Nations League D: Εύκολο έργο για την Αρμενία

Οι... Σταχτοπούτες του ευρωπαϊκού στερεώματος πλέον θα παίζουν μεταξύ τους και θα λύσουν τις διαφορές τους.
Screen Shot    at

Ο τρόπος διεξαγωγής του Nations League δίνει τη διαρκή δυνατότητα στις μικρές ομάδες της Ευρώπης να λύσουν τις διαφορές τους και να μην μπαίνουν σε μια διαρκή σκέψη πώς να αποφύγουν διασυρμούς.

Παρ’ όλα αυτά, στα αποψινά ζευγάρια υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, αφού υπάρχουν δεδομένες διαφορές στην ποιότητα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ανάλυση

Καζακστάν – Γεωργία

Η πανωλεθρία που υπέστη το Καζακστάν στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφερε εξελίξεις στο εσωτερικό της ομάδας και ως εκ τούτου το «τιμόνι» δόθηκε στον Στάνιμιρ Στόιλοφ. Πρόκειται για πρώην προπονητή της εθνικής Βουλγαρίας, της Ανόρθωσης και οδήγησε την Αστάνα σε τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις του πρωταθλήματος της χώρας. Η αλλαγή στην ομάδα φαίνεται ήδη, καθώς το Καζακστάν από εκεί που τέλειωσε τον όμιλο με μόλις τρεις ισοπαλίες, στα τρία φιλικά που έχει δώσει, πέτυχε δύο νίκες με Ουγγαρία (2 – 3) και Αζερμπαϊτζάν (3 – 0), ενώ υπέστη μία οριακή ήττα από τη Βουλγαρία με 2 – 1.

 

Ανάλογη περίπτωση και η Γεωργία του Βλάντιμιρ Βάις, που ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο του 2016, αλλά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε μία νίκη έχοντας 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ στα τελευταία 6 φιλικά πέτυχε 4 νίκες κόντρα σε Κύπρο, Λιθουανία, Εσθονία και Μάλτα, αλλά ηττήθηκε από το αδύναμο Λουξεμβούργο και μία ισοπαλία με τη Λευκορωσία. Βέβαια, συγκριτικά με εκείνο το ρόστερ, υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα.

Μικρές οι διαφορές των δύο ομάδων και καμία δεν διαθέτει αυτή τη δυναμική έναντι της άλλης, ώστε να χαρακτηριστεί ως ακλόνητο φαβορί και να ρίξουμε τα λεφτά μας. Η επιλογή του συνηθισμένου εύρους γκολ (2 – 3) ίσως προκύπτει ως πιο σοφή επιλογή.

Αρμενία – Λιχτενστάιν

Με μόλις 7 βαθμούς ολοκλήρωσε τον όμιλο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Αρμενία, έχοντας αντιπάλους Πολωνία, Δανία, Μαυροβούνιο και Καζακστάν. Ο απολογισμός της προέκυψε από τις δύο εντός έδρας νίκες κόντρα σε Μαυροβούνιο (3 – 2) και Καζακστάν (2 – 0), ενώ την τελευταία αγωνιστική έμεινε στο 1 – 1 κόντρα στους Καζάκους, εκτός έδρας. Τον Μάρτιο υπέστη φιλική εντός έδρας ήττα από τη Λιθουανία (0 – 1), γεγονός που οδήγησε σε απόλυση τον Πετροσιάν και την αντικατάστασή του από τον Βαρντάν Μινεσιάν. Ο τελευταίος έχει ξαναβρεθεί στον πάγκο της ομάδας από το 2009 έως το 2013 με το πρόσημο της παρουσίας του να είναι θετικό. Στην αποστολή κανονικά ο Μικιταριάν, αλλά εκτός έχουν μείνει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ποιότητα, όπως ο Αντονιάν της Μαρσέιγ.

Ο ορισμός της τραγικής πορείας για το Λιχτενστάιν, καθώς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε πόντο, ενώ πέτυχε μόλις 1 γκολ σε 10 αγωνιστικές. Όλα αυτά με αντιπάλους Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, ΠΓΔΜ και Αλβανία. Το μοναδικό της τέρμα το πέτυχε στην έδρα του Ισραήλ. Στον πάγκο θα παραμείνει κανονικά ο Αυστριακός, Ρενέ Πάουριτς. Στα τρία φιλικά της μέχρι σήμερα, νίκησε 2 – 1 του Κατάρ και ηττήθηκε εντός από την Ανδόρα (0 – 1) και τα Νησιά Φερόε (3 – 0).

Δεν τίθεται σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ευκαιρία για την Αρμενία να πετύχει και μια καλή νίκη με πολλά γκολ. Άσος & Over 3,5.

Λετονία – Ανδόρα

Νέος προπονητής στην εθνική Λετονίας, αφού τα ηνία από τον Μάιο έχει αναλάβει ο Φινλανδός, Μίκα Πααταλάινεν. Κάτι λογικό, αφού στα τελευταία προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο τερμάτισε προτελευταία, πάνω από την Ανδόρα, έχοντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία σε 10 παιχνίδια. Υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού της ομάδας, έχουν δοθεί τρία φιλικά σημειώνοντας μία νίκη (Εσθονία 1 – 0), μία ισοπαλία (1 – 1 με τη Λιθουανία) ενώ ηττήθηκε από το Αζερμπαϊτζάν (1 – 3).

Έχει έναν προπονητή από το 2010, τον Κόλντο Άλβαρες, η Ανδόρα, αλλά φυσικά δεν υπάρχει κάποιο άγχος ή κάποια πίεση και παραμένει από τότε στον πάγκο της ομάδας. Πάντως η παρουσία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κρίνεται καλή, αφού κατάφερε να πάρει 4 βαθμούς, επικρατώντας της Ουγγαρίας με 1 – 0, ενώ τσίμπησε βαθμό και από τα Νησιά Φερόε, μένοντας στο 0 – 0. Τρία φιλικά εντός 2018, επικρατώντας του Λιχτενστάιν εκτός έδρας με 1 – 0, ενώ έμεινε στο 0 – 0 κόντρα σε Πράσινο Ακρωτήρι και ΗΑΕ.

Λογικά θα κερδίσει η Λετονία, αλλά δεν θα πάρει δυσθεώρητα ύψη το σκορ, αφού η διαφορά των ομάδων δεν είναι και τόσο μεγάλη. Επιλογή μας τα 2 – 3 γκολ.

Σε ενδιαφέρει