Ραπίντ Βιέννης – Αούστρια Βιέννης: Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στην Αυστρία είναι γεγονός.
Ραπίντ Βιέννης – Αούστρια Βιέννης: Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Μεγάλη μέρα για το πρωτάθλημα της Αυστρίας.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν είναι γεγονός, ανάμεσα στη Ραπίντ Βιέννης και την Αούστρια Βιέννης στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Ανάλογες πορείες για τις δύο ομάδες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκονται στην 6η και 5η θέση αντίστοιχα με μόλις έναν βαθμό διαφορά και με ίδιο συντελεστή τερμάτων (8 – 5).

Σέντρα στις 18:00.

Τα προγνωστικά μου

Ραπίντ Βιέννης – Αούστρια Βιέννης: Χ (3.78)

Ανάλυση

Είναι ήδη πολύ μακριά από τη Σάλτσμπουργκ η Ραπίντ Βιέννης, αφού αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε ή δεν ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί τις υποχρεώσεις στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού υπέπεσε σε εντός έδρας γκέλες στο πρωτάθλημα. Η τελευταία της αναμέτρηση ήταν κόντρα στη Στουρμ Γκρατς, με την οποία ήρθε 1 – 1, με την ίδια να έχει έντονα παράπονα για τη διαιτησία, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι, που έπρεπε να δοθεί φάουλ εκτός περιοχής. Την Πέμπτη υποδέχεται τη Σπάρτακ Μόσχας για την 1η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ομάδα του Goal/Goal καθώς μετρά πέντε συνεχόμενα. Είναι ακόμα αήττητη εντός έδρας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Οι απουσίες που υπάρχουν δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα, αφού είναι μακροχρόνιες

Ποιος θα καταφέρει να επικρατήσει στο ντέρμπι της Βιέννης;  

Αρχίζει και δείχνει σημάδια προόδου η Αούστρια Βιέννης. Δεν έχει φέτος ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε εύλογα όλο της το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, έχει τεράστιο πρόβλημα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, αφού όχι μόνο δεν έχει νίκη, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Τη… σώζει η εντός έδρας συμπεριφορά της, έχοντας 3/3 κόντρα σε Βάκερ, Αντμίρα και Μάτερσμπουργκ. Εκτός έδρας μετρά μέχρι τώρα 3/3 under, ενώ έχει μόλις ένα διπλό στα 13 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της. Ξέμεινε από αριστερά μπακ, αφού είναι εκτός και ο Κουέβας και ο Μαρτσίνκο.

Εκτίμηση

Πολύ αδύναμη εκτός έδρας η Αούστρια Βιέννης, αλλά εδώ πρόκειται για ντέρμπι. Πολλές ισοπαλίες φέρνει η Ραπίντ, κάτι που μου φαίνεται πολύ πιθανό και τώρα. Ενδεχομένως και με εκατέρωθεν γκολ.

Σε ενδιαφέρει