Α’ Γερμανίας: Μέρα για… ροντέο

Η τέταρτη αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα δείχνει κομμένη και ραμμένη για πολλά γκολ στα περισσότερα μέτωπα.
salke bayern

Παραδοσιακό ροντέο το Χοφενχάιμ – Ντόρτμουντ, εντυπωσιακή παράδοση για την Μπάγερν κόντρα στη Σάλκε. Αήττητες Χέρτα και Γκλάντμπαχ.

Ανάλυση

Χοφενχάιμ – Ντόρτμουντ

Μία νίκη και δύο ήττες ο απολογισμός της Χοφενχάιμ στο ξεκίνημα. Στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε από τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ με 2-1. Μεσοβδόμαδα έφτασε μια ανάσα από το διπλό στην Ουκρανία επί της Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στο τέλος σε 2-2. Τα γκολ ο Γκρίλιτς στο 6’ και ο Νόρτνβεϊτ στο 38’. Ο Νάγκελσμαν συνεχίζει να εμπιστεύεται το 3-5-2, αλλά η άμυνα προβληματίζει. Και τα πέντε επίσημα φετινά της παιχνίδια σε Γερμανία και Ευρώπη ήταν goal/goal και over. Λείπουν Αμιρι, Νουχού και Ραπ. Η Ντόρτμουντ μπήκε με το δεξί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας της Μπριζ στο Βέλγιο με 1-0. Ηταν ανώτερη σε γενικές γραμμές και το σημαντικό είναι ότι κράτησε ανέπαφη την εστία της. Το γκολ της νίκης ο Πούλισιτς στο 85’ έχοντας περάσει ως αλλαγή 15 λεπτά νωρίτερα. Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα απόψε για το αρχικό σχήμα. Ματς που παραδοσιακά έχει τρελό ρυθμό και πολλά γκολ. Οχτώ  σερί goal/goal έχουν φέρει μεταξύ τους οι δύο ομάδες. Τα έξι πιο πρόσφατα συνδυάστηκαν με over. Εξαιρετική η περίπτωση του συγκεκριμένου combo και απόψε.

  

Χέρτα – Γκλάντμπαχ

Παρότι αντιμετωπίζει αρκετές απουσίες στο ξεκίνημα τα πηγαίνει θαυμάσια η Χέρτα. Δύο νίκες με μηδέν παθητικό και το πρόσφατο 2-2 στο Βόλφσμπουργκ. Εγιναν απίθανα πράγματα στην αναμέτρηση και οι παίκτες της πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους. Αρχικά προηγήθηκε με τον Ντίλροσουν στο 61’. Στη συνέχεια ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 87’. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων παίρνει εκ νέου το προβάδισμα με τον Ντούντα, αλλά στο 93’ ισοφαρίστηκε εκ νέου. Εκτός έχουν τεθεί οι Λέκι, Πέκαρικ, Γκέρσμπεκ, Μίτελσταντ, Ρεκίκ και Νταρίντα. Η Γκλάντμπαχ ισοβαθμεί με τους γηπεδούχους έχοντας μαζέψει επτά βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές. Μεγάλη νίκη επί της Σάλκε με 2-1. Γκίντερ και Χέρμαν έγραψαν το 2-0, μείωσε στο 93’ η αντίπαλός τους. Το 4-3-3 του Χέκινγκ κάνει δουλειά. Τρία goal/goal στα τέσσερα φετινά της παιχνίδια μαζί με το Κύπελλο. Ματς που μπορεί να πάει οπουδήποτε. Στο Βερολίνο έχει τον τρόπο της η Χέρτα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν ρολάρει και σκοράρουν πολύ εύκολα. Εχω την αίσθηση πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση όπου κι αν καταλήξει θα περάσει πρώτα από το 1-1. Ωε εκ τούτου θα επιλέξω το αμφίσκορο.

Αουγκσμπουργκ – Βέρντερ

Πρώτη ήττα για την Αουγκσμπουργκ στο Μάιντζ με 2-1. Όλα έγιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ανοιξε το σκορ στο 82’ με τον Γι, αλλά κατέρρευσε στη συνέχεια και δέχτηκε δύο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο. Απογοήτευση στο εσωτερικό της για τον τρόπο που ήρθε η ήττα. Και τα τρία φετινά της παιχνίδια είναι goal/goal στο πρωτάθλημα. Στα πιτς οι Γένσεν, Σταφυλίδης, Φινγκμπόγκασον, Γουν Γι και Γιάκομπ. Η Βέρντερ έχει μέχρι τώρα μία νίκη και δύο ισοπαλίες, απολογισμός άκρως θετικός αν αναλογιστούμε τις τραγικές επιδόσεις της στο ξεκίνημα των δύο προηγούμενων σεζόν. Δείχνει να έβαλε μυαλό. Πάντως το πρόσφατο εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Νυρεμβέργη θα μπορούσε να ήταν νικηφόρο και πόνεσε πολύ. Προηγήθηκε με τον Εγκεστάιν στο 26’, έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό, αλλά στο τελευταίο τέταρτο έπαιξε με τη φωτιά και τελικά κάηκε στις καθυστερήσεις δεχόμενη το 1-1. Δεδομένο το 4-1-4-1 με τον Κρούζε αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Λείπουν Καπίνο, Γιόχανσον και Μπάρτελς. Ακόμα ένα ματς κομμένο και ραμένο για goal/goal. Τόσο τα τρία φετινά της γηπεδούχου, όσο και αυτά της Βέρντερ ήταν αμφίσκορα. Μεταξύ τους έχουν φέρει έξι διαδοχικά over, εκ των οποίων τα πέντε ήταν goal/goal. Όλα συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ

Δυναμικό ξεκίνημα για τους «Λύκους» με τρεις νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο καθώς και την πρόσφατη ισοπαλία με την Γκλάντμπαχ στο 2-2. Σαν νίκη ήταν και αυτ5ή, αφού βρέθηκαν από την κόλαση στον παράδεισο. Ισοφάρισαν με πέναλτι του Μαλι στο 87’, δέχτηκε το 1-2 στο 91’, αλλά στο 93’ με εξαιρετική ασίστ του Μπρουκς, ο Μεχμέντι χάρισε τον βαθμό. Goal/Goal και τα τρία φετινά της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Λείπουν Γκιλαβογκί, Κλάους και Αζάουι. Η Φράιμπουργκ με άμυνα καφενειακού επιπέδου δεν θα μπορούσε παρά να βολοδέρνει ως τώρα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Μόλις έναν βαθμό και αυτόν με τα ζόρια εντός έδρας στον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Στουτγάρδη. Απίστευτο ματς που πέρασε από πολλά κύματα για να καταλήξει στο 3-3. Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό προηγήθηκε με τον Γκόντορφ, μέχει το 48’ βρέθηκε να χάνει 1-2, στο 51’ ισοφάρισε με τον ίδιο παίκτη, στο 56’ βρέθηκε να κυνηγάει εκ νέου για να πανηγυρίσει στο 81’ τον βαθμό με σκόρερ τον Βάλντσκμιντ. Στο 83’ αποβλήθηκε ο Στένζελ και θα λείψει απόψε όπως και οι τραυματίες Αμπράσι, Στάνκο και Μπορέλο. Ιδανική ευκαιρία για τη Βόλφσμπουργκ να φτάσει στη νίκη. Δύσκολα θα την αφήσει να πάει χαμένη. Ξεκάθαρα ανώτερη στο ξεκίνημα από την Φράιμπουργκ που σε τρία ματς έχει δεχτεί οχτώ γκολ. Ασος και over 1,5.

Νυρεμβέργη – Αννόβερο

Επέστρεψε στην Μπουντεσλίγκα η Νυρεμβέργη και δείχνει ξεκάθαρα πως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Παίζει πολύ επιφυλακτικά και στηρίζεται στην αμυντική της λειτουργία. Αρχικά ηττήθηκε από τη Χέρτα στο Βερολίνο με 1-0 και στη συνέχεια αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα σε Μάιντζ και Βέρντερ. Στην Βρέμη είχε μπόλικη τύχη ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις με τον Μίσιτζαν. Παίζει με 4-3-3 θεωρητικά, αλλά στην πράξη θυμίζει περισσότερο 4-5-1 με φουνταριστό τον Ισακ. Στα άκρα κινούνται Κούμπο και Περέιρα. Λείπει ο Βραζιλιάνος Εβερτον. Το Αννόβερο μπήκε στη νέα σεζόν με δύο ισοπαλίες κόντρα σε Βέρντερ και Ντόρτμουντ, αλλά η πρώτη ήττα δεν άργησε από τη Λειψία εκτός με 3-2. Μαχητική ομάδα. Βρέθηκε να χάνει 3-1, μείωσε με τον Αλμπορνόζ και στο τέλος είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση Παίζει με 3-4-2-1 δίνοντας έμφαση στη μεσαία γραμμή. Το 2017 αντιμετώπισε τελευταία φορά τη Νυρεμβέργη στην Τσβάιτε χάνοντας εκτός με 2-0. Με το μέρος του η πρόσφατη παράδοση μετρώντας έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα αυτή που προανέφερα. Πιο «ψημένοι» στο ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι και πιο έτοιμοι αγωνιστικά. Θα πάω στο Χ2.

Σάλκε – Μπάγερν

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Αντιστρόφως ανάλογη η πορεία των δύο ομάδων ως τώρα στη σεζόν. Η Σάλκε σέρνεται με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και έξι γκολ παθητικό. Στην έδρα της Γκλάντμπαχ μπορεί να έχασε 2-1, αλλά ήταν παθητική και το γκολ της μείωσης το πέτυχε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με Εμπολό. Μεσοβδόμαδα υποδέχτηκε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την Πόρτο και πάλι δεν κατάφερε να κάνει σεφτέ. Προηγήθηκε με τον Εμπολό, ο οποίος δείχνει να σηκώνει μόνος του όλη την επίθεση ως τώρα. Ισοφαρίστηκε, όμως, στο 75’ με πέναλτι. Ο Τεντέσκο βρίσκεται σε τρομερή πίεσης. Χρειάζεται επειγόντως ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Με 3-5-2 θα παίξει κι απόψε έχοντας τους Ουτ και Εμπολό στην επίθεση. Λείπει ο Σταμπουλί και ο Οζίπκα. Η Μπάγερν σαρώνει τα πάντα στον διάβα της και μάλιστα χωρίς να παίζει μπαλάρα. Θα έλεγα ότι κερδίζει από συνήθεια. Τριάρα στη Χοφενχάιμ, τριάρα στην Στουτγάρδη, τριάρα στη Λεβερκούζεν και δύο μεσοβδόμαδα στην Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχίζει να ρολάρει ο Λεβαντόφσκι. Ανεβασμένος και ο Ρενάτο Σάντσες. Ο Κόβατς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας και την άμυνα ολοένα να διορθώνεται. Δεν αλλάζει το 4-3-3, αλλά ίσως ένας εκ των Ριμπερί ή Ρόμπεν πάρει ανάσες. Εκρηκτική παράδοση για τους πρωταθλητές κόντρα στη Σάλκε με 14 νίκες και 3 ισοπαλίες ανεξαρτήτως έδρας από το 2011 μέχρι και σήμερα. Δεν τίθεται θέμα φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά κακά τα ψέματα με το διπλό να μην φτάνει ούτε καν στο 1.40 δεν μπορώ παρά να γελάσω. Αντιθέτως η περίπτωση του goal/goal φαντάζει άκρως ελκυστική στα επίπεδα του 1.95.

Σε ενδιαφέρει