Γιουρόπα Λιγκ (Λ’ όμιλος): Δύσκολη αποστολή για ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία

Δεύτερη αγωνιστική για τον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει την πρώτη του νίκη στη Λευκορωσία κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ και την Τσέλσι το 2/2 επί της Βίντι.
bate paok

Την πρώτη του νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ στοχεύει απόψε ο ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία, μετά την αναμενόμενη ήττα που υπέστη στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι.

Από την άλλη πλευρά, οι «μπλε» με πάρα πολλές αλλαγές θέλουν το 2/2 επί της Βίντι προκειμένου να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ανάλυση

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ – ΠΑΟΚ

Έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στη Λευκορωσία η ΜΠΑΤΕ και όποιος μπορεί να είχε αμφιβολία περί αυτού, φρόντισε η ίδια να την ξεδιαλύνει με την επικράτησή της επί της Ντιναμό Μινσκ με σκορ 2 – 1. Είναι, λοιπόν, στο +12 και απομένουν 8 αγωνιστικές, οπότε μοιραία όλο το ενδιαφέρον και η προσοχή πέφτει στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου άρχισε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της. Νίκη στην Ουγγαρία με 2 – 0 επί της Βίντι και πλέον υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης, να μην κάνει λάθη. Έχει πολύ επαφή με τα δίχτυα, αφού στο μοναδικό που δεν σκόραρε, ήταν αυτό με αντίπαλο την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία. Εν όψει του αποψινού δεν μπορεί να υπολογίζει τον βασικό αριστερό μπακ, Φιλίποβιτς. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο 4 – 3 – 3, με τον πρώην παίκτη του Ατρόμητου, Ντμίτρι Μπάγκα να είναι ο βασικός αμυντικός χαφ.

Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει το διπλό στη Λευκορωσία; 

Βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση ο ΠΑΟΚ, όχι όμως και στην καλύτερη αγωνιστική. Προέρχεται από συνεχόμενες νίκες κόντρα σε ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός), χωρίς να θαμπώσει με την παρουσία του, αλλά αυτό μάλλον λίγο τον νοιάζει. Βασικά, αυτό μπορεί να έχει και διαφορετική ανάγνωση, πως τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα όταν βρεθεί και σε καλή κατάσταση. Κόντρα στον Ολυμπιακό επικράτησε 1 – 0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς να δημιουργήσει στην πραγματικότητα κάποια καλή ευκαιρία, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη των Γιαννιώτη, Βούκοβιτς, την αστοχία των επιθετικών και την πάρα πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα, Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Εν όψει του αποψινού το μεγάλο πρόβλημα είναι με την περίπτωση του ηγέτη της άμυνας, Βαρέλα, που παραμένει αμφίβολος λόγω τραυματισμού. Εκτός οι Ουάρντα, Ελ Καντουρί και πιθανότατα θα δοθούν ανάσες στον Βιεϊρίνια. Αν δεν μπορέσει ο Βαρέλα στην άμυνα θα είναι ο Χατσερίντι, δίπλα στον Κρέσπο, αριστερό μπακ ο Τόσκα και οι Κάνιας, Μαουρίτσιο δίδυμο στα χαφ.

Εκτίμηση

Σε όλα αυτά, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν και τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι… ακραίες για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα στη χθεσινή προπόνηση είχε χαλάζι. Δεν θα ξεφύγει το σκορ και θα προτιμήσουμε τα 2 – 3 γκολ.

[image 2]

Τσέλσι – Βίντι

Και μόνο ότι έπαιξε 180 λεπτά με τη Λίβερπουλ, μετρώντας μία εκτός έδρας νίκη – πρόκριση και μία ισοπαλία που προέκυψε στο 89’ με γκολάρα του Στάριτζ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Πλέον, στη φετινή σεζόν έχει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες, οπότε όλα είναι υπέροχα με τον Ιταλό προπονητή στον πάγκο. Βέβαια, αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού στο αποψινό με αντίπαλο τη Βίντι θα κάνει πολλές αλλαγές και ποιος θα του πει κάτι διαφορετικό. Όταν όμως λέμε «αλλαγές», εννοούμε ότι θα παίξουν βασικοί, παίκτες όπως οι Μοράτα, Κρίστιενσεν, Ζαπακόστα, Φάμπρεγκας, Λόφτους – Τσικ, Πέδρο κλπ. Οπότε, η συζήτηση ειδικότερα για ματς κόντρα κόντρα στη Βίντι είναι ανεδαφική.

Έχοντας το σοκ από την απόφαση του Λάζοβιτς να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η Βίντι ηττήθηκε – μάλλον φυσιολογικά – από την ΜΠΑΤΕ στην 1η αγωνιστική του ομίλου με σκορ 2 – 0 στην έδρα της. Μέσω του πρωταθλήματος όμως έχει αρχίσει και φτιάχνει ψυχολογία, αφού έχει τρεις συνεχόμενες νίκες και έχει μειώσει τη διαφορά στους 8 βαθμούς, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Σε όλη αυτή την αντίδραση υπάρχει αντίκτυπος και στον πάγκο του προπονητή, με τον Νίκολιτς να κάθεται πιο άνετα σε αυτόν. Εν όψει του αποψινού από τις επιλογές του Σέρβου θα λείπει ο βασικός γκολκίπερ Κόβατσικ, που είναι τραυματίας.

Εκτίμηση

Και τι να επιλέξεις στο ματς… Το μόνο στο οποίο μπορούμε να βρούμε αξία είναι στον άσο με Over 3,5. Όχι, βέβαια, ότι αποτελεί καμία ευκαιρία. Στη λογική αυτή θα πήγαινα με το να σκοράρει ο Μοράτα πάνω από δύο γκολ στο ματς.

Σε ενδιαφέρει