Βαλένθια – Γιουβέντους: Επιστροφή στα… σαλόνια

Η Βαλένθια επιστρέφει μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δεν θέλει να αποτελέσει έναν από τους φτωχούς συγγενείς.
Βαλένθια – Γιουβέντους: Επιστροφή στα… σαλόνια

Από το Μεστάγια ξεκινούν οι φετινές υποχρεώσεις της Βαλένθια στο Τσάμπιονς Λιγκ υποδεχόμενη την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους για τον όγδοο όμιλο.

Τα προγνωστικά μου

Βαλένθια – Γιουβέντους: Χ ημ. (2.10)

Ανάλυση

Ονειρική η περσινή σεζόν για τη Βαλένθια. Επέστρεψε δυναμικά στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος Ισπανίας και κατά συνέπεια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τεράστιος ο ενθουσιασμός απόψε στο Μεστάγια. Κατάμεστο το γήπεδο παρά το κακό ξεκίνημα στην Πριμέρα. Σε τέσσερις αγωνιστικές δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη μετρώντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Στον τελευταίο της αγώνα υποδέχτηκε την Μπέτις και κόλλησε στο 0-0. Ηταν καλύτερη, αλλά όχι σε σημείο να πω ότι άξιζε 100% τη νίκη. Εδειξε πάντως την πρόθεσή της να προσέξει τα μετόπισθεν, κάτι που ίσως κάνει και απόψε. Τα 3 από τα 4 φετινά της παιχνίδια ήταν under και no goal. Θα παραταχθεί με 4-4-2 και τους Ροντρίγκο – Μπατσουαγί να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

 

Παίζοντας εντελώς κυνικά και όσο ακριβώς χρειάζεται η Γιουβέντους έχει κάνει το 4/4 στο Καμπιονάτο και προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για ακόμα έναν τίτλο. Παίζει σε άλλη κατηγορία παρά τη φυγή του Ιγκουαϊν. Φρόντισε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίο μάλιστα έκανε σεφτέ στο νικηφόρο 2-1 επί της Σασσουόλο την Κυριακή σκοράροντας δις. Παράλληλα δικαίωσε τον κόουτς Αλέγκρι που πριν το ματς είχε υποστηρίξει πως θα πετύχαινε γκολ ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Τρία σερί «2-3» γκολ για τους Ιταλούς. Προβληματίζει το γεγονός ότι έχουν δεχτεί γκολ στα τρία από τα τέσσερα φετινά τους παιχνίδια. Απουσιάζουν απόψε Ντε Σίλιο και Μπαρτσάλι. Καθαρό 4-3-3 με Μπερναρντέσκι, Ρονάλντο και Μάντζουκιτς να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

Πιθανές ενδεκάδες

Βαλένθια (4-4-2)

Νέτο

Πιτσίνι

Ντιακαμπί

Παουλίστα

Γκαγιά

Γκέδες

Βας

Παρέχο

Σολέρ

Μπατσουαγί

Ροντρίγκο

Γιουβέντους (4-3-3)

Τζέσνι

Κουαρδάδο

Μπονούτσι

Κιελίνι

Κανσέλο

Πιάνιτς

Κεντίρα

Ματουιντί

Μπερναρντέσκι

Ρονάλντο

Μάντζουκιτς

Εκτίμηση

Γρίφος για δυνατούς λύτες. Από τη μία ο ενθουσιασμός της Βαλένθια και το Μεστάγια. Από την άλλη η εμπειρία της Γιούβε και η αύρα του Ρονάλντο που τα τελευταία χρόνια κάνει συλλογή της κούπας με τα μεγάλα αυτιά. Μπόλικο 1-1, με ρίσκο θα πάω στο «Χ» του ημιχρόνου.

Σε ενδιαφέρει