Nations League C: Με το δεξί η Εθνική

Εχοντας πάρει τον αέρα της Εσθονίας και αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα τη διοργάνωση η Ελλάδα θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Nations League.
a

Στο Ταλίν κόντρα στην Εσθονία δοκιμάζεται η Εθνική μας, ενώ η Φινλανδία υποδέχεται στο Τάμπερε την Ουγγαρία για την πρώτη αγωνιστική στο γκρουπ C.

Ανάλυση

Εσθονία – Ελλάδα

Γνώριμη σε εμάς η Εσθονία, αφού βρισκόταν στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας στα προκριματικά του Μουντιάλ. Μαχητικό σύνολο, αλλά χωρίς μεγάλη ποιότητα. Μόνο μια νίκη έχει στα τελευταία ματς και αυτή κόντρα στη μετριότατη Λιθουανία. Ο Ριμ είναι ένας προπονητής με φιλοδοξίες, αλλά χωρίς εμπειρία. Υπάρχει θέμα με τον ηγετικό αμυντικό και εκ των καλύτερων παικτών Κλαβάν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του θα κριθεί τελευταία στιγμή. Με γεμάτο κέντρο απόψε και 3-6-1 έχοντας τον Ανιέρ ολομόναχο στην επίθεση. Η Εθνική μας ομάδα έδειξε να βρίσκει τη χαμένη της ταυτότητα και αυτοπεποίθηση στα πρόσφατα προκριματικά του Μουντιάλ. Πήρε τη δεύτερη θέση του ομίλου, βρέθηκε στα μπαράζ, αλλά εκεί έπεσε πάνω στην Κροατία και αποκλείστηκε. Μην ξεχνάμε πως οι Κροάτες ήταν οι φιναλίστ στα γήπεδα της Ρωσίας. Αν είναι σοβαρή και δείχνει πως θα είναι, θα πάρει την πρωτιά του ομίλου. Ο Σκίμπε κάλεσε ότι καλύτερο διαθέτει και δείχνει να αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τη νέα αυτή διοργάνωση. Απουσιάζουν οι Παπαδόπουλος και Σάμαρης. Ενοχλήσεις συνεχίζει να έχει ο Μπακάκης και δύσκολα θα πάρει χρόνο. Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Μήτρογλου αιχμή του δόρατος στην επίθεση και από πίσω τους Δώνη, Φορτούνη και Μάνταλο. Δεν τίθεται θέμα αγωνιστικής ανωτερότητας. Η Εθνική μας είναι πολύ καλύτερη. Εξάλλου τέσσερις φορές έχει αντιμετωπίσει τους Εσθονούς και μετράει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Θα στηρίξω το διπλό, έστω και δύσκολα κάπου στο 0-1!

 

Φινλανδία – Ουγγαρία

Ένα νέο ξεκίνημα ψάχνουν αμφότερες οι δύο ομάδες στη νεοσύστατη αυτή διοργάνωση. Η Φινλανδία θα στηριχτεί σε λεγεωνάριους, αφού μόνο δύο παίκτες αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Εχει εμπειρία, αλλά προβληματίζει ανασταλτικά. Στο τελευταίο της φιλικό κέρδισε τους Λευκορώσους με 2-0. Τέταρτο σερί no goal. Σημαντικές απώλειες αυτές των Πογιανπάλο, Ρινγκ και Ρίσκι. Η Ουγγαρία από την άλλη είναι μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικές τάσεις, αλλά καμία ομοιογένεια. Αλλαξε προπονητή και απόψε θα ντεμπουτάρει ο Ρόσι. Κάλεσε 4-5 νέα πρόσωπα και αναμένεται μάλιστα να τους δώσει χρόνο. Δείχνει την πρόθεσή του για ανανέωση. Δεσπόζουν από το ρόστερ οι Σζαλάι και Κάνταρ. Τέσσερα φιλικά χωρίς νίκη με πιο πρόσφατο το 1-2 από την Αυστραλία. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι δύο ομάδες. Σε καλύτερο τάιμινγκ η Φινλανδία και με σύμμαχο την έδρα. Αν δεν άλλαζε προπονητή η φιλοξενούμενη θα πήγαινα στον άσο. Τώρα θα προτιμήσω τα λίγα γκολ περιμένοντας ένα ματς υπομονής.

Σε ενδιαφέρει