Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ: Ευκαιρία για τη Σάλτσμπουργκ

Πρώτοι αγώνες για τα πλέι – οφ της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ερυθρό Αστέρα να φιλοξενεί στην άδεια έδρα του τη Σάλτσμπουργκ και την Αϊντχόφεν να δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.
GEPA full  GEPA

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά η Σάλτσμπουργκ έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ώστε να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας σε διπλούς αγώνες τον Ερυθρό Αστέρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με το αποψινό ματς στη Σερβία να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Παιχνίδι – παγίδα για την Αϊντχόφεν, που αν δεν προσέξει μπορεί να έχει και προβλήματα στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, με τους Ολλανδούς να αγνοούν μια εκτός έδρας επικράτηση από το 2014.

Ανάλυση

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Αϊντχόφεν

Μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ κατάφερε να βρίσκεται στα πλέι – οφ των προκριματικών, έχοντας αποκλείσει αρχικά την Ελσίνκι (0 – 0 εντός, 1 – 2 εκτός) και στη συνέχεια την έμπειρη πια, Καραμπάκ, της οποίας επιβλήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν με 1 – 0, ενώ στη Λευκορωσία το σκορ έμεινε στο 1 – 1. Πρόκειται για την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχο στη χώρα της έχοντας 12 σερί πρωταθλήματα, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρωτάθλημά της έχει διακοπή. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και είναι χαρακτηριστικό ότι στους 17 αγώνες των τελευταίων τριών χρόνων, έχει υποστεί ήττες μόνο από την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ. Με γκολ στις καθυστερήσεις σώθηκε η Αϊντχόφεν στην έδρα της Φορτούνα Σιτάρντ, επικρατώντας για τη 2η αγωνιστική της Ολλανδίας. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας και έτσι έχει βρεθεί απευθείας στα πλέι – οφ. Πάντως ο Φαν Μπόμελ, που πλέον είναι στη διαδικασία της πρώτης του επαγγελματικής προπονητικής καριέρας τόνισε ότι η ΜΠΑΤΕ είναι πιο έμπειρη από αυτή τη φάση αγώνων. Αρνητικό στοιχείο για την ίδια το γεγονός ότι εκτός έδρας δεν έχει νικήσει από το 2014, όταν επικράτησε του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Θα μπορέσουν τα φαβορί να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους στα πρώτα ματς των πλέι – οφ του Τσάμπιονς Λιγκ; 

Κουβαλά ποιότητα και φανέλα η Αϊντχόφεν, αλλά και η ΜΠΑΤΕ μέσα στην έδρα της είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμη, ενώ παίζει καλή άμυνα. Επιλογή μας το ρίσκο του Χ.

Ερυθρός Αστέρας – Σάλτσμπουργκ

Το θέμα για τον Ερυθρό Αστέρα αυτή την περίοδο δεν είναι τόσο το πρωτάθλημα, στο οποίο μετρά 4/4 νίκες, αλλά μάλλον το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο δημιουργεί μια διαφορετική και ανώτερη προοπτική. Έχοντας αρχίσει την περιπέτειά του από τον πρώτο προκριματικό γύρο, έχει αποκλείσει κατά σειρά τη Σπάρτακς, τη Σούντουβα και τη Σπάρτακ Τρνάβα. Με την τελευταία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, καθώς το παιχνίδι στη Σερβία ήρθε 1 – 1, ενώ το δεύτερο κρίθηκε στην παράταση με γκολ του Ράντονιτς στο 98’ για το τελικό 1 – 2. Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και γνωστός μας από το πέρασμά του στη χώρα μας, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής (Πανιώνιος), γνωρίζει πολύ καλά τη Σάλτσμπουργκ, καθώς όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου έχει δει πώς δουλεύει η ομάδα από… μέσα στην αρχή της καριέρας του, που μάζευε εμπειρίες. Φαβορί έχρισε τους Αυστριακούς ο πετυχημένος τεχνικός, αφού όπως υπενθύμισε, πέρυσι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης είναι το γεγονός ότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας που έχει επιβληθεί στους Σέρβους από το ματς κόντρα στη Σούντουβα. Σε τρομερή κατάσταση είναι η Σάλτσμπουργκ, αφού έχει 7/7 σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη και συνολικά τέρματα 19 – 1. Γνωστή η κυριαρχία της στην Αυστρία εδώ και πολλά χρόνια. Για τα ευρωπαϊκά, επικράτησε της Σκεντίγια δύο φορές (3 – 0 εντός, 1 – 0 εκτός). Μετρά 10 αποτυχημένες προσπάθειες να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ,αλλά φέτος φαντάζει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, κυρίως και λόγω της τιμωρίας που έχει ο Ερυθρός.

Το τελευταίο γεγονός είναι αυτό που μας οδηγεί να «κλειδώσουμε» το διπλό. Η Σάλτσμπουργκ είναι ανώτερη σίγουρα και πατάει εξαιρετικά αυτή την περίοδο. Από την άλλη, ο Ερυθρός παίζει χωρίς το μεγαλύτερό του όπλο που είναι ο κόσμος και κόντρα στη… Σπάρτακ Τρνάβα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, δείγμα ότι αγωνιστικά δεν είναι στο 100%. Διπλό.

Σε ενδιαφέρει