Γιουρόπα Λιγκ (K’ όμιλος): Φαβορί και ανώτεροι οι γηπεδούχοι

Σέντρα στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με αναμετρήσεις σε Ουκρανία και Γαλλία.
dynamo astana

Δύο αναμετρήσεις στον 11ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ντιναμό Κιέβου φιλοξενεί την Αστάνα στην Ουκρανία, θέλοντας να βάλει τέλος στην εκτελεστική της… αφλογιστία, ενώ η Ρεν είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στη Γιάμπλονετς.

Ανάλυση

Ντιναμό Κιέβου – Αστάνα

Αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Άγιαξ η Ντιναμό Κιέβου, αφού οι Ολλανδοί ήταν πράγματι ανώτεροι και τώρα επιστρέφει στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που πέρσι αποκλείστηκε από τη Λάτσιο στη φάση των «16». Για το πρωτάθλημα δεν κατάφερε να επικρατήσει για δεύτερο σερί ματς μένοντας στο 1 – 1 με τη Ζόρια, δείχνοντας σε ακόμα μία περίπτωση ότι έχει πρόβλημα στο γκολ, αφού η αποχώρηση του Μποκανί δεν εκτιμήθηκε σωστά. Μόλις 6 γκολ σε 7 αγωνιστικές στην Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά, είναι οργανωμένο σύνολο που παίζει σωστά την αντεπίθεση, έχοντας μόλις τέσσερα γκολ παθητικό.

Ήταν επίσης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τελικά στα πλέι – οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ στα πέναλτι, παίρνοντας την πρόκριση στους ομίλους. Στο πρωτάθλημα δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αφού είναι στην κορυφή και στο +4 από την Καϊράτ Αλμάτι. Στο τελευταίο πάντως έμεινε στο 0 – 0 με την Καϊσάρ, επιλέγοντας να παίξει με αρκετές αλλαγές. Προπονητής είναι ο Γκρίγκορι Μπαμπαγιάν που εδώ και έναν μήνα θεωρείται υπηρεσιακός. Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για το αποψινό.

Ψάχνεται ακόμα η Ντιναμό Κιέβου. Θα μπορέσει να επιβληθεί της σκληροτράχηλης Αστάνα; 

Ψάχνει μια ψυχολογική ντόπα η Ντιναμό Κιέβου ώστε να ανέβει και αγωνιστικά. Επιλέγουμε το συνδυαστικό του 1 & Under 2,5.

[image 2]

Ρεν – Γιάμπλονετς

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ρεν μετά το 2011/12 με τον Λαμουσί που έχει αναλάβει την τεχνική της ηγεσία να τα πηγαίνει πολύ καλά. Πέρυσι κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά να προλάβει το τρένο του Γιουρόπα Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος. Εντός έδρας έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ στο τελευταίο ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Νις με σκορ 2 – 1, αν και προηγήθηκε στο 58’ της αναμέτρησης. Το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα, ο Μπεν Αρφά, ήταν στον πάγκο, αλλά σήμερα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο έστω ως αλλαγή. Την Κυριακή υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τετάρτη αντιμετωπίζει εκτός την Αμιάν.

Ήττα για τη Γιάμπλονετς μετά τη διακοπή και μάλιστα με το βαρύ 3 – 0 εντός έδρας από τη Μλάντα. Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ των Τσέχων, το μυαλό των παικτών της Γιάμπλονετς ήταν στο ματς κόντρα στη Ρεν, ματς το οποίο θα είναι όμως πολύ δύσκολο βάσει της εικόνας που παρουσίασε. Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει επιθετικά και αυτό θα κάνει και απόψε με αντίπαλο τη Ρεν. Στο πρωτάθλημα είναι στην 8η θέση με 10 βαθμούς σε 8 αγώνες και 11 γκολ υπέρ, 10 κατά.

Εντός έδρας η Ρεν είναι εξαιρετική. Η Γιάμπλονετς δεν θα κλειστεί στην άμυνά της. Πάμε με το Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει