Σάλτσμπουργκ – Σκεντίγια: Το όνειρο των ομίλων

Η Σάλτσμπουργκ θέλει επιτέλους να μπει στους ομίλους και το όνειρο αυτό δεν γίνεται να της το κόψει η Σκεντίγια.
unnamed file

Η πρόκληση για τη Σάλτσμπουργκ είναι μπροστά της.

Οι Αυστριακοί μπαίνουν ως πρωταθλητές Αυστρίας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο να συμμετάσχουν επιτέλους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν θέλει, λοιπόν, να φτάσει μέχρι τέλους, το εμπόδιο της Σκεντίγια πρέπει να το ξεπεράσει και μάλιστα εύκολα.

Τα προγνωστικά μου

Σάλτσμπουργκ – Σκεντίγια: 1 με χάντικαπ Σάλτσμπουργκ -2 (1.87)

Ανάλυση

Μόνιμη πρωταθλήτρια Αυστρίας τα τελευταία χρόνια η Σάλτσμπουργκ και έτσι για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ μέσω των προκριματικών. Βέβαια, ποτέ μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει, αν και το προσπαθεί φιλότιμα εδώ και 12 χρόνια. Φέτος έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει. Εφόσον περάσει το βατό εμπόδιο της Σκεντίγια θα αναμετρηθεί με τον νικητή του Ερυθρός Αστέρας – Σπάρτακ Τρνάβα, άρα κάθε άλλο παρά απίθανο είναι να βρεθεί στους ομίλους. Με δύο νίκες άρχισε τη σεζόν στην Αυστρία, καθώς επικράτησε της Λίντσερ (3 – 1) και της Μάτερσμπουργκ (2 – 0), αν και στο τελευταίο χρειάστηκε ένα γκολ από τα 35 μέτρα στο 90’ για να ανοίξει το σκορ. Εκτός από το σημερινό οι Γκουλμπράντσεν, Φάρκας και Χαϊνταρά.

Θα είναι εύκολη η αποστολή της Σάλτσμπουργκ κόντρα στη Σκεντίγια όπως αναμένεται;

Η εκπληκτική Σκεντίγια κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει από τη συνέχεια τη Σέριφ Τιρασπόλ. Στο πρώτο παιχνίδι στα Σκόπια, η Σκεντίγια επικράτησε 1 – 0 και κατάφερε με φουλ άμυνα στη Μολδαβία να μην δεχθεί γκολ, κρατώντας το «χρυσό» 0 – 0 μέχρι το τέλος του αγώνα. Με αυτό τον τρόπο έφτασε για πρώτη φορά στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα έχει δικαίωμα να ονειρεύεται. Δεν αναμένονται αγωνιστικές εκπλήξεις σε σχέση με αυτά που έχει παρουσιάσει, αφού χάρη σε αυτή τη λογική, έχει φτάσει εδώ που είναι.

Εκτίμηση

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια, αλλά οι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές. Αξιοπρεπής ο άσος με χάντικαπ δύο γκολ. Σάλτσμπουργκ με – 2, λοιπόν.

Σε ενδιαφέρει