Σούπερ Καπ Τουρκίας: Διαφορά επιπέδου στο Ικόνιο

Ανοίγει επίσημα η σεζόν στην Τουρκία με τον πρώτο τίτλο της σεζόν ανάμεσα στην Κυπέλλου Ακίσασπορ και την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ.
galatasaray akhisar belediyespor

Στο Κόνια Μπουγιουκσεχίρ του Ικόνιου συγκρούονται για το Σούπερ Καπ σε μονό ματς η Ακίσα με τη Γαλατά. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος.

Τα προγνωστικά μου

Ακίσασπορ – Γαλατάσαραϊ: 2 & Over 1,5 (1.85)

Ανάλυση

Η Ακίσασπορ πραγματοποίησε πέρσι την καλύτερη πορεία της ιστορίας της κατακτώντας το Κύπελλο εις βάρος της Φενέρ με 3-2, ενώ στο πρωτάθλημα αρκέστηκε στην ενδέκατη θέση μακριά από μπελάδες. Φυσικά θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο κόουτς Μπολούκ αποχώρησε και ανέλαβε ο Σούσιτς. Ξέρει καλά τα κατατόπια. Εχασε τους Αϊντόγλου και τον πρώτο σκόρερ Τσελίκ, ο οποίος μάλιστα πήγε στη σημερινή αντίπαλο Γαλατά. Ηττα στο τελευταίο φιλικό από την Αλ Χιλάλ με 3-1. Μόνο σε ένα φιλικό κράτησε τον μηδέν στην άμυνα.

Φαβορί για τον πρώτο τίτλο η Γαλατά. Θα το αποδείξει και στρο χορτάρι; 

Η Γαλατά είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα στη χώρα. Κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο από τη μέρα που έφυγε ο λίγος Τούντορ και ανέλαβε ο Τερίμ. Αποκτήθηκαν οι Ονιεκούρου και Τσελίκ σε κέντρο και επίθεση. Κράτησε τον βασικό κορμό. Οπλο η ομοιογένεια. Αρκετά σκαμπανεβάσματα στα φιλικά. Τα πιο δυνατά τα έχασε με 2-1 από Βαλένθια, 3-1 από Αϊντχόφεν και 3-2 από ΑΕΚ. Πολυνίκης του θεσμού με 15 κατακτήσεις.

Εκτίμηση

Ξεκάθαρο φαβορί η Γαλατά παρά τα αμυντικά κενά στα φιλικά. Μπροστά έχει τρομερή ποιότητα και στοιχειωδώς σοβαρή να είναι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από την Ακίσασπορ επί της οποίας μετράει 14 νίκες σε 18 συγκρούσεις. Χαμηλό το διπλό στα επίπεδα του 1.55, αλλά μαζί με το over 1,5 ανεβαίνει στο αποδεκτό 1.85.

Σε ενδιαφέρει