Β’ Ισπανίας: Επιστροφή στο σπίτι για τη Λα Κορούνια

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Segunda Division και η επιστροφή της Λα Κορούνια στην έδρα της ξεχωρίζει ως γεγονός.
depor

Κανονικά μπάλα έχει η δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας!

Από το σημερινό πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε αναμετρήσεις, ξεχωρίζει αυτή της Λα Κορούνια κόντρα στη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Η Ντέπορ παίζει για πρώτη φορά στην έδρα της για τη φετινή σεζόν, ωστόσο στα τρία ματς που έδωσε εκτός, κατάφερε να μείνει αήττητη, χάνοντας νίκες στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων.

Αναλυτικά

Ρέους – Αλμπαθέτε

Μια χαρά το πάει έως τώρα η Ρέους, έχοντας μαζέψει 4 πόντους από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, καθώς η σεζόν πριν καν αρχίσει είχε πολλά προβλήματα λόγω της οικονομικής στενότητας που υφίσταται. Πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στην Έλτσε, επικρατώντας 2 – 0. Άνοιξε νωρίς το σκορ, μόλις στο 19’ ενώ την έβγαλε… καθαρή σε πολλές ευκαιρίες των γηπεδούχων. Τελικά, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε εκ νέου και στο 71’ έγινε το 0 – 2. Αξιοπρόσεκτη η πορεία της εντός έδρας έχοντας μόλις 2 ήττες στα τελευταία 17 ματς, αλλά έχει και πολλές ισοπαλίες (9).

Φουλ αγωνιστική δράση στη Β’ Ισπανίας σε σούπερ αποδόσεις  

Επιτέλους νίκη λένε στην Αλμπαθέτε, αφού έπειτα από 13 ματς κατάφερε να νικήσει και μάλιστα με πειστικό τρόπο, διαλύοντας την Κόρδοβα με σκορ 3 – 0. Προηγήθηκε στο 4’ με πέναλτι, στο 30’ έκανε το 2 – 0, στο 62’ με δεύτερο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ είχε και δοκάρι. Βέβαια, εννοείται ότι εκτός έδρας δεν τα πάει καλά, αφού έχει να νικήσει από τις 16 Μαρτίου και αυτές που νίκησε νωρίτερα ήταν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν (Μπαρτσελόνα Β’, Σεβίλλη Β’ και Λόρκα).

Πολύ δύσκολη αναμέτρηση για να τη διαβάσει κανείς. Η Ρέους υστερεί ποιοτικά, αλλά το πηγαίνει περίφημα. Από την άλλη, η Αλμπαθέτε είναι καλύτερη, αλλά εντός γηπέδου ακόμα ψάχνεται. Θα επιλέξουμε το Χ.

Νουμάνθια – Έλτσε

Τραγική Νουμάνθια! Κατάφερε να προηγηθεί στην έδρα της Λούγκο με 2 – 0 με γκολ που σημείωσε στο 38’ και το 40’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να μην κατεβεί στο γήπεδο και τελικά ηττήθηκε 3 – 2! Το γκολ της ήττας της το δέχθηκε στο 95’ και πραγματικά ήταν ένα πολύ δυνατό ψυχολογικό «χτύπημα» για την ίδια, αφού παράλληλα έμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Τώρα επιστρέφει στην έδρα της που έχει σαφώς μεγαλύτερη δύναμη.

Χωρίς νίκη όμως μένει και η Έλτσε. Εντός έδρας ήττα από τη Ρέους, που είχε κατεβεί με πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά η ίδια ήταν φλύαρη και ανούσια. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 19’, έχασε ευκαιρίες στη συνέχεια για να κάνει το 1 – 1 και ως εκ τούτου έγινε το 0 – 2 στο 72’, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα. Πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι για το σημερινό έχει πολλές απουσίες, αφού είναι εκτός πέντε βασικοί ποδοσφαιριστές.

Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που ακόμα ψάχνονται. Θα επιλέξουμε όμως τη νίκη των γηπεδούχων, αφού παρά το κάζο που υπέστησαν την προηγούμενη αγωνιστική έδειξαν έναν σφυγμό και τώρα παίζουν στην έδρα τους. Λίγο παραπάνω θα τον θέλαμε τον άσο βέβαια.

Εξτρεμαδούρα – Γρανάδα

Ήττα για την Εξτρεμαδούρα στην έδρα της Σπόρτινγκ Χιχόν με σκορ 2 – 0, αλλά η εμφάνισή της ήταν αξιόμαχη. Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο 73’ με πέναλτι και στο 87’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Εξτρεμαδούρα έπαιζε με 10 παίκτες από το 62’ και κάποια στιγμή λύγισε. Πολλά αγωνιστικά προβλήματα για το σημερινό, αφού εκτός είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ θεματάκια υπάρχουν και στις άλλες γραμμές του γηπέδου.

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η Γρανάδα την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Οσασούνα, επικρατώντας 2 – 0, με τον προπονητή της, Ντιέγκο Μαρτίνεθ να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του. Μόλις στο 7’ ευτύχησε να προηγηθεί επιβάλλοντας τους δικούς της κανόνες στο ματς και τελικά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 62’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά της, αφού εκτός έδρας έχει να δει νίκη από τον Φεβρουάριο.

Τα προβλήματα των γηπεδούχων στην άμυνα είναι σοβαρά και η Γρανάδα που έχει ποιότητα μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Βέβαια, την ίδια ώρα εξαφανίζεται εκτός έδρας. Θα επιλέξουμε το G/G σε τιμές αουτσάιντερ.

Κόρδοβα – Αλκορκόν

Μόλις ένας βαθμός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές η Κόρδοβα και μάλλον πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» για τη συγκεκριμένη κατάσταση, αφού έχει ήδη δεχθεί 10 γκολ σε αυτά τα τρία ενενηντάλεπτα. «Ανέστησε» την Αλμπαθέτε, καθώς υπέστη την ήττα με 3 – 0 ενώ χάρισε δύο πέναλτι στους αντιπάλους της. Παίζει πολύ επιθετικά, αλλά μέχρι τώρα αυτό το πληρώνει. Βέβαια, εντός έδρας σκοράρει ακόμα περισσότερο, αλλά πίσω τα δέχεται με το… τσουβάλι.

Εντελώς διαφορετική νοοτροπία για την Αλκορκόν, αφού ζει για το μηδέν στην άμυνά της και για τα παιχνίδια που κρίνονται στο γκολ. Κόντρα στη Μαγιόρκα ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, αφού δεν πάρει τρίποντο στο πρωτάθλημα και τα κατάφερε, ανοίγοντας το σκορ στο 14’ και κρατώντας το 1 – 0 μέχρι τέλους. Είχε προηγηθεί ισοπαλία με τη Χιχόν στην πρεμιέρα (1 – 1) δεχόμενη γκολ στο 90’ και η ήττα στην έδρα της Μάλαγα (1 – 0) με γκολ που δέχθηκε στο 83’.

Πέτυχε την πρώτη της νίκη η Αλκορκόν και αυτό ενδεχομένως να της φέρει μία χαλάρωση. Για αυτό πάμε με το υψηλότερο κίνητρο που φυσιολογικά θα έχει η Κόρδοβα. Άσος.

Λα Κορούνια – Σπόρτινγκ Χιχόν

Αμαρτωλή ιστορία αυτή η Λα Κορούνια! Πέρυσι έχανε τα άχαστα με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μπόλικη ποιότητα και ενδεχομένως να μην της άξιζε αυτή η κατάληξη και ήδη από φέτος έχει αρχίσει να τα κάνει μαντάρα. Προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην Τενερίφη και η δεύτερη μάλιστα στο 92’, αλλά πήρε μόνο την ισοπαλία (2 – 2), δεχόμενη γκολ στο 94’. Την πρώτη αγωνιστική στην έδρα της Αλμπαθέτε έμεινε στο 1 – 1 δεχόμενη γκολ στο 85’. Κρατάει τη θετική πλευρά ότι στα τρία πρώτα ματς που δόθηκαν όλα εκτός έδρας λόγω εργασιών στο γήπεδο (οι οποίες συνεχίζονται) έμεινε αήττητη και πήρε και μία νίκη. Πρώτο εντός έδρας το αποψινό.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Χιχόν, που επικράτησε εντός έδρας της Εξτρεμαδούρα με σκορ 2 – 0. Άνοιξε το σκορ στο 73’ με πέναλτι και παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 62’ και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με γκολ στο 87’ για το τελικό σκορ. Η σημερινή είναι η πιο δύσκολη αποστολή της ενώ πρέπει να πολεμήσει και τον κακό της εαυτό εκτός έδρας, έχοντας να νικήσει από τις 15 Απριλίου και ενώ από τότε έχουν μεσολαβήσει 6 ματς (2 ισοπαλίες και 4 ήττες).

Θα εμπιστευθούμε τη Λα Κορούνια. Διαθέτει ποιότητα τέτοια που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το έδειξε εκτός έδρας, μπορεί να το κάνει και εντός.

Σε ενδιαφέρει