Μονακό – Ατλέτικο Μ.: Ματς αποδείξεων στο Πριγκιπάτο

Και οι δύο ομάδες θέλουν να... εξιλεωθούν για το άσχημο ξεκίνημα που έχουν πραγματοποιήσει στα πρωταθλήματά τους.
Μονακό – Ατλέτικο Μ.: Ματς αποδείξεων στο Πριγκιπάτο

H Mονακό υποδέχεται απόψε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του Α’ Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις του αποψινού προγράμματος, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν απογοητεύσει στην εκκίνηση των πρωταθλημάτων τους και θα κυνηγήσουν τη νίκη για την ηρεμία στο εσωτερικό τους.

Τα προγνωστικά μου

Μονακό – Ατλέτικο Μαδρίτης : GG (2,16)

Aνάλυση

«Σκούρα» τα έχει βρει στην αρχή του πρωταθλήματος Γαλλίας η Μονακό, η οποία δε λέει να… σηκώσει κεφάλι. Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα έχει παραμείνει για τέσσερις σερί αγωνιστικές μακριά από τα τρίποντα (1-2-2), με το τελευταίο της ματς να λήγει ισόπαλο 1-1 με την Τουλούζ εκτός έδρας. Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν στις αρχές της επανάληψης, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα, καθώς στο 79′ ισοφαρίστηκαν χάνοντας άλλους δύο βαθμούς γεγονός που τους φέρνει στην 15η θέση! Λογικό είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ να γίνεται αποδέκτης κακοπροαίρετων κριτικών για το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας, όμως σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τα βάψει… μαύρα και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών από την αρχή της σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν αγωνιστεί φέτος ούτε λεπτό ο γκολκίπερ Σούμπασιτς, ο στόπερ Ράτζι και ο χαφ Γκολοβίν. Νοκ άουτ, επίσης, είναι και ο μέσος Ρόνι Λόπες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορ Γιόβετιτς. Αντιθέτως, επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης ο Φαλκάο, έχοντας στο αριστερό άκρο τον Τσαντλί και στο δεξί τον Γκραντσίρ. 
 

Από την άλλη μεριά, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε τα εύκολα… δύσκολα στο σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Εϊμπάρ, μένοντας τελικά στο 1-1. Σε όλο το ματς παρά το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι έχαναν σπουδαίες ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 87′, όμως η αντίδραση από τους γηπεδούχους ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα. Αυτό ήταν το δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος για τους «ροχιμπλάνκος», στο οποίο δεν καταφέρνουν να νικήσουν, έχοντας μείνει στην 9η θέση με 4 βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Και εδώ ο κόουτς Σιμεόνε δέχεται έντονη κριτική για την εικόνα της ομάδας του, αφού μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ δείχνει σαν να έχει ρίξει στροφές. Πάντως, ο Αργεντινός προπονητής θεωρεί πως έχει τον τρόπο να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι ο φορ Κάλινιτς και ο μεσοεπιθετικός Βιτόλο, ενώ δεν υπολογίζεται ο μπακ Αρίας. Αντιθέτως, ο μπακ Λούκας ξεπέρασε το πρόβλημά του και τέθηκε στη διάθεση του Τσόλο. Γκριεζμάν και Ντιέγκο Κόστα θα αποτελέσουν το δίδυμο στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Mονακό (4-1-4-1)

Μπενάλιο
Χένρικς
Γκλικ
Ζέμερσον
Σιντιμπέ
Αΐτ Μπενασέρ
Τσαντλί
Τίλεμανς
Αολού
Γκραντσίρ
Φαλκάο

Ατλέτικο Μ. (4-4-2)

Όμπλακ
Χουανφράν
Γοδίν
Χιμένεθ
Φελίπε Λουίς
Λεμάρ
Σαούλ
Κόκε
Κορέα
Γκριεζμάν
Ντιέγκο Κόστα

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε οριακό σημείο μετά τα άσχημα αποτελέσματα στις εγχώριες υποχρεώσεις τους και θέλουν τη νίκη για εσωτερική ηρεμία. Η Ατλέτικο είναι πιο ποιοτική, όμως θα προτιμήσω το πιο σίγουρο αμφίσκορο. GG

Σε ενδιαφέρει