Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ: Πρόκριση που κρίνεται από την επίθεση

Τα ρέστα του στη Ρωσία παίζει ο ΠΑΟΚ για να παραμείνει ζωντανός στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Σπαρτάκ Μόσχας να του έχει βάλει δύσκολα με τα δύο εκτός έδρας τέρματα στην Τούμπα.
Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ: Πρόκριση που κρίνεται από την επίθεση

Έκανε το… απίθανο στον πρώτο αγώνα ο ΠΑΟΚ σε ένα ματς που άρχισε όχι απλά στραβά, αλλά φαινόταν να μην υπάρχει καμία επιστροφή.

Τελικά, μέσα σε ένα ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς πήραν το οριακό προβάδισμα με τη νίκη 3 – 2 και πλέον θα τα παίξουν όλα για όλα στο δεύτερο ματς στη Ρωσία κόντρα στη Σπαρτάκ.

Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα play – off του Τσάμπιονς Λιγκ τον νικητή του ζευγαριού, Μπενφίκα – Φενέρμπαχτσε.

Τα προγνωστικά μου

Σπάρτακ Μόσχας – ΠΑΟΚ: Goal/Goal (1.81)

Ανάλυση

Υπάρχει τρομερό ταλέντο, αλλά φάνηκε στο ματς της Τούμπας ότι ως ομάδα της λείπουν πολλά, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του συνόλου του Καρέρα. Βρέθηκε μέσα στην «καυτή» Τούμπα μπροστά στο σκορ με 0 – 2 με το πρώτο 1,5 σουτ που επιχείρησε και παρ’ όλα αυτά, πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Ακόμα και με τη… Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» να έπαιζε δεν δικαιολογείται μια τέτοιου είδους κατάρρευση. Στο δεύτερο ημίχρονο γλίτωσε το 4 – 2 στο ανεπανάληπτο τετ – α – τετ του Πέλκα, ενώ στη συνέχεια με πέναλτι πραγματικό δώρο του διαιτητή δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, αφού ο Πρόμες νικήθηκε από τον Πασχαλάκη και το δοκάρι. Για το πρωτάθλημα υποδέχθηκε την Ανζί που ήταν καθηλωτική, μην αφήνοντας την αντίπαλο να πάρει ανάσα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έβαλε και γκολ. Τελικά, η Ανζί έμεινε με 9 παίκτες στο 68’ και το γκολ της νίκης για τη Σπάρτακ σημειώθηκε στο 70’ με κεφαλιά του Ζε Λουίς. Προέκυψε μεγάλο θέμα με τους σέντερ μπακ Μποκέτι και Κουτσεπόφ, αφού αμφότεροι τέθηκαν εκτός μάχης. Έτσι, στην άμυνα θα είναι οι Τζίκια και Ζιγκό. Πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα έθεσε ο προπονητής της ομάδας των Ρώσων. Κανονικά στην εστία ο Μαξιμένκο που δέχθηκε έντονη κριτική.

Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει το «μπαμ» και να αφήσει τη Σπάρτακ στο… σπίτι της;  

Εντυπωσιακός και σε αποτέλεσμα, πιο εντυπωσιακός ως προς τον χαρακτήρα της ομάδας. Έμεινε πραγματικά από το πουθενά πίσω στο σκορ με 0 – 2, αλλά η γρήγορη μείωση του σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Έτσι, εξαπέλυσαν συνεχόμενες επιθέσεις, κυρίως από τα δεξιά με τον αειθαλή, Λέο Μάτος, και με δύο προσωπικές ασίστ και ένα λάθος του Μαξιμένκο, ο ΠΑΟΚ έκανε το 3 – 2 πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πέλκας έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει και το 4 – 2, αλλά στο τέλος πρέπει να είναι και ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Αυτό γιατί η Σπαρτάκ έχασε πέναλτι στο 71’, με την απόκρουση του Πασχαλάκη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Αισίως έφτασε σε τρίτη νίκη σε τρεις αναμετρήσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εν όψει του αποψινού ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την πολύ σημαντική προσθήκη του Βιεϊρίνια που θα είναι βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και αυτομάτως ο Κρέσπο επιστρέφει στην κανονική του θέση, αυτή του σέντερ μπακ. Επιστρέφει και ο Μπίσεσβαρ και θα παλέψει με τον Ουάρντα για μια θέση στην αποστολή, αφού είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί ως βασικός. Κανονικά και ο Μαουρίσιο στην ενδεκάδα.

Πιθανές ενδεκάδες

Σπάρτακ Μόσχας (4 – 3 – 3)

Μαξιμένκο

Γέσινκο

Τζίκια

Ζιγκό

Κομπάροφ

Ζόμπνιν

Γκλουσάκοφ

Φερνάντο

Πρόμες

Χανί

Ζε Λουίς

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Κρέσπο

Βαρέλα

Βιεϊρίνια

Κάνιας

Μαουρίσιο

Λημνιός

Πέλκας

Ελ Καντουρί

Πρίγιοβιτς

Εκτίμηση

Επιθετικά θα παίξουν και οι δύο ομάδες. Είναι η φύση τους τέτοια. Επιλογή μας το Goal/Goal.

Σε ενδιαφέρει