Πλζεν – ΤΣΣΚΑ: Μάχη φτωχών συγγενών

Σε έναν όμιλο όπου δεσπόζουν Ρεάλ και Ρόμα είναι πολύ δύσκολο η Πλζεν και η ΤΣΣΚΑ να μην αποτελέσουν τους φτωχούς συγγενείς.
Πλζεν – ΤΣΣΚΑ: Μάχη φτωχών συγγενών

Εναρκτήρια σύγκρουση για τον έβδομο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Πλζεν και ΤΣΣΚΑ στην Ντούσαν Αρένα.

Τα προγνωστικά μου

Πλζεν – ΤΣΣΚΑ: 2-3 γκολ (2.00)

Ανάλυση

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Πλζεν στη σεζόν αφού μετά από οχτώ αγώνες πρωταθλήματος μετράει επτά νίκες. Πάντως η μοναδική ήττα ήρθε πολύ εύκολα από την Σλάβια στην Πράγα με 4-0. Στον τελευταίο της αγώνα επιβλήθηκε με 1-0 της Οπάβα. Επαιξε όσο χρειαζόταν για να μην σπαταλήσει ιδιαίτερες δυνάμεις. Τρέχει ένα σερί έξι no goal στα επτά τελευταία ματς. Τον Δεκέμβρη του 2013 υποδέχτηκε και πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ την ΤΣΣΚΑ επικρατώντας με 2-1. Σε σχέση με το τελευταίο επιστρέφει ο ηγέτης Χούμπνικ. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με τον Κρμέντσικ στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Πετρζέλα, Σέρμακ και Κόπιτς.

Οριακή αναμέτρηση στην Τσεχία ανάμεσα σε Πλζεν και ΤΣΣΚΑ. Ποια θα χαμογελάσει; 

Στην πέμπτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ μετά από επτά αγωνιστικές πληρώνοντας το κακό της ξεκίνημα. Πάντως παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη έχοντας βρει τα πατήματά της κυρίως επιθετικά. Στα δύο τελευταία με Ουράλ και Ούδα πέτυχε επτά τέρματα. Μάλιστα στο 3-0 με την Ούφα τα δύο τέρματα τα πέτυχε ο Ζαμαλεντίνοφ, ο οποίος είχε περάσει ως αναγκαστική αλλαγή στο 25’ αντί του Μάγκνουσον που αποχώρησε τραυματίας. Τα 4 από τα 5 τελευταία ματς των φιλοξενούμενων είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Τζαγκόεφ και Σενίκοφ. Ακρως προσεκτική απόψε παίζοντας με 5-4-1, το οποίο όταν επιτίθεται θα μετατρέπεται σε 3-6-1. Θα ανεβαίνουν στα χαφ οι Φερνάντες και Σενίκοφ. Αιχμή του δόρατος στην επίθεση ο Τσάλοφ. 

Πιθανές ενδεκάδες

Πλζεν (4-2-3-1)

Κόζατσικ

Ρέζνικ

Πέρνιτσα

Χούμπνικ

Λιμπέρσκι

Χοράβα

Χροσόφσκι

Πετρζέλα

Σέρμακ

Κόπιτς

Κρμέντσικ

ΤΣΣΚΑ (5-4-1)

Ακινφέεφ

Φερνάντες

Ναμπάμπνικ

Μπεκάο

Τσερνόφ

Σενίκοφ

Ομπλικόφ

Βλάσιτς

Τζαγκόεφ

Αχμέτοφ

Τσάλοφ

Εκτίμηση

Πολύ αμφίρροπο ματς. Τα δύο μεταξύ τους λογικά θα κρίνουν ποια θα συνεχίσει στο Γιουρόπα μέσω της τρίτης θέσης. Η Πλζεν έχει σύμμαχο την έδρα, αλλά οι Ρώσοι διαθέτουν έμπειρο σύνολο και τελευταία έχουν ξεμπουκώσει επιθετικά. Κόντρα του άσου ή εναλλακτική στο σύνολο τερμάτων «2-3».

Σε ενδιαφέρει