Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν: Ένας παλιός γνώριμος στο Καμπ Νόου

Πρεμιέρα στο «Καμπ Νόου» με αντίπαλο την Αϊντχόφεν του Μαρκ Φαν Μπόμελ, που φόρεσε ως παίκτης τα «μπλαουγκράνα» κάνει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα.
Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν: Ένας παλιός γνώριμος στο Καμπ Νόου

Έναν πρώην παίκτη της φιλοξενεί η Μπαρτσελόνα, που μάλιστα φόρεσε τα «μπλαουγκράνα» στις πολύ καλές μέρες των Καταλανών, καθώς στη μία σεζόν που έμεινε στην Καταλονία (2005 – 06) κατέκτησε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο λόγος για τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, που πλέον είναι προπονητής στην Αϊντχόφεν και απόψε έχει το πιο δύσκολο ντεμπούτο που θα μπορούσε να τύχει σε έναν πρωτάρη προπονητή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έλληνας διαιτητής στην αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου, αφού θα σφυρίξει ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Σέντρα στις 19:55.

Τα προγνωστικά μου

Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν: Goal/Goal (2.01)

Ανάλυση

Παραδοσιακά δυσκολεύεται στο «Ανοέτα» με αντίπαλο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ η Μπαρτσελόνα, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της καταφέρνει να φεύγει με τη νίκη. Με ανατροπή και τελικό σκορ 2 – 1 πέρασε από την έδρα των Βάσκων, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει, αν κι αυτό μπορεί να είναι κάτι αισιόδοξο, γιατί εφόσον πιάσει και καλή απόδοση, δεν υπάρχει… ταβάνι. Πολύ νωρίς στο παιχνίδι έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά εκμεταλλευόμενη ένα τρίλεπτο μπλακ – άουτ της Σοσιεδάδ στο οποίο οι Σουάρες (63’) και Ντεμπελέ (66’) σκόραραν, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έτσι συνεχίζει στο πρωτάθλημα έχοντας το 4/4. Πρώτος στόχος για την Μπάρτσα είναι φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως παραδέχονται όλοι. Έχει να χάσει εντός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2013, όταν ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου με 0 – 3 και από τότε 24 νίκες σε 26 ματς.

Θα αρχίσει εντυπωσιακά, όπως συνηθίζει η Μπαρτσελόνα στην έδρα της ή ο Φαν Μπόμελ θα έχει απαντήσεις;  

Πήρε το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, αποχώρησε ο Φιλίπ Κοκού για να πάει στη Φενέρμπαχτσε, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μαρκ Φαν Μπόμελ και η εκκίνησή του είναι άκρως ενθαρρυντική. Χωρίς πολλά – πολλά απέκλεισε με δύο νίκες την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (2 – 3, 3 – 0) και πέρασε στους ομίλους, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 5/5, έχοντας σκοράρει 21(!) γκολ. Στο τελευταίο για το πρωτάθλημα διέσυρε εκτός έδρας την Ντεν Χάαγκ με σκορ 0 – 7, αφού δεν είχε καμία διάθεση να πατήσει «φρένο». Βέβαια, η στιγμή της αλήθειας για την PSV είναι την προσεχή Κυριακή, που φιλοξενεί το αντίπαλο δέος, Άγιαξ. Όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας δεν προτίθεται να διαφοροποιήσει την αγωνιστική λογική της ομάδας του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Βέβαια, η Αϊντχόφεν δεν έχει κανένα άγχος στον όμιλο που έχει βρεθεί και με αυτούς τους αντιπάλους.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (4 – 3 – 3)

Τερ Στέγκεν

Σέρχι Ρομπέρτο

Πικέ

Ουμτιτί

Ζόρντι Άλμπα

Μπουσκέτς

Ράκιτιτς

Κουτίνιο

Μέσι

Σουάρες

Ντεμπελέ

Αϊντχόφεν (4 – 3 – 3)

Ζουτ

Ντουμφρίς

Σβάαμπ

Φίρχιβερ

Ανχελίνο

Περέιρο

Ροζάριο

Χέντριξ

Λοσάνο

Ντε Γιονγκ

Μπέρχβεϊν

Εκτίμηση

Δύο φουλ επιθετικές ομάδες, που ακόμα και η Αϊντχόφεν που παίζει στην έδρα της Μπαρτσελόνα, έχει στο DNA της την επίθεση. Απόλυτα διαβασμένη και το Over 3,5 που είναι σε χαμηλές τιμές. Αξίζει πάντως το Goal/Goal, αφού οι Ολλανδοί έχουν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Επιπλέον, αξίζει κανείς να κυνηγήσει τα ειδικά.

Ως σκόρερ θα κοιτάξουμε την περίπτωση του Ντεμπελέ, που φέτος είναι πραγματικά αναγεννημένος, ενώ από την Αϊντχόφεν τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Λοσάνο. Ο Μεξικανός εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και εσχάτως ακούγεται η περίπτωσή του για πολλές ομάδες.

Σε ενδιαφέρει