συνδυάσω με το Over.

Σε ενδιαφέρει