Τσάμπιονσιπ: Στα ζόρια τα φαβορί

Δύο εμβόλιμες αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική στο σημερινό πρόγραμμα της Τσάμπιονσιπ.
aa  e b ddbdd

Από νωρίς στα βαθιά οι ομάδες της Τσάμπιονσιπ, καθώς άρχισαν ήδη οι εμβόλιμες αναμετρήσεις και ήδη από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα, υπάρχει κάθε μέρα ματς από το πρωτάθλημα. Οι αποψινές αναμετρήσεις, Μίντλεσμπρο – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον αφορούν την… 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ανάλυση

Μίντλεσμπρο – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως της Μίντλεσμπρο, ο καθένας βλέπει την κατάσταση όπως θέλει. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μίλγουολ στο 37’ με 2 – 0, έδειχνε γενικότερα εκτός τόπου και χρόνου, αλλά με δύο γκολ στο 87’ και το… 97’ πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό, κρατώντας κυρίως σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία της. Ως άλλος Ζοσέ Μουρίνιο, ο Τόνι Πιούλις που είναι από τους πιο έμπειρους στην κατηγορία, ξεκαθάρισε ότι με το υπάρχον ρόστερ δεν γίνεται να διεκδικηθεί η άνοδος, ξαναζητώντας μεταγραφική ενίσχυση. Τέλος ο βασικός σέντερ μπακ, Γκίμπσον, που θα συνεχίσει στην Μπέρνλι αντί 15 εκατ. Λιρών ενώ θέμα χρόνου είναι να συμβεί το ανάλογο και με τον Τραορέ να κλείνει στη Γουλβς. Μένει να φανεί ποιοι θα έρθουν, τη στιγμή βέβαια που οι υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά.

 

Όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου κόντρα στη Σουόνσι για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και μάλιστα στο 62’ άνοιξε το σκορ με τον Μπάλντοκ. Ωστόσο, το… τσιπάκι άλλαξε και η Σουόνσι, δείχνοντας εμπειρία και τρόπο, έφτασε στην ανατροπή και μάλιστα εκτός έδρας με γκολ που σημείωσε στο 71’ και το 85’, με τον Γκρέιαμ Πότερ να αρχίζει θετικά τη θητεία του στους «κύκνους». Παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του είχε ο προπονητής της Σέφιλντ και ειδικότερα από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Σε αναζήτηση παικτών και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο τρόπος που πήρε τον βαθμό η Μίντλεσμπρο και ο τρόπος που ηττήθηκε η Σέφιλντ έχουν προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα. Καλύτερη ψυχολογία οι γηπεδούχοι, καλύτερη ομάδα, καλύτερος προπονητής, μεγαλύτερη εμπειρία. Επιλογή μας η νίκη της Μίντλεσμπρο.

Νότιγχαμ – Γουέστ Μπρομ

Μπήκε υπνωτισμένη στο γήπεδο η Νότιγχαμ Φόρεστ στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι και μόλις στο 5’ έμεινε πίσω στο σκορ με γκολ του Βάιμαν, βάζοντάς την από την αρχή σε διαδικασία κυνηγιού. Έπειτα από το κακό πρώτο ημίχρονο, μπήκε διαφορετική στο δεύτερο και κατάφερε στο 46’ να σκοράρει με τέρμα του Μέρφι, δείχνοντας γενικότερα μια καλύτερη εικόνα συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους Ντίας, Ζοάο Καρβάλιο και Ντιόγκο Γκονσάλβες που έχουν αποτελέσει ηχηρά μεταγραφικά χτυπήματα, με τους τρεις να έχουν καλές και κακές στιγμές. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πολύ ταλέντο.

Κάζο ολκής για τη Γουέστ Μπρομ στην πρεμιέρα. Είχε το πιο εύκολο έργο εντός έδρας και τελικά έπεσε θύμα τεράστιας έκπληξης από την Μπόλτον που είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Ήττα με 2 – 1 και αυτόματη προσγείωση στις ιδιαιτερότητες της Τσάμπιονσιπ. Στο 18’ ο Μαγκίνις άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και 45’+1’ ο Μπαρνς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, δείχνοντας ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορέσουν να «καθαρίσουν» την αναμέτρηση. Ωστόσο, με το 1 – 1 να παραμένει ως η ιστορία του αγώνα, στο 89’ η Μπόλτον σκόραρε και πήρε τη σπουδαία νίκη. Αποχώρησε ο Ροντόν και στη θέση του ήρθε ο Γκέιλ, που πριν δύο χρόνια είχε εξαιρετική παρουσία στην Τσάμπιονσιπ με τη Νιούκαστλ, όταν αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στην κατηγορία. Βάσιμες πιθανότητες να επιστρέψει στη διάθεση του προπονητή Μουρ ο Τσαντλί.

Έχει λογική το Goal/goal σε αυτή την αναμέτρηση, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ποιότητα, αλλά στην πρεμιέρα παρουσίασαν πολλά αμυντικά κενά.

Σε ενδιαφέρει