Κόπα Λιμπερταδόρες: «Eμφύλιοι» σε Μπουένος Άιρες και Μπέλο Οριζόντε

Ρίβερ - Ρασίνγκ και Κρουζέιρο - Φλαμένγκο οι δύο αποψινές... ματσάρες του Κόπα Λιμπερταδόρες.
river plate racing club copa libertadores

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζονται σήμερα οι ρεβάνς της φάσης των “16” του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ξεχωρίζουν οι «εμφύλιοι» Ρίβερ Πλέιτ – Ρασίνγκ Κλουμπ και Κρουζέιρο – Φλαμένγκο, ενώ μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβάλει η Κορίνθιανς για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόλο Κόλο.

Ανάλυση

Ρίβερ Πλέιτ – Ρασίνγκ Κλουμπ

Aπό την τρίτη σερί «λευκή» ισοπαλία στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος προέρχεται η Ρίβερ Πλέιτ, αυτήν τη φορά κόντρα στην Αρχεντίνος Τζ. Και σε αυτό το ματς, οι «μιγιονάριος» άξιζαν κάτι παραπάνω, όμως έπαιξαν με το μυαλό στην αποψινή αναμέτρηση, η οποία είναι πολύ οριακή μετά το 0-0 στην Αβεγιανέδα. Ο κόουτς Γκαγιάρδο δεν έκανε ροτέισον στο τελευταίο ματς, δίνοντας χρόνο στους βασικούς και σήμερα με όπλο το «Μονιουμεντάλ» (9-5-1 στα 15 πιο πρόσφατα εντός για το Λιμπερταδόρες) στοχεύει στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένοι είναι οι Πόνσιο και Ζουκουλίνι, ενώ εκτός θα μείνουν οι μπακ Μαγιάδα και Μοντιέλ και θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Νάτσο Σκόκο. Πάντως, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τον Γκαγιάρδο στον πάγκο, αφού είναι τιμωρημένος.

 

Από τη μεριά της, η Ρασίνγκ Κλουμπ προέρχεται από το άνετο 3-0 μέσα στην έδρα της Πατρονάτο, παραμένοντας έτσι αήττητη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (2-1-0). Στο πρώτο ματς της Αβεγιανέδα ήταν σαφώς καλύτερη της αντιπάλου της, όμως εξαιρετικά άτυχη και άστοχη στην τελική προσπάθεια, με το 0-0 να της δίνει μεν τη δυνατότητα να προκριθεί ακόμα και με ισοπαλία με γκολ, όμως παραμένει ένα… εύθραστο αποτέλεσμα. Στα αρνητικά το γεγονός ότι μακριά από την έδρα της στο Λιμπερταδόρες έχει να νικήσει εδώ και 11 συνεχόμενα παιχνίδια! Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι συμμετοχή του στόπερ Ντονάτι, ο οποίος αν δεν προλάβει θα αντικατασταθεί από τον Ορμπάν.

Κλειστό ματς μέχρι… αηδίας περιμένω απόψε στο «Μονιουμεντάλ», όπως άλλωστε όλα τα τελεταία ματς της Ρίβερ. Με το ζόρι θα δούμε κάποιο γκολ. Under 1,5

Κρουζέιρο – Φλαμένγκο

Από τη νίκη με 2-1 επί της Φλουμινένσε προέρχεται η Κρουζέιρο, η οποία παρέμεινε για τίτη σερί αγωνιστική αήττητη στο πρωτάθλημα Βραζιλίας. Στο πρώτο ματς, στην έδρα της σημερινής της αντιπάλου η ομάδα του Μενέζες παρουσίασε το γνωστό ποιοτικό της πρόσωπο, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη 2-0 που πέτυχε. Για σήμερα, δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Μενέζες, ο οποίος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Εγκίδιο αντί του Λούκας Ρομέρο για τη θέση του δεξιού μπακ, ενώ παίζεται επίσης η χρησιμοποίηση από την αρχή του φορμαρισμένου φορ Ρανιέλ αντί του Ερνάν Μπάρκος που περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Από τη μεριά της, η Φλαμένγκο μετά την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς δεν είναι πια εκείνη το φαβορί, αλλά θα χρειαστεί ένα… θαύμα για να προκριθεί στα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες. Πλέον, η ομάδα του Μπαρμπιέρι θα ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα, εκεί που την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 2-2 με την Αμέρικα Μινέιρο, παίζοντας με βασικούς. Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν ο μπακ Ζουάν και ο φορ Ουρίμπε, ενώ επιστρέφει κανονικά ο μέσος Λούκας Πακέτα.

Η Κρουζέιρο πολύ δύσκολα θα χάσει την πρόκριση, όμως αφού μπορεί να περάσει ακόμα και με ήττα, το ματς μπορεί να… κάτσει οπουδήποτε. ΝΟ ΒΕΤ

Κορίνθιανς – Κόλο Κόλο

Επιτέλους νίκη για την Κορίνθιανς στο πρωτάθλημα, όπου μετρούσε δύο σερί ήττες, όμως στην πιο πρόσφατη αγωνιστική κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 επί της Παρανά. Η ομάδα του Λος καλείται απόψε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα, ώστε να μπορέσει να δώσει συνέχεια στη διοργάνωση και νέο ενδιαφέρον σε μια χρονια που μάλλον θα πάει χαμένη για τους περσινούς πρωταθλητές Βραζιλίας. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο μέσος Γκάμπριελ και τραυματίας ο -επίσης- μέσος Ρενέ.

Με τη νίκη 1-0 στο πρώτο ματς, η Κόλο Κόλο έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Λιμπερταδόρες. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 38′ με τον Καρμόνα, ενώ στη συνέχεια η Κορίνθιανς ήταν καλύτερη, χωρίς ωστόσο να πετύχει κάποιο γκολ. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, η ομάδα του Τάπια βρίσκεται σε άνοδο και με όπλο την έδρα της έχει πλησιάσει στο -6 από την κορυφή. Στα αγωνιστικά, απουσίες δεν υπάρχουν για τους Χιλιανούς, οι οποίοι θα παραταχθούν με αμυντικούς προσανατολισμούς και μόναδικό προωθημένο τον φορ Παρέδες.

Η Κορίνθιανς θέλει όσο τίποτε άλλο την ανατροπή του 1-0 και θα τα δώσει όλα απόψε. Έχουν την ποιότητα για κάτι τέτοιο οι γηπεδούχοι, οπότε και θα τους εμπιστευτώ. 1 & Over 1,5

Σε ενδιαφέρει