Α’ Βραζιλίας: Nα μη χάσει επαφή η Φλαμένγκο

Με σκοπό να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία πάει στην έδρα της Βάσκο η Φλαμένγκο.
flamengo

Mε τρεις αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η 25η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη Βραζιλία. Να μη χάσει την επαφή της με την κορυφή θέλει η Φλαμένγκο, η οποία φιλοξενείται από την ασταθή Βάσκο, ενώ εύκολο βράδυ αναμένεται να έχει η Γκρέμιο που υποδέχεται την ουραγό Παρανά. Το πρόγραμμα συμπληρώνει το ματς Σεαρά – Βιτόρια Μπαΐα.

Ανάλυση

Γκρέμιο – Παρανά

Την ήττα στο κλάσικό του Πόρτο Αλέγκρε από την Ιντερνασιονάλ με 1-0 γνώρισε η Γκρέμιο την περασμένη αγωνιστική, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να μπει στην πρώτη τετράδα του πίνακα. Σήμερα, η ομάδα του Γκαούτσο γιορτάζει τα 115α γενέθλιά της, οπότε θέλει αυτό το γεγονός να συνδυαστεί με μια νίκη που θα δώσει και την απαραίτητη ψυχολογική τόνωσει για τον πρώτο προημιτελικό του Λιμπερταδόρες με την Ατλέτικο Τουκουμάν στην Αργεντινή. Στα αγωνιστικά, ο Γκαούτσο θα προχωρήσει σίγουρα σε ροτέισον, ενώ δεν υπολογίζει σίγουρα στους μέσους Τασιάνο και Μισέλ και στους φορ Ζαέλ και Αντρέ.

Θα καταφέρει η Φλαμένγκο να μείνει σε… απευθείας σύνδεση με την κορυφή; 

Από τη μεριά της, η Παρανά προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Σάντος, συμπληρώνοντας έτσι δέκα σερί ματς μακριά από τις νίκες. Πλέον το -9 είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί, οπότε το σύνολο του Ολιβέιρα δικαίως αποτελεί το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Εκτός παραμένουν ο μπακ Ρέις, οι χαφ Μπιτέκο και Γκονζάλεζ και ο εξτρέμ Σιλβίνιο, ενώ και ο Ολιβέιρα δε θα βρίσκεται στον πάγκο λόγω τιμωρίας.

Σχεδόν με αναπληρωματική ομάδα θα κατέβει η Γκρέμιο ενόψει Λιμπερταδόρες και αν και δεν πιστεύω ότι θα την πατήσει, δε θα επιχειρήσω να ποντάρω κάτι εδώ. Ίσως στο live. ΝΟ ΒΕΤ

Σεαρά – Βιτόρια Μπαΐα

Στο 0-0 εκτός έδρας με την Αμέρικα Μινέιρο έμεινε η Σεαρά την περασμένη αγωνιστική και παράλληλα παρέμεινε για τρία σερί ματς αήττητη. Η ομάδα του Λίσκα βρίσκεται στην προτελευταία θέση, όμως μόλις στο -1 από τη σωτηρία της, έχοντας πολλές ελπίδες με την εικόνα που δείχνει τελευταία για να παραμείνει στην κατηγορία. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο καταπληκτικός γκολκίπερ Έβερσον, όπως επίσης και ο φορ Καρβάλιο. Αντιθέτως, εκτός μάχης παραμένει ο μπακ Ζοάο Λούκας.

Από τη μεριά της, η Βιτόρια Μπαΐα επικράτησε με 1-0 επί της Βάσκο Ντα Γκάμα την περασμένη αγωνιστική, παραμένοντας μέσα στο παιχνίδι του Σουνταμερικάνα, έχοντας βέβαια και το νου τους προς τα κάτω, αφού η απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη είναι μόλις 5 βαθμούς. Η αγωνιστική ανάταση της ομάδας οφείλεται κυρίως στον ερχομό του κόουτς Καρπετζιάνι, με τον οποίο στον πάγκο της έχει ηττηθεί μόλις μία φορά σε έξι ματς. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο χαφ Ριμπέιρο και ο φορ Έρικ, ενώ το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει απόψε ο νεαποκτηθείς φορ Μαουρίτσιο.

Σε καλό φεγγάρι βρίσκονται και οι δύο ομάδες, όμως δε μπορώ να κρύψω πως το 4,15 του διπλού της Βιτόρια με προκαλεί ιδιαιτέρως. 2

Bάσκο Ντα Γκάμα – Φλαμένγκο

Όλο και χειρότερα πάνε τα πράγματα για τη Βάσκο Ντα Γκάμα, η οποία μετά και από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Βιτόρια, πλέον μετράει 4 συνεχόμενες στο πρωτάθλημα και με ένα παιχνίδι λιγότερο έχει βρεθεί μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Ο νέος κόουτς Βαλεντίμ, πάντως, είναι καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας πως όλα έχουν μπει σε τάξη και θα γίνουν όπως πρέπει. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν για το σημερινό ντέρμπι του Ρίο ο μπακ Ντεζαμπάτο και ο χαφ Πίκατσου που είναι τιμωρημένοι.

Από την άλλη μεριά, η Φλαμένγκο με τη νίκη 2-0 επί της Σαπεκοένσε κατάφερε να επιστρέψει στα τρίποντα και να επαναφέρει έτσι την ηρεμία στο εσωτερικό της έστω και προσωρινά. Ο κόουτς Μπαρμπιέρι αμφισβητήθηκε, όμως η διοίκηση έδειξε ότι τον στηρίζει. Στο Κύπελλο, η ομάδα του Ρίο έμεινε στο 0-0 στον ημιτελικό κόντρα στην Κορίνθιανς και όλα θα κριθούν την μεθεπόμενη βδομάδα στην έδρα της αντιπάλου. Δεν έχουν αναφερθεί αγωνιστικά προβλήματα για τους φιλοξενούμενους.

Προσεκτικές θα είναι και οι δύο ομάδες, οι οποίες θέλουν να συνεχίσουν με μία επιτυχία στο τοπικό ντέρμπι. Το λογικό εύρος τερμάτων είναι μια καλή επιλογή. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει