Μάντσεστερ Σίτι – Λυών: Τιμωρημένος ο Γκουαρντιόλα

Με αποκλειστικό στόχο τη φετινή σεζόν να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη παρατάσσεται η Σίτι στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στη Λυών χωρίς τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο.
city lyon

Στο Ετιχαντ του Μάντσεστερ συγκρούονται στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου απόψε η Σίτι με τη Λυών.

Τα προγνωστικά μου

Μάντσεστερ Σίτι – Λυών: Over 9,5 κόρνερ (1.70)

Ανάλυση

Εκανε πλάκα την περασμένη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ η Σίτι κατακτώντας διά περιπάτου το πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει μπόλικο χρήμα για την ευρωπαϊκή διάκριση, αλλά της στοιχίζει το μικρό βάρος της φανέλας της στα νοκ άουτ. Φέτος μετά από πέντε αγωνιστικές στην Αγγλία παραμένει αήττητη με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Τελευταίο της θύμα η Φούλαμ της οποίας επιβλήθηκε με 3-0 χάρη στα γκολ των Σίλβα, Σανέ και Στέρλινγκ. Απόψε θα πραταχθεί χωρίς τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο, ο οποίος τιμωρήθηκε πέρσι στον προημιτελικό με τη Λίβερπουλ λόγω απρεπούς συμπεριφοράς. Τα τέσσερα από τα πέντε ματς που έχει δώσει είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπει ο Ντε Μπρόινερ και ο κίπερ Μπράβο. Ο Αγουέρο έχει κάποιες ενοχλήσεις και δύσκολα θα ξεκινήσει. Ετσι θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και τουσ Στέρλινγκ, Σίλβα, Μαχρέζ πίσω από τον φουνταριστό Ζεσούς.

Σίτι – Λυών στο Ετιχαντ

Ακόμα ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα μέχρι τώρα στη σεζόν η Λυών παρουσιάζοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Πέρσι κατάφερε στο όριο να βρεθεί στους ομίλους.  Στη φετινή σεζόν παρότι βγάζει ενέργεια στην επίθεση έχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Στα δύο τελευταία έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι της Νις και την Καέν παίρνοντας όμως μόλις έναν βαθμό στο πρόσφατο 2-2 με τη δεύτερη. Μάλιστα ισοφάρισε με τον Μεντί στο 88’. Τέσσερα under και no goal στα πέντε φετινά της παιχνίδια. Απόψε θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και τον Ντεπάι στην κορυφή της επίθεσης. Πίσω του θα κινούνται Φεκίρ, Αγουάρ και Τραορέ.

Τα προγνωστικά μου

Μαν. Σίτι (4-2-3-1)

Εντερσον

Γουόκερ

Κομπανί

Λαπόρτ

Ντελφ

Σίλβα

Γκούντογαν

Στέρλινγκ

Μπερνάρντο

Μαχρέζ

Ζεσούς

Λυών (4-2-3-1)

Λόπεζ

Ράφαελ

Μαρσέλο

Ντεναγιέρ

Μεντί

Ντεμπελέ

Τουσάρτ

Φεκίρ

Αγουάρ

Τραορέ

Ντεπάι

Εκτίμηση

Η Σίτι στο σπίτι της είναι ικανή να παρασύρει στον τρελό της ρυθμό οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Λυών μπορεί ως τώρα να μην φέρνει over, τουλάχιστον στο Σαμπιονά, αλλά χάνει πάμπολλες ευκαιρίες και κάποια στιγμή η ατυχία θα σταματήσει. Ο άσος συνδυαστικά με το over δείχνει πολύ πιθανός, αλλά κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ως εκ τούτου θα κινηθώ σε πιο… εδικά μονοπάτια επιλέγοντας το over 9,5 στα κόρνερ.

Σε ενδιαφέρει