A’ Αργεντινής: Επικίνδυνη έξοδος για τους πρωταθλητές

Σε ουδέτερο μεν θα αντιμετωπίσει η Μπόκα την Εστουδιάντες, αλλά μακριά από την... ασφάλεια του "Μπομπονέρα" τα πράγματα πάντα είναι δύσκολα.
boca talleres

Mε τις αναμετρήσεις Eστουδιάντες – Μπόκα Τζούνιορς και Σαν Μαρτίν Τουκουμάν – Ουνιόν Σάντα Φε ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη Σουπερλίγκα της Αργεντινής.

Ανάλυση

Εστουδιάντες – Μπόκα Τζούνιορς

Τα…’θελε και τα ‘παθε στην πρεμιέρα η Εστουδιάντες! Παρά το γεγονός ότι έπαιξε για σχεδόν 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω στην έδρα της Γοδόι, τελικά ηττήθηκε με 1-0. Η ομάδα του Μπενίτες δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως ήταν πολύ άστοχη στην τελική προσπάθεια. Το γκολ των γηπεδούχων που έκρινε το ματς ήρθε από… χαζό πέναλτι που έκανε ο φορ Αλμπερτένγκο στις καθυστερήσεις. Σίγουρα οι “φοιτητές” χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση και σε περίπτωση που, μάλιστα, προκριθούν στην επόμενη φάση του Σουνταμερικάνα (ρεβάνς με Γκρέμιο στα τέλη Αυγούστου), τότε αυτή η ανάγκη θα γίνει μεγαλύτερη. Και σήμερα πάντως δε θα αγωνιστεί στην έδρα της, αλλά σε ουδέτερο γήπεδο. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο χαφ Μπράνα.

Θα καταφέρει να συνεχίσει με νίκη η Μπόκα! Βρες αποδόσεις που αξίζουν! 

Από την άλλη μεριά, η Μπόκα Τζούνιορς μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα, επικρατώντας εντός έδρας με 1-0 επί της Ταγιέρες. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε μόλις στο 9′ λεπτό, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ενώ έχασε και πέναλτι με τον Τέβες στο 52′. Μεσοβδόμαδα, η ομάδα του Σκελότο ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα 3-0 στο «Καμπ Νου» σε φιλική αναμέτρηση, με τον Αργεντινό τεχνικό να χρησιμοποιεί ενδεκάδα με βασικούς και αναπληρωματικούς. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν ο χαφ Γκάγκο, ο μπακ Φάμπρα και ο φορ Μπενεντέτο.

Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι δεν είναι απολύτως έτοιμες ακόμα. Η πρωταθλήτρια είναι ανώτερη, όμως δε θα την εμπιστευτώ σε τόσο χαμηλή απόδοση (2,00). Το αμφίσκορο δείχνει πιο εφικτό. GG

Σαν Μαρτίν Τουκουμάν – Ουνιόν Σάντα Φε

Πρεμιέρα σήμερα κάνει ουσιαστικά η Σαν Μαρτίν Τουκουμάν, καθώς η αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής αναβλήθηκε εξαιτίας… ιαπωνικών υποχρεώσεων της Ιντεπεντιέντε. Επιστρέφει μετά από 9 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο… γιορτής! Την περσινή σεζόν κατάφερε να τερματίσει τρίτη και μέσω των play off εξασφάλισε την άνοδό της. Στον πάγκο παρέμεινε ο κόουτς Φορεστέλο, παίρνοντας την επιβράβευσή του για την καταπληκτική περσινή πορεία, ενώ απέκτησε και αρκετούς παίκτες με εμπειρία από την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στο Κύπελλο πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση με νίκη κόντρα στην Πατρονάτο. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο μπακ Ντιάρτε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορ Φιγκερόα.

Η Ουνιόν Σάντα Φε, από την άλλη, κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα με 1-0 επί της νεοφώτιστης Αλντοσίβι και να ξεκινήσει θετικά το νέο πρωτάθλημα. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που το έκρινε στο 69′ με τον φορ Σολδάνο, ο οποίος μάλλον θα πωληθεί με τον Ολυμπιακό να τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Ήδη έχει αποχωρήσει και ο φορ Γκάμπα, οπότε αν συμβεί αυτό ο κόουτς Μαδελόν θα έχει σίγουρα πρόβλημα. Στα αγωνιστικά, μοναδικό πρόβλημα αποτελεί η απουσία του αμυντικού Πιτόν.

Προσεκτικές θα παρουσιαστούν και οι δύο απόψε. Η γηπεδούχος θα έχει τον ενθουσιασμό της επιστροφής, όμως οι φιλοξενούμενοι είναι έμπειροι και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν χαμηλά το ρυθμό του ματς. Το λογικό εύρος τερμάτων είναι πολύ πιθανό. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει