Λαμία – Άρης: H ώρα της μεγάλης επιστροφής!

Οι "κίτρινοι" επιστρέφουν μετά από τέσσερα χρόνια στην Σούπερ Λίγκα.
aris

Mε την αναμέτρηση Λαμία – Άρης ολοκληρώνεται σήμερα η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Η ώρα της μεγάλης επιστροφής για τους “κίτρινους” έφτασε και θα προσπαθήσουν να τη συνδυάσουν με νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της Λαμίας που και φέτος μπαίνει στο πρωτάθλημα με στόχο την παραμονή της.

Τα προγνωστικά μου

Λαμία – Άρης : 2 (3,05)

Ανάλυση

Στην πρώτη της σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε θελτικό ποδόσφαιρο, η Λαμία κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλη επιτυχία.Φέτος, η σεζόν αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη, με τους φίλους της ομάδας να υπόσχονται πάντως πιο ένθερμη υποστήριξη. Στον πάγκο έκανε την έκπληξη και παρέμεινε ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος μετά το τέλος του πρωταθλήματος το καλοκαίρι είχε αποχωρήσει.

Στα μεταγραφικά, από βασικούς παίκτες έχασε τους Παπαδόπουλο (γκολκίπερ, Αστέρας Τρ.), Όμο (μεσοαμυτνικό, Λεβαδειακός) και Πίτι (μεσοεπιθετικός, Λάρισα), ενώ πήρε τους Σαράνοφ (γκολκίπερ, Ραντνίσκι Νις), Αντέτζο (στόπερ, Κέρκυρα), Επστάιν (χαφ, Κέρκυρα), Βάντερσον (αμυντικός, Πλατανιάς), Δημούτσο (χαφ, Πλατανιάς), Μπερτόλιο (χαφ, Ορνταμπάσι) και Μπαράλες (φορ, Χιμνάσια Λα Πλάτα).

Όσον αφορά το σημερινό αγώνα, ο κόουτς Τεννές δε θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον ανέτοιμο μπακ Πλιάτσικα, ενώ κανονικά υπολογίζεται ο φορ Μπαράλες, ο οποίος θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας λίγο πίσω του τον Μπερτόγλιο.

 

Από την άλλη μεριά, η ώρα της μεγάλης επιστροφής για τον Άρη έφτασε! Η περσινή σεζόν βρήκε τους “κίτρινους” στην 2η θέση της Φούτμπολ Λιγκ, πραγματοποιώντας μια σταθερή πορεία προς την επιστροφή τους στα… μεγάλα σαλόνια μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας! Την αποστολή αυτή ανέλαβε ο Πάκο Ερέρα, ο οποίος μετά από πολυετή παρουσία στα ισπανικά γήπεδα φέτος θα καθοδηγήσει τον Άρη με σκοπό να εδραιωθεί ξανά στην ελίτ της εγχώριας πραγματικότητας.

Το ρόστερ άλλαξε ριζικά, καθώς έφυγαν 15 παίκτες και ήρθαν 14. Πιο συγκεκριμένα, έφυγαν οι Μαραγκός (αμυντικά, ελεύθερος), Μπούρμπος (μπακ, ελεύθερος), Πασάς (μπακ, Ηρακλής), Τσουμάνης (μπακ, ελεύθερος) και Πλατέλλας (εξτρέμ, ΟΦΗ), ενώ αποκτήθηκαν οι Κουέστα (γκολκίπερ, Βίζουα Κρακοβίας), Γκάμα (μεσοεπιθετικός, Αλκορκόν), Γιουνές (φορ, Αλ Αχλί), Μπάσα (μεσοαμυντικός, Μπρέσια), Γκαρσία (μεσοεπιθετικός, Λας Πάλμας) και Ντιγκινί (φορ, Ατρόμητος).

Στο σημερινό ματς, ο κόουτς Ερέρα είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους του τους παίκτες, με τον Γιουνές να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης, τους Μπρούνο Γκάμα, και Ματέο Γκαρσία στα άκρα και τον Ντιγκινί λίγο πιο πίσω.

Πιθανές ενδεκάδες

Λαμία (3-4-1-1)

Σαράνοβ
Ασίγκμπα
Αντέτζο
Αναστασιάδης
Βασιλαντωνόπουλος
Βάντερσον
Μπλάζιτς
Δημούτσος
Μπουλούλης
Μπερτόλιο
Μπαράλες

Άρης (4-2-3-1)

Κουέστα
Τζανακάκης
Δεληζήσης
Βελέθ
Βαλεριάνος
Μπάσα
Ματίγια
Μπρούνο Γκάμα
Ντιγκινί
Ματέο Γκαρσία
Γιουνές

Εκτίμηση

Τεράστιος ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Άρη, ο οποίος δείχνει πως είναι έτοιμος όχι μόνο για μια απλή επιστροφή, αλλά και για μια πορεία βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν! Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε επιφυλακτικοί λόγω πρεμιέρας, όμως ο συνδυασμός της εικόνας των ομάδων μαζί με την τεράστια απόδοση στη νίκη του Άρη μας οδηγούν να κοιτάξουμε προς τα εκεί. 2

Σε ενδιαφέρει