Λιγκ Καπ Αγγλίας: Λίβερπουλ – Τσέλσι, πράξη πρώτη

Η Λίβερπουλ υποδέχεται απόψε στο Λιγκ Καπ την Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται και το Σάββατο στο Στάμφορντ Μπριτζ για την Πρέμιερ Λιγκ.
liverpool chelsea

Τρίτος γύρος του Λιγκ Καπ Αγγλίας με τα ματς να είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Ανάλυση

Αρσεναλ – Μπρέντφορντ

Εχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της η Αρσεναλ συμπληρώνοντας τέσσερις κολλητές νίκες. Τελευταίο της θύμα η Εβερτον κόντρα στην οποία καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εμερι ανακοίνωσε πως θα προβεί σε πολλές αλλαγές απόψε. Λείπουν Κονσιελνί και Κολάσινατς. Η Μπρέντφορντ αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ και έρχεται από ήττες με 3-1 κόντρα στην Ντέρμπι. Πρώτη μετά από τέσσερα ματς όπου κατάφερε να μαζέψει δέκα βαθμούς. Από τις ομάδες που δημιουργούν πολλές φάσεις στα παιχνίδια της. Ο Σμιθ δήλωσε πως ρίχνει το βάρος περισσότερο στην Τσάμπιονσιπ. Στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε Σάουθεντ και Τσέλτεναμ. Λείπει ο ακραίος αμυντικός Χένρι απόψε. Ματς που αναμένεται να έχει γρήγορο ρυθμό. Η Αρσεναλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο Εμιρέιτς βρίσκει εύκολα δίχτυα. Η Μπρέντφορντ από τη μέση και μπροστά βγάζει τρομερή ενέργεια και μπορεί να βρει γκολ απόψε. Θα πάω στο goal/goal.

 

Λίβερπουλ – Τσέλσι

Το μεγάλο ντέρμπι του Λιγκ Καπ που θα μπορούσε να είναι και τελικός. Οι δυο τους θα συναντηθούν το Σάββατο για την Πρέμιερ Λιγκ στην έδρα της Τσέλσι. Σε φοβερή κατάσταση η Λίβερπουλ καθαρίζοντας και τη Σαουθάμπτον με 3-0. Συνέχισε με το απόλυτο στην Αγγλία και θέλει να διατηρήσει το μομέντουμ. Ο Κλοπ είναι δεδομένο πως θα κάνει ροτέισον, αφού ακολουθούν στη συνέχεια Τσέλσι, Σίτι για το πρωτάθλημα και ενδιάμεσα η Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να έχει τις περισσότερες κατακτήσεις Λιγκ Καπ μετρώντας οχτώ, αλλά τα βρίσκει μπαστούνια τελευταία με αντίπαλο την Τσέλσι με μόλις δύο νίκες σε 14 αγώνες. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 0-0 εκτός με τη Γουέστ Χαμ και αυτή ήταν η πρώτη φετινή της απώλεια στο πρωτάθλημα. Πάντως η άμυνα συνεχίζει να αποτελεί εγγύηση. Ο Σάρι θα ανακατέψει την τράπουλα, αλλά όχι σε σημείο να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Δεδομένες οι απουσίες των Τσικ, Ρούντιγκερ και Πέδρο. Πολύ μπερδεμένο σταύρωμα, αφού οι δύο ομάδες συγκρούονται το Σάββατο για το πρωτάθλημα και σίγουρα οι δύο προπονητές δεν πρόκειται να αποκαλύψουν τα χαρτιά τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αλλάξουν εκτός από πρόσωπα και σχήματα. Θα επιλέξω το «Χ» του ημιχρόνου περιμένοντάς τες προσεκτικές στο πρώτο 45λεπτο.

Τότεναμ – Γουότφορντ

Η Τότεναμ τερμάτισε το αρνητικό σερί τριών ηττών σε Αγγλία και Ευρώπη επικρατώντας με 2-1 της Μπράιτον. Και τα τέσσερα παιχνίδια της έληξαν με σκορ 2-1 υπέρ ή εις βάρος της. Ο Κέιν στο πρώτο μέρος από την άσπρη βούλα και ο Λαμέλα στο 76’ πέτυχαν τα γκολ. Ο Ποκετίνο απόψε αναμένεται να προβείς ε αρκετές αλλαγές σκεπτόμενος το ματς πρωταθλήματος με τη Χάντερσφιλντ, αλλά και αυτό με την Μπάρτσα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απόψε δεν θα παίξει στην έδρα της που δεν είναι ακόμα έτοιμη, αλλά στο γειτονικό ΜΚ Στάντιουμ του Λονδίνου. Υπάρχει πρόβλημα στη θέση «1» αφού θα λείψουν τόσο ο Γιορίς, όσο και ο Φορμ. Καταπληκτικό το ξεκίνημα της Γουότφορντυ, αλλά είναι λογικό κάποια στιγμή να ξεφουσκώσει. Προηγήθηκε νωρίς της Φούλαμ με τον Γκρέι, αλλά όχι μόνο ισοφαρίστηκε, αλλά γλίτωσε στο τέλος από δοκάρι και τετ α τετ. Με αλλαγές έπαιξε κόντρα στη Ρέντινγκ στον προηγούμενο γύρο. Κέρδισε με 2-0. Με αλλαγές κι απόψε, αλλά σαφέστατα πιο απαιτητική αναμέτρηση. Στις αρχές του μήνα υποδέχτηκε την Τότεναμ για την Πρέμιερ Λιγκ και την κέρδισε με 2-1. Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν απόψε την άτυπη ρεβάνς και θα τα καταφέρουν. Εξάλλου εντός έδρας η Τότεναμ έχει 9 νίκες στα 10 τελευταία με την συγκεκριμένη αντίπαλο. Θα τσιμπήσω τον άσο με το over 1,5 στα επίπεδα του 1.77.

Σε ενδιαφέρει