Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας: Χωρίς Ντοστ οι φιλοξενούμενοι

Μόλις από τη 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας αρχίζουν τα ντέρμπι, με την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Μπενφίκα να υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.
CR Benfica Sporting cp

Τρίτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και από το πρόγραμμα ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι της Λισσαβώνας ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Και οι δύο ομάδες είναι αλάνθαστες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, μετρώντας ισάριθμες νίκες, με την Μπενφίκα να έχει μεσοβδόμαδα την πολύ κρίσιμη αναμέτρηση στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, από την οποία θα κριθεί το ευρωπαϊκό της μέλλον, καθώς με πρόκριση είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποκλεισμό υποβιβάζεται σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Πιο χαλαρή η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που είναι ήδη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα προγνωστικά μου

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας: 1 (1.88)

Ανάλυση

Κανένα πρόβλημα για την Μπενφίκα να περάσει από την έδρα της Μποαβίστα, καθώς χωρίς καν να εντυπωσιάσει ή να παίξει κάτι τρομερό επικράτησε 2 – 0. Προηγήθηκε στο 35’, καθάρισε το ματς στο 62’ και εντελώς επαγγελματικά δεν ήθελε να σκοράρει άλλο, αφού είχε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος επετεύχθη και έγινε το 2/2. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν κατά στιγμές εντυπωσιακή, μία ταχύτητα πάνω από τους Θεσσαλονικείς. Σκόραρε τελικά με ένα αυστηρό πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έχασε κι άλλες ευκαιρίες. Τελικά, τιμωρήθηκε για τη φλυαρία της εκτελεστικά και ο Ουάρντα πέτυχε το 1 – 1. Πλέον, καλείται να τα παίξει όλα για όλα στο δεύτερο παιχνίδι της Τούμπας. Εκτός οι Καστίγιο, Ζόνας, μέσα ο Σάλβιο.

Θα μπορέσει η Μπενφίκα να πάρει τη νίκη κόντρα στη Σπόρτινγκ πριν από το ματς της Τούμπας; 

Αν σκεφτεί κανείς τι έχει γίνει όλο το καλοκαίρι, ποιοι και πόσοι παίκτες έφυγαν και το 2/2 στην αρχή του πρωταθλήματος, όλα πάνε καλά. Νίκησε τη Σετούμπαλ εντός με 2 – 1 με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Νάνι, που απολαμβάνει και πάλι το ποδόσφαιρο, παίζοντας στην ομάδα που αναδείχθηκε. Είχε δύο δοκάρια, επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία και γενικότερα είχε θετική παρουσία. Βέβαια, όχι κάτι τρομερό, αφού έπαιζε με τη Σετούμπαλ. Προχώρησε σε άλλες δύο μεταγραφές, αποκτώντας τον Γκουντέλι και τον Ντιαμπί που μπορούν να την ανεβάσουν ποιοτικά. Εκτός για το σημερινό ντέρμπι ο Ντοστ που τραυματίστηκε, όπως και οι Γκουντέλι, Στουράρο, Ντιαμπί και Βιβιάνο.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπενφίκα (4 – 3 – 3)

Βλαχοδήμος

Αλμέιντα

Ζαρντέλ

Ντίας

Γκριμάλντο

Φέισα

Πίτσι

Ζέντσον

Σέρβι

Σάλβιο

Φερέιρα

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (4 – 2 – 3 – 1)

Σαλίν

Ριστόφσκι

Ματιέ

Κοάτες

Τζέφερσον

Μπατάλια

Πέτροβιτς

Νάνι

Μπρούνο Φερνάντες

Ακούνια

Μοντέρο

Εκτίμηση

Καλύτερη ως ομάδα η Μπενφίκα και έδειξε ότι αν είναι λίγο πιο εύστοχη, μπορεί να επιβληθεί της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Για τους φιλοξενούμενους δεν παίζει ο Μπας Ντοστ. Επιλογή μας η νίκη των γηπεδούχων.

Σε ενδιαφέρει